Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

FOTO. Compania de gaz Transgaz extinde rețeaua cu 58 de km în județul Satu Mare

Președintele Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților, deputatul Iulian Iancu, alături de președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, Dumitru Chiriță și reprezentanți ai companiilor care activează în domeniul gazelor naturale au efectuat astăzi o vizită de lucru în județul Satu Mare cu scopul de a găsi soluții pentru a extinde magistrala de gaz în toate localitățile din Țara Oașului.

Întâlnirea de lucru care a avut loc de la ora 13.00 la sediul Primăriei Negrești-Oaș, unde au participat primarii localităților din Țara Oașului, precum și responsabili din județul Satu Mare ai companiilor de gaz.

”Din păcate, nu mai avem masă lemnoasă, și a devenit foarte scumpă. În România avem în jur de 4 milioane de gospodării care se încălzesc cu lemn. 24 milioane mc/an în condițiile în care se exploatează maxim 18 milioane, inclusiv lemnul de lucru”, a declarat deputatul Octavian Petric.

În județul Satu Mare, sistemul de gaz natural se extine cu 58 km, conform președintelui Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților, Iulian Iancu.

”Sistemul energetic național a ajuns la consum maxim și în ianuarie, și în august. E tot mai greu să realizăm că va trebui să schimbăm tipul de producere al energiei. Gazul natural este noul rege al energiei până la trecerea pe energie regenerabilă. Va trebui să ne valorificăm gazul. Trebuie să extindem rețelele pentru a permite cât mai multor consumatori. Sistemul de gaz se extine cu 58 km pe județul Satu Mare. La nivelul Consiliului Județean se poate face propriul plan de dezvoltare și localitățile își pot face sistemele. Primarul singur își poate concesiona sistemul de gaz, poate decide asupra atribuirii în execuție, poate să monitorizeze. Am informat Consiliul Județean și primarii asupra noului cadru legislativ”, afirmă Iulian Iancu.

Totodată, conform președintelui Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților rutele pe care se va extinde gazul în județul Satu Mare sunt: 30 km pe ruta Cradorolț – Bogdand și 28 km pe ruta Gherța Mică – Batarci.

”Mobilizarea pentru realizarea acestor proiecte depinde doar de autoritatea locală”, subliniază Iulian Iancu.

Întâlnirea a avut loc datorită inițiativei deputatului Octavian Petric, în calitate de vicepreședinte al Comisiei de Industrii, președintele Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților.

2 comentarii

  1. Ioan Pop Răspunde

    Minciuni marca PSD! Probabil va fi gata când va fi gata și autostrada Iași-București, prin 2050!

  2. El greco Răspunde

    Când încep cu,, sa va asociați,, și,, sa concesionati,, etc…. E clar ca nu se va misca
    NIMIC!!! E doar o miscare de imagine a lui Petric….by The way sa vedeți cât va costa gazul anul viitor!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.