Ultima actualizare: azi, 15:10

Locale

VIDEOREPORTAJ. Statistici mincinoase?! Câți oameni au murit la inundațiile din ’70, la Satu Mare?

Statisticile ne arată că în urma celei mai mari calamități naturale din istoria Sătmarului au murit înecați 56 de oameni. Astăzi, la 48 de ani de la inundațiile din 1970, cei ce au trăit inundațiile au povestit pentru PortalSM că, de fapt, dezastrul a fost mult mai mare decât a fost prezentat.

Este bine cunoscut faptul că în perioada comunistă era o practică mușamalizarea cazurilor și a statisticilor, pentru a nu părea atât de mari și grave. În toate documentele vremii se povestește că autoritățile de la acea vreme au intervenit rapid și prompt, dar unii oameni povestesc că nu a fost chiar așa.

Trimis la Satu Mare de autoritățile de la acea vreme, Kaiser Ernő a ajutat la salvarea oamenilor ce au fost răpuși de inundațiile din anul 1970. Bărbatul spune că numărul celor morți a fost mult mai mare. El a numărat 98 de oameni morți, cifra poate fi, însă, mult mai mare.

O altă femeie mărturisește că a dus hrană celor aflați în nevoie atunci. Acest lucru se întâmpla doar în locurile în care bărcile puteau ajunge, existând oameni ce zile întregi nu au primit niciun fel de mâncare.

La aproape 50 de ani de la tragicul eveniment, ies la iveală lucruri neștiute până acum. Care este cifra reală a oamenilor morți în acest caz?! Cum s-a întâmplat, de fapt?

 

8 comentarii

  1. B 777 HBC Răspunde

    TARA MINCINOASA ,CONDUCATORI MINCINOSI ,IDEOLOGII MINCINOASE, DICTATURA ………….TOATE ACESTE PROBLEME LE GASITI SI ACUMA ….MINCIUNI , MINCIUNI , MINCIUNI ….
    O TARA CONDAMNATA LA MOARTE !!!!!!!!!!!!!!

  2. M Răspunde

    O tara care traieste dintr-o istorie falsa va avea viitorul la fel de mincinos. Asta e Romania.

  3. y Răspunde

    Cred că după atâția ani am merita să aflăm și noi că totuși de ce a fost tăiat digul așa târziu pe la Oar-Vetiș și care a fost logica de a sacrifica până la urmă orașul Satu Mare pentru că apa a venit prin învăluire și dinspre Berindan și dinspre Vetiș. Practic orașul nu a avut nici o șansă.

  4. florin Răspunde

    cum prin invaluire, dinspre Vetis, ca doar no venit din amonte

  5. florin Răspunde

    pardon aval

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.