Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

FOTOGALERIE. Opere de artă la Story Wood Cut. Personaje celebre din lumea poveștilor, sculptate în lemn

Sculptorul sătmărean Vasile Koter a participat, în weekendul care tocmai a trecut la Story Wood Cut, primul eveniment cultural dedicat amenajării urbane organizată în România. Evenimentul a avut loc în Parcul Tineretului din Craiova, într-un cadru festiv, sculptorii prezentând copiilor personaje din povești.

Cei șase artiști, Bostănică Gheorghe, Rădăcină Viorel Constantin, Rizea Gabriel Felician, Ioan Ungur, Iasinovschi Mihai și Koter Vasile, au creat opere de artă dedicate copiilor, ilustrând prin sculpturi, realizate în trunchiuri ale unor copaci uscați, imagini cu eroi și personaje celebre din operele dramatice pentru copii: Motanul încălțat, Albă ca Zăpada, Bestia, din „Frumoasa și Bestia” sunt doar câteva dintre personajele de poveste cu care copiii se vor întâlni de acum în Parcul Tineretului.

Casa de Cultură Traian Demetrescu, cea care a organizat acest eveniment, i-a premiat pe cei șase sculptori participanți. Craiovenii care au luat parte la eveniment au fost încântați și cu momente de dans, prezentate de dansatorii de la Salsa Dynamik, și au fost într-un „tur” al lucrărilor, chiar de către cei care le-au realizat.

„Vorbim despre șase zile în care am avut motoarele accelerate la maxim, într-o competiție culturală, o competiție cu timpul care mereu ne provoacă să realizăm produse culturale cu care să ne mândrim atunci când le prezentăm publicului nostru. Cei șase meșteri artizani au demonstrat că se poate acest lucru la Craiova și ne-au oferit prin puterea artei lor un spațiu unde copiii noștri se pot întâlni cu personaje celebre din lumea poveștilor”, a spus Remus Vlăsceanu, directorul Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova.

Evenimentul face parte din strategia de management cultural dedicat Centenarului Marii Uniri, venind în întâmpinarea acestei sărbători prin identificarea și invitarea unor artiști din zone ce acoperă întreaga hartă culturală a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.