Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Parteneriat: FRF finanţează teren sintetic la Satu Mare. Primăria asigură utilităţile

Primăria Municipiului Satu Mare și Federația Română de Fotbal au pus miercuri, 9 mai, bazele unui parteneriat privind realizarea unei baze sportive moderne, iar alături și de Consiliul Județean Satu Mare a unui centru de pregătire pentru copiii talentați din mediul rural.

Primarul GáborKereskényi și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, s-au întâlnit miercuri cu președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Buleanu care a făcut o  în vizită în nord-vestul țării. La întâlnire au mai participat și președintele Comisiei tehnice din cadrul FRF, Mihai Stoichiță, managerul de competiții pentrru copii și juniori, Felix Grigore, precum și fostul internațional Zoltan Ritli.

În urma acestei întâlniri, edilul municipiului, Gábor Kereskényi și Răzvan Burleanu au stabilit încheierea unui parteneriat privind realizarea  unei baze sportive care să cuprindă și un teren de fotbal sintetic, de dimensiuni oficiale. Realizarea terenului sintetic va fi finanțată de FRF, iar Primăria va asigura utilitățile.

”Am înființat un fond de investiții la nivelul FRF, astfel că avem resursele fincniare necesare pentru realizarea investiției de la Satu Mare, imediat ce Primăria stabilește locația”, a declarat Răzvan Burleanu.

Primarul Gábor Kereskényi a propus baza sportivă Dinamo și fostul stadion Unio, acesta din urma având însă situația juridică neclară, fiind încă în proprietatea Ministerului Educației.

Răzvan Buleanu a propus și realizarea la Satu Mare a unui Centru de pregătire pentru copii din mediul rural, finanțat de FRF, care va funcționa pe lângă LPS Satu Mare, municipalitatea finanțând cazarea la internatele școlare a micilor fotbaliști.

De asemenea, primarul Gábor Kereskényi a prezentat proiectul CSM Olimpia, obiectivul fixat fiind ca în 2021, când se împlinesc 100 de ani de la înființarea Olimpiei, clubul sătmărean să fie din nou în Liga 2.

Vizita la Satu Mare a președintelui FRF Răzvan Burleanu ne dă garanția că noul proiect privind renașterea fotbalului sătmărean este viabil”, a declarat Gábor Kereskényi.

Sursa: Primăria Satu Mare

Un comentariu

  1. Rodica Răspunde

    Razvan Burleanu a facut o vizita in nord-vestul tarii sa…. multumeasca celor care l-au ajutat sa preia din nou sefia FRF. Sunt niste deconturi de facut , altfel ies mizeriile la suprafata ! Acelasi Razvan Burleanu care n-a avut pic de respect fata de fotbalistul etalon al judetului , Didi Prodan ! Putin bun simt si decenta n-ar strica din partea tuturor ! Ca nu suntem toti prosti si ignoranti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.