Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO. Asistenţii sătmăreni i-au impresionat pe specialiştii britanici: “Sunt foarte ordonaţi!”

Asistenţii de la Spitalul Judeţean Satu Mare i-au impresionat pe specialiştii din Anglia şi Malta care au venit să îi instruiască pe tema curăţeniei din spitale. Aceştia au avut doar cuvinte de laută la adresa asistenţilor din spital, subliniind că sunt foarte ordonaţi dar şi competenţi.

Echipa de specialiști în domeniul prevenirii infecțiilor din Anglia și Malta a fost reprezentată de Carole Hallam,- Senior Nurse Clinical Governance Calderdale and Huddersfield NHS Foundation Trust; Tracey Corner –  Patient Experience Lead Bradford District Care NHS Foundation Trust; Gary Thirkel –  Infection Prevention and Control Nurse, The Christie Hospital, Manchester; Debbie Xuereb – Senior Practice Nurse – Infection Prevention & Control Mater Dei Hospital MALTA.

“Spitalul este un spital foarte curat şi incredibil de ordonat. E posibil să aveţi mai puţină aparatură, dar respectaţi aparatura pe care o aveţi şi trebuie să fiţi mândri de spital şi de munca pe care o faceţi”, a spus Carole Hallam.

“Aveţi resurse limitate, dar competenţa şi compasiunea dvs sunt foarte mari”, a spus Gary Thirkel.

Echipa a petrecut patru zile la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, în care au fost desfășurate activități de instruire destinate asistenților șefi și formatorilor interni de la nivelul SJUSM, care vor avea nobila misiune de a multiplica experiența și cunoștințele acumulate.

Temele de instruire au fost: igiena mâinilor, tehnica aseptică de pansare a plăgilor, prevenirea infecțiilor, comunicarea și relaționare cu pacientul.

Managerul spitalului, Adrian Marc, a declarat că acum s-au pus bazele unui parteneriat şi a subliniat că rolul acestor instuiri este de a creşte calitatea actului medical şi a preveni infecţiile din unitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.