Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

FOTO. Accident în Soarelui. Biciclistă lovită de un autobuz

Accident în Soarelui. O femeie, aflată pe o biciletă, a fost acroșată de un autobuz Transurban. 

Potrivit martorilor, autobuzul se pregătea să iasă din alveola de pe b-dul Octavian Goga din municipiul Satu Mare, moment în care a lovit-o ușor pe femeie. Aceasta din urmă susține că se afla pe trecerea de pietoni în momentul impactului, însă deocamdată situația nu este foarte clară.

La fața locului au ajuns un echipaj de poliție și o Ambulanță SAJ, însă femeia a refuzat să fie transportată la o unitate spitalicească.

9 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Ce căuta tanti pe trecerea de pietoni pe bicicletă?
    Cu scuzele de rigoare, și-a meritat-o!
    Sper să primească și-o amendă bună din partea poliției!

  2. Unumaibun' Răspunde

    Lasa-te cu ce cauta tanti pe trecere cu bicicleta, are dreptul si ea sa treaca. Nu apara alcoolicii astia de soferi de bus , fiindca is niste scarbe , se baga printre benzi si se baga in fatza ta fara sa se asigure ca niste birjari , si te miri ca se intampla astfel de accidente. Sa invete soferii de autobuz legislatia prima data si sa se tina de ea, ei asa considera ca au dreptul sa se bage in fata ta si peste tot fara sa se asigure , zici ca au sirena invizibila pe acoperisul autobuzului….

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Stimate domn,
      În Codul Rutier este specificat faptul că șoferii sunt obligați să dea prioritate vehiculelor ce efectuează transport public de persoane, când acestea semnalizează ieșirea din stații cu alveole:
      “OUG 195/2002
      Articolul 43
      (…)
      (2) Conducatorul de vehicul care circula pe banda situata langa marginea partii carosabile trebuie sa acorde prioritate de trecere vehiculelor care efectueaza transport public de persoane numai atunci cand conducatorii acestora semnalizeaza intentia de a reintra in trafic din statiile prevazute cu alveole si s-au asigurat ca prin manevra lor nu pun in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.”
      Sursa: http://www.euroavocatura.ro/print2.php?print2=lege&idItem=1295

    • Unu' Răspunde

      Stimabile, îi fi tu mai bun, dar nu la ce te crezi! Legislația rutieră din românica noastră, DEOCAMDATĂ (până vrea Dragnea!) INTERZICE bicicliștilor să circule pe trotuare (acolo unde nu există pistă de bicicliști MARCATĂ ȘI SEMNALIZATĂ CORESPUNZĂTOR!!!) PRECUM ȘI TRAVERSAREA STRĂZII PE TRECEREA DE PIETONI! (Tanti așa susținea că ea dorea să treacă strada și era pe bicicletă!)

  3. Satul Răspunde

    Dar ce ar fi sa pui tu mana sa inveti legislatia ca esti un pic (mult) cam fraier si ai face sa nu mai aduci acuze de astea ca suntem betivi fara sa aduci dovezi clare

    • abc Răspunde

      Ne cerem toți scuze pentru modul de exprimare a unor comentatori față de ce afirmau despre șoferii Transurban. Toți șoferii de pe Transurban sunt niște domni. Respectă orarul afișat, nu înjură, așteaptă cu răbdare pasagerii care aleargă către bus, dau prioritate la ceilalți în trafic, sunt niște domni, nu sunt niște derbedei…..
      Haha, am glumit. Sunt pe măsura autobuselor pe care le conduc. Niște …… Aici m-am autocenzurat pentru că altfel scriam cuvinte urâte.
      @Satul. Alege tu un autobus în care să mă urc și înregistrăm cursa, bineînțeles fără să știe ”domnul” șofer. După cursă mai vorbim. Dacă tot vrei dovezi. Și de vreme ce Transurbanul înghite la greu din bugetul local, adică din banii mei, din banii tăi etc., permite-ne să avem niște pretenții minime.

      • Unu' Răspunde

        Vorbești ca unul care n-a urcat în autobuze de cel puțin 10 ani!
        Eu folosesc doar ocazional și transportul în comun și pot să-ți spun DOAR experiența mea din ultimii 6 ani: șoferii sunt amabili și respectă legislația rutieră și de cele mai multe oi, orarul este respectat! Chiar am fost oarecum șocat să-i văd pe un domnii șoferi că foloseau o cască pentru a vorbi la telefon, când mulți alți șoferi nu folosesc așa ceva!
        Despre nerespectarea programului, ce să spun, când coloana de mașini este undeva la intersecția cu strada 9 Mai, cine crezi că-l mai lasă pe Autobus să intre în coloană? Și așa e normal să apară mici probleme cu respectarea orarului curselor!
        În rest, dacă e vorba despre seriozitate în trafic, sunt printre singurii care te ajută să ieși de pe o străduță când circulația este mai aglomerată, spre deosebire de hienele șoselelor, taximetriștii!
        Dar să nu uităm, nu există pădure fără uscături și mai sunt și excepții de la regulă!

  4. Satul Răspunde

    Domnule sau doamna eu nu am zis ca sunt niste sfinti orice padure are uscaturi dar de aici si pana ai face betivi si scarbe e cale lunga nu le iau apararea dar unu dintre voi va ganditi ca programele transurban nu sau schimbat de vreo 20 de ani doar la cateva linii sa umblat la orar in rest nu ganditiva cum poate sa se mai incadreze soferul in acelasi timp ca acum 20 de ani tinand cont de traficul infernal de care ne lovim toti nu numai ei e normal ca intarzie si nu isi pot tine programul chiar daca ar vrea dar toata lumea acuza doar soferii nimeni nu acuza pe sefii lor care fac aceste programe

  5. unumaibun' Răspunde

    Stimate domn , cetatean turmentat, exact cum spui tu “si s-au asigurat ca prin manevra lor nu pun in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic” , aicea pun eu accent pe chestia asta, pentru ca de multe ori se baga pur si simplu in fata ta , nu se asigura , desi tu esti in miscare si esti in dreptul botului autobuzului ei tot se baga pe tine, ca niste animale….
    Domnule Unu’ , in momentul in care am citit stirea nu era specificat faptul ca doamna era pe bicicleta in momentul in care a traversat, asa ca iti dau dreptate , eu vroiam sa pun mai mult accent pe acesti soferi , care is nesimtiti, nu zic ca toti , dar sunt cateva exemplare , care pe langa ce am scris mai sus, vorbesc urat cu pasagerii , nu te asteapta o secunda cand fugi spre autobuz, iti inchide usa in fata chiar cand esti in fata usii.
    Domnule Satul , din cate vad , tu faci parte din elita acestor cativa soferi de duzina de care am vorbit adineauri , si pentru care nu-mi retrag cuvintele din primul comentariu , eu zic ca voi acei cativa ar trebui sa va luati de manutza si sa invatati putin , daca nu codul rutier pe care ziceti ca il stiti perfect, atuncea niste bune maniere ca sa stiti sa oferiti macar minimul de respect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.