Ultima actualizare: azi, 10:49

Locale

Aparatul de ultimă generație prezentat astăzi de conducerea SJU, cumpărat în urmă cu doi ani

Aparatul de “ultimă generație” prezentat astăzi de reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare, printr-un comunicat de presă, a fost cumpărat în urmă cu doi ani, potrivit conducerii de la acea vreme.

“Dezvăluirea” a fost făcută într-o manieră ironică de către Marcela Papici, fostul manager al Spitalului Județean Satu Mare, printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook în care sublinia faptul că aparatul prezentat de spital a fost, de fapt, cumpărat în anul 2016.

“Aparat de ultima generatie” cumparat in 2016 pe vremea când eram manager eu! Este vorba de litotritor! Mă bucur că urologii sunt mulțumiți de existenta lui! Astept un articol despre angiograful ce zace nefolosit de imediat 2 ani! Ca sa se bucure si cardiologii și pacienții lor!”, este mesajul Marcelei Papici.

Comunicatul Spitalului Judeţean:

Doctorul Cristian Rusu a dat o veste bună potențialilor pacienți: la Spitalul Județean este în funcțiune un aparat de ultimă generație pentru tratarea litiazei renale și ureterale. Ceea ce înseamnă că nu se mai intervine chirurgical, ci prin aplicarea unor unde de șoc, cu ultrasunete.

Doctor Cristian Rusu: ”Este în funcțiune la Spitalul Județean Satu Mare un aparat de ultimă generație, care permite rezolvarea litiazei renale și ureterale, fără intervenție chirurgicală, prin aplicarea unor unde de șoc externe, de ultrasunete, asupra calculilor. Avem până în prezent 200 de cazuri rezolvate. Este un aparat care a necesitat o creștere a nivelului nostru de competență, printr-un curs care se desfășoară la București și printr-un examen care a atestat această competență. Suntem bucuroși pentru că avem un aparat la nivel mondial. Avem o armă în plus în tratarea litiazeiurinare, care în momentul de față reprezintă grosul pacienților care ni se adresează”.

2 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Auzi fă, Marcelo, dacă l-ai cumpărat din 2016, de ce mama dracului l-ai ținut la naftalină? Sperai să-l donezi lui dorel-de-sătmar, cel mai prost primar din istoria sătmarului?

    • nick Răspunde

      deci unu daca cite-ai tot articolul nu nunai titlul vedeai ca a necesitat pregatire de specialitate care dureaza, degeaba ai scula daca nu stii sa o folosesti In rest fii sanatos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.