Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Atenție mare, șoferi! Inspecția tehnică va fi filmată în calitate HD. Lipsa ITP-ului, sancționată drastic!

Mai multe modificări importante îi aşteaptă pe şoferi în privinţa Inspecţiei Tehnice Periodice. 

Din data de 20 mai, defecţiunile minore, precum un parbriz crăpat nu vor mai constitui un impediment pentru acordarea ITP. Însă, pentru problemele majore, care pun în pericol siguranţa rutieră, este necesară o nouă inspecţie tehnică. În cazul lipse ITP, se va  suspenda automat înmatricularea vehiculului.

O noutate o reprezintă şi obligativitatea înregistrării video a inspecţiei tehnice, cu accent pe sistemul de verificare a frânelor. Staţiile care efectuează ITP vor trebui să păstreze înregistrările video pentru o perioadă determinată de şase luni, iar sistemul de supraveghere video va trebui să conţină minimum două camere de supraveghere şi un înregistrator digital care să permită înregistrarea la rezoluţii HD.
De asemenea, conform Ordonanţei Guvernului nr. 14/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dacă în urma achiziţionării unei maşini, noul proprietar nu anunţă, în cel mult 90 de zile, autorităţile despre tranzacţie, înmatricularea vehiculului va fi suspendată. Cel care va fi prins circulând cu acestă maşină va risca o amendă de până la 2.900 de lei.

5 comentarii

  1. DRIVER Răspunde

    Oricum gasim o solutie ptr a fenta…ha..ha..ha….asa ca asta e.
    Traim in romania si asta NU se schimba…deocamdata.

  2. Satmarean Răspunde

    Din pacate asa e. Tot ne preocupa cum sa fentam. Daca o masina e prinsa in trafic scotand fum de nu poti sa o depasesti sau cu defectiuni mari la sist de franare si asta la o saptamana sau o luna dupa ITP eu as propune o amenda drastica cond auto si acel atelier sa nu mai faca ITP daca situatia se repeta la mai multe masini iar acelor specialisti de la ITP sa li se faca dosar penal.

  3. MAE Răspunde

    Spaga rezolvà tot

  4. gogulescu Răspunde

    Romanii sunt mai tari ca zmeii la dat amenzi …. si amenzi de sume ametitoare care nu numai pedepsesc o persoana ci toata familia lui , care poate nu-si va putea plati ratele ,chiria , mancare etc .Unde este faptul ca statul apara familia ?
    In Germania pana la 2 luni nu patesti nimic , “nenea”polizei atrage atentia sa te duci la verificare TUV …..
    asta daca te-ar opri ,fapt foarte ,foarte rar…..apoi inca 2 luni primesti fantastica amenda de : 15 euro !!!! dupa se ridica la imensa suma de 25 euro……

    cautati cu google bussgeldkatalog-tuev-papiere/
    Sa nu mai zic de celelalte amenzi …….

    • Al Răspunde

      ai dreptate , numai diferenta e ca nemtii au simtu’ raspunderii si nu-si neglijeaza propria siguranta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.