Ultima actualizare: azi, 10:06
Locale

FOTO. Percheziţii DIICOT la medici din Satu Mare. Diagnostice fictive pentru decontări ilegale

La data de 09.05.2018, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciu Teritorial Tg. Mureș, împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalităţii Organizate  Tg. Mureş  au la efectuat 68 de percheziții domiciliare în toate județele României, inclusiv în municipiul București  într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi  fraudă informatică.

În fapt s-a reținut că începând cu anul 2013 mai multe persoane de pe teritoriul județului Mureș și nu numai, având calitatea de cadre medicale (medici de familie, medici de specialitate, asistenți medicali), au falsificat în mod repetat înscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescripții medicale și registre, prin care au atestat fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului (diagnostice fictive, efectuarea de consultații, dispozitive medicale recomandate fictiv). În concret, se recomanda a fi decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate dispozitive medicale identificate cu codul C05 – catetere urinare,  dispozitive care nu erau necesare pacienților. Toate aceste fapte au fost  comise în beneficiul a două societăţi comerciale  ambele cu sediul în Tg. Mureș, care în mod scriptic asigurau livrarea acestor produse către pacienți situați pe întreg teritoriul țării, fiind  încasată astfel contravaloarea acestora în mod injust.

Reprezentanții societăților vizate  în cauză, care s-au constituit într-un grup infracțional organizat,  livrau pacienților în numele cărora decontau dispozitivele medicale cu codul C05 – catetere urinare, în general, doar scutece pentru adulți, produse de care aceștia aveau cu adevărat nevoie, dar care nu erau decontate de către C.N.A.S.

Din verificările efectuate până în acest moment se estimează prejudiciu de circa 10.000.000 lei, dar acesta va putea fi stabilit cu exactitate ulterior în urma administrării mijloacelor de probă specifice în cauză.

În continuare, la sediul DIICOT – ST Tg. Mureș, în primă fază,  urmează a fi audiate circa 50 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de  Operațiuni Speciale Tg. Mureș.

Acţiunea este efectuată  cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R., precum şi al Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş şi al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Direcţia Regională Sibiu.

La activităţi participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş.

7 comentarii

 1. Rodica Răspunde

  Va spune ceva numele lui Gyorgy Frunda ? Avocatul ……onest, corect , impartial (cu ghilimelele de rigoare ) , este un ….amarastean care detine firme din domeniul sanatatii ce au contracte cu Casa de Asigurari de Sanatate si mai castiga un banut …. legal ! Cei care doresc amanunte pot consulta site-ul stiri pe surse sau luju.ro!

 2. Ana Poda Răspunde

  Bai frate,sunt medici in spitale,unde le-au marit salariile aproape ca-n occident,au cabinete particulare,unde ”din cand in cand” mai dau cate o chitanta,dupa care te invita,of course,la spital(altfel astepti o luna doua pana te ia ”gratis”,insa asa se si ocupa de tine !!)dar se mai pot numi oamenii acestia ” cadre medicale” ???Comunicatul DIICOT :”cadre medicale (medici de familie, medici de specialitate, asistenți medicali), au falsificat în mod repetat înscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescripții medicale și registre, prin care au atestat fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului (diagnostice fictive, efectuarea de consultații, dispozitive medicale recomandate fictiv) penrtru a fi decontate de catre Casa Națională de Asigurări de Sănătate”??? !!!Problema e ca inevitabil ajungi la ei,dupa care depinzi de ei,iar ei stiu asta,si se comporta ca atare !! Sigur,daca in prealabil ai trecut pe la cabinetul lui particular,aproape ca se comporta uman cu tine, !!In rest…astepti ca prostu’,pana-si face timp si pentru tine !! Niste gunoaie !!!

  • Noemi Răspunde

   E vorba de medici sau societati medicale care fac ingrijiri la domiciliu pentru pacienti care nu sint deplasabili ( ex: pacienti paralizati ). Ia ginditi-va cine sint medicii care au societati medicale cu ingrijire la domiciliu…..ahaaa…

 3. Scoica și Scoiu Răspunde

  Ii va prinde pe unii sa nu se spună ca nu se face ceva, aceștia desigur își vor aduce prietenii avocați și judecători in ajutor și vor scapă de parca nu sa întâmplat nimic.
  Nu trebuie sa fiți invidioși pe sărmanii doctori care și-au bătut cerebelul atâta amar de vreme prin facultăți și școli care pe unde însă trebuie sa recunoașteți ca odată ce au frecventat scoală medicală desigur sunt isteți sa descopere metode d-astea de-ale, le-aș numi eu, interlopilor educați pentru ca la urma urmei cam toți, odată dovediți, sunt niște infractori.
  Faptul ca ești tratat frumos la cabinetul lor și ești pus sa aștepți cu lunile in sistemul de stat nu denota decât un simplu fapt și anume acela al foametei după bani pana la extrem. Au reușit sa facă așa ceva pentru ca li sa facilitat o asemenea varianta iar pacienții stau cu buzunarele golite și sufletele amare și amărâte pe unde apuca: cei sărmani și bolnavi spera ca timpul sa stea in loc, să-și poate vedea nepoții absolvind o școala etc și cei suferinzi care se bucura și își permit sistemul contra-cost privat și care spera și ei ca și nepoții lafel ca și copiii și lafel ca ei înșiși sa termine cât mai repede medicina sa poate la rândul lor sa fie regi de spitale private.
  Cât despre jurământul dat la absolvire ce sa mai vorbim… Hippocrates, dezolat fiind de așa-zisa medicina afacerista românească, demult și-a părăsit mormântul și sa stabilit într-unul din satele din sudul Italiei unde a cumpărat o casa pe 1€ crezând ca va uita ce se întâmpla in România însă din ultimele știri reiese ca datorită stresului psihic și tulburărilor de corason chiar el are nevoie de îngrijiri medicale. Culmea e ca într-un final a avut trei opțiuni: cea privată la clinica de măcelari a lui Coica, cea de stat unde va fi primit in anul MMCCCLXVI însă când bucuros fiind încerca sa semneze acceptul Hippocrates na făcut decât sa dea așa-zisul ort al popii și a fost pronunțat decedat la sosirea Smurdului italian.

 4. Adrian b Răspunde

  La Coica au fost….

 5. Doctor Jivago Răspunde

  Rog pe domnu Tarr sa ne zica cum a rezolvat el cu rltzirkussu ala cu retelete lui Enatescu si Gliga, ca foarte bun a fost avocatu si hoveru de la politia de aici, e bine mersi si face hotel. Vrem si noi ceilalti falsificatori la fel, sa ne dea citimanajeru si gumisu contracte ca la casa de asigurari deja sta garda cu ochii ca pe butelie.

 6. Rodica Răspunde

  Pai dl. Tarr- cum il numiti – a rezolvat totul ca pentru lantul de farmacii ce-l detine nevasta-sa si a avut controale mai anii trecuti tot pentru niste fraude cu Casa de Sanatate ! S-a auzit cumva de infractiunile ce le-a facut ? Oamenii onesti si cinstiti muncesc de le sar capacele la patronii astia de doi bani , pentru salarii incomensurabil mai mici decat veniturile ( pardon furtisagurile) lor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTOGALERIE. Concursul „RECITATIO”, la cea de-a XII-a ediție. Tinere talente pe scena Teatrului de Nord

Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Teatrul...

Închide