Ultima actualizare: azi, 22:59
Locale

FOTO/VIDEO. Curățenie generală în Spitalul Județean Satu Mare. Siguranța pacienților, prioritate maximă

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare (SJUSM) organizează în perioada 04 – 18 mai 2018 o serie de activități cu scopul de a îmbunătăți igiena mâinilor în cadrul îngrijirilor pentru sănătate, făcând astfel din siguranța pacienților PRIORITATEA Nr. 1.

Infecțiile asociate asistenței medicale (IAAM) reprezintă una dintre cele mai importante cauze de deces și suferință pentru pacienții spitalizați din întreaga lume, astfel încât, prevenirea infecțiilor este considerată, pe bună dreptate, piatra de temelie a siguranței pacienților.

Adrian Marc, manager Spitalul Județean Satu Mare: ”Este o acțiune care se încadrează într-o campanie la nivel mondial, promovata de Organizația Mondiala a Sănătății. Noi vrem să transpunem acest eveniment la nivelul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, pe o temă de mare actualitate: mâinile curate. Igiena mâinilor este foarte importantă în ceea ce înseamnă act spitalicesc. Desfășurăm această acțiune alături de alte trei spitale din România și are un mesaj focusat: importanța igienei mainilor în spital.”

Raluca Tarba, director de îngrijiri Spitalul Județean de Urgenta Satu Mare: ”Mâine debutează la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare campania – Salvează vieți, igiena mâinilor. Aceasta are ca și scop conștientizarea importanței igienei mâinilor în prevenirea infecțiilor. În cazul personalului medical este important să se respecte tehnica corectă de igienă a mâinilor, pentru prevenire transmiterii germenilor în spital, iar pentru aparținători și vizitatori este important să conștientizeze că atat la intrarea cat și ieșirea din secție să isi dezinfecteze mainile, pentru a nu aduce în spital sau a nu duce acasă germeni”

Mâine, începând cu ora 11.00, vor debuta la Spitalul Județean de Urgenta Satu Mare o serie de acțiuni de conștientizare, printre care și o acțiune practică. Cu ajutorul unei aparaturi speciale se vor face verificări dacă persoanele care intră în spital s-au igienizat în mod corespunzător.

Perioada de derulare a campaniei în Spitalul Județean de Urgență Satu Mare este 04 – 18 mai 2018. În această perioadă vor avea loc mai multe activități legate de îmbunătățirea igienei mâinilor:

  • 04 Mai 2018 – desfășurarea unei acțiuni de instruire privind tehnica corectă de igienă a mâinilor pentru personalul medical, pacienți și aparținători, utilizarea metodelor moderne de verificare a respectării tehnicii ( UV Black Box). Distribuirea de flyere cu informații despre prevenirea sepsisului către personalul medical și pacienți. Susținerea Campaniei mondiale „SALVEAZĂ VIEȚI: Igiena Mâinilor” prin postarea pe site-ul OMS #sepsis #handhygiene a cât mai multor fotografii alături de îndemnul de anul acesta “Stă în mâinile tale prevenirea sepsisul în unitățile sanitare”.
  • 14-18 Mai 2018 – va avea loc vizita unei echipe de specialiști în prevenirea infecțiilor din Marea Britanie care vor susține cursuri privind: igiena mâinilor; curățenia mediului de spital; tehnica aseptică; prevenirea infecțiilor de plagă chirurgicală și comunicare profesională. Campania de conștientizare a importanței igienei măinilor în prevenirea infecțiilor va continua prin organizarea în spital a unui concurs de postere cu tema campaniei și acordarea unor premii campionilor în prevenirea infecțiilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.