Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Weekend în familie, ediţia XIII. Programul oficial al concertelor şi evenimentelor

Cea de-a 13-a ediţie a evenimentului “Weekend în familie” va avea loc în perioada 1-3 iunie în Grădina Romei din Satu Mare.  

Primarul Kereskenyi Gabor, președintele UDMR Satu Mare, Tóth-Páll Miklós, președintele Societatea Ady Endre, Poszet Kinga, Organizația de Femei UDMR Satu Mare și Muresán István, președintele Asociației Inițiativa Tineretului Maghiar au prezentat programul, astăzi, într-o conferinţă de presă.

 

1 Iunie, Ziua Copilului

10.00-15.00 Programe pentru copii

16.00-19.00 Zilele RusaliiJeles Piros” va avea loc gală de dans popular în organizarea Centrului Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale. La eveniment vor participa grupurile de dans popular maghiar care operează în județ.

19.00-21.00 Serată de dans

21.30 – Concert Retromania

 

2 Iunie, sâmbătă

Cu organizarea Asociației Ady Endre:

9.00 – 15.00 Alegerea Reginei și Regelui Primăverii. (Competiție pentru grupuri organizate). Muzică și cântece împreună cu Gulyás Ferenc.

Cu organizarea Asociației Culturale Aranykapu:

10.00-21.00 Târg și expoziție de artizanat

12.00-19.00 Grădină de Joacă Populară Aranykapu –  locație: Insula Aranykapu

12.00-17.00 Târgul de artizanat al copiilor –  locație: Insula Aranykapu

12.00-18.00 Prezentarea Meșteșugurilor de Artizanat  – locație: Strada Meșteșugurilor Parțium expoziție artizanală și lângă târg

12.00-20.00 Arta bucătăriei cu Bunica: Gusturi sătmărene în bucătăriile sătmărene: echipa Tradiționaliștilor din Bogdand, Asociația Reformată pentru femei din Livada, membrii Asociației pentru femei din Petrești și Cămin

Cu organizarea Asociației Borókagyökér:

11.00-20.00 Târg și expoziție de artizanat

11.00-20.00 Să cream – ateliere de artizanat Boróka, nu doar pentru copii.

10.00-20.00 Să ne jucăm împreună –jocuri populare pentru copii mici, tineri, și mari

 

Scena mare

15.00 – Anunțarea rezultatelor concursului Alegerea Reginei și Regelui Primăverii

15.30 – Gală de decernarea premiilor pentru handbal copii

18.00 – Concert Kormorán (HU)

20.00 – Concert Takáts Tamás Blues Band (HU)

22.00 – Petrecere cu trupa Strangers.

Programe constante:

Târg artizanal și prezentare de meșteșuguri, Strada Literară, Insula Vinului, Programe pentru copii, Teatru de Păpuși, Strada copiilor, Concurs de șah, Prezentare Aikido

De la ora 11 toată lumea este aşteptată la Festivalul de Handbal, de la ora 13 până la ora 15 jocuri de team-building, concursuri în echipe, vor fi competiții lângă lac, la capătul parcului sub copacii platan. Vom avea invitați de la FTC, MKSZ și multe alte surprize.

16.00 – Prezentarea Școlii de Formare Dog Training

16.30 – Prezentarea Școlii de Formare Alpha K9

 

3 Iunie, duminică

Programe de Ziua copilului organizat de Asociația pentru femei UDMR Satu Mare și Inițiativa Tinerilor Maghiari

10.15 – Adunare în fața Teatrului de Nord Satu Mare. Defilare până la Grădina Romei, însoțiți de fanfara din Căpleni, grupa de majorete a scolii generale nr. 10, și actorii pe picioroange a Teatrului de Păpuși  Brighella.

11.00 – Paradă cu bule

11.15 – Povești Miska. Spectacolul Teatrului de Păpuși Bárókert din Felsőörs.

12.00 – Cine ce știe? Trivia pentru copii

14.00 – Înmânarea premiilor copiilor din clasele elementare maghiare care au obținut rezultate la competiții naționale.

15.30 – Concertul de copii a Trupei de Povești Kispárna

17.00 – Concert 100 Folk Celsius (HU)

18.30 – Concert Animal Cannibals (HU)

20.30 – Concert The Biebers (HU)

Cu organizarea Asociației Culturale Aranykapu:

10.00-21.00 Târg și expoziție de artizanat

10.00-20.00 Arta bucătăriei cu Bunica: Gusturi sătmărene în bucătăriile sătmărene: echipa Tradiționaliștilor din Bogdand, Asociația Reformată pentru femei din Livada, membrii Asociatției pentru femei din Petrești și Cămin.

12.00-17.00 “Nyitva van az Aranykapu… – Predarea meșteșugurilor artizanale tradiționale pentru copii”

12.00-19.00 Grădină de joacă populară Aranykapu– locație: Insula Aranykapu

12.00-18.00 Târgul de artizanat al copiilor –  locație: Insula Aranykapu

Cu organizarea Asociației Borókagyökér:

11.00-20.00 Să cream – ateliere de artizanat Boróka, nu doar pentru copii.

10.00-20.00 Să ne jucăm împreună –jocuri populare pentru copii mici, tineri, și mari

Programe constante:

Târg artizanal și prezentare de meșteșuguri, Strada Literară, Insula Vinului, Programe pentru copii, Teatru de Păpuși, Strada copiilor, Concurs de sah, Prezentare Aikido, Programele Școlii de Formare canină.

Programele Clubului de Prietenie UDMR: bogracs, coacerea gogoșilor, pregătirea melcilor, croșetare. Alătură-te și tu!

Organizatori:

UDMR Satu Mare, Asociația Ady Endre,Fundația Identitas, MIK.

Organizatori parteneri:  Asociația Culturală Aranykapu, Asociația Borókagyökér, Asociația pentru femei UDMR Satu Mare, Clubul Prieteniei.

Susținătorii evenimentului:

Consiliul Local al orașului Satu Mare, Consiliul Judeșean Satu Mare, Fundația Communitas, Fundația Bethlen Gábor, Fundația  de Cooperare Națională, Berea Csiki Sör, Erlux Kft, Yoda Service Kft, Promocraft Yellow Kft.

 

25 comentarii

  1. Frusina Fleasca Răspunde

    N-am vazut eu bine,nu exista in program nicio trupa romaneasca,sau romanii nu au ce cauta la acest “Weekend în familie” platiti din buzunarul tuturor satmarenilor ????Unde crezi ca te afli tovarase Kecskekenyii ?????

  2. y Răspunde

    Nesimțire fără frontiere!

    • y Răspunde

      Iară începe. Asta n-am scris eu. Îți recomand nickname-ul xxx. Ți se potrivește.

  3. alex Răspunde

    Halo,citeste articolul,Udmrul organizeaza,asteptati mult pana Psd ul face….

    • y Răspunde

      Pe care bani HALO?

    • Frusina Fleasca Răspunde

      Ok,atunci sa se numeasca ”Weekend în familie,fara romani” !!Ori sa faca acest ”Weekend în familie” pe dealurile din Dobra,unde ponderea e de 99% maghiara !!

  4. WILLIS Răspunde

    DE AICI VIN BANI ….
    Susținătorii evenimentului:

    Consiliul Local al orașului Satu Mare, Consiliul Judeșean Satu Mare, Fundația Communitas, Fundația Bethlen Gábor, Fundația de Cooperare Națională, Berea Csiki Sör, Erlux Kft, Yoda Service Kft, Promocraft Yellow Kft.
    DE CE NU VIN SI SPONSORI ROMANI ?????? A , CA NU VOR …. ?????

    • Rozsa sandor Răspunde

      Nu stiam ca consiliul local si cel judetean sunt firme unguresti!!! Esti penibil

  5. Una Răspunde

    Iară chefuiesc ungurii?. Câcaiar ciorile !!!

  6. Escape Răspunde

    In buget sunt alocati bani ptr mai multe evenimente culturale. Tot asa ar fi sprijinit de catre oras si judet orice alta initiativa a PSDului sau a forumului german …. nimeni nu opreste pe nimeni…. Sunteti rautaciosi

    • Rodica Răspunde

      Care mai multe evenimente culturale , cand doar cele unguresti se mediatizeaza peste tot , la zilele orasului scot ochii vreo doua trei trupe romanesti ca restul tot pe limba lor vin sa maraie , la partium-ul acela tot al lor sau cum s-o fi numind nimeni nu-ti vorbeste romaneste (am constatat personal asta !) ! In buget sunt alocati bani doar pentru ce vor ei , adica udmr-ul! Ca tot ai pomenit de celelalte formatiuni care organizeaza …. petreceri – la nici una dintre ele nu se pune…. conditia primordiala sa fii ungur ! Asa ca rautatile nu sunt la romani , ci la unguri in ograda ! Dar e bine ca se-ntampla toate astea , poate asa ne trezim la realitate la urmatoarele alegeri , daca n-o fi prea tarziu !

  7. Macsim Răspunde

    Ce frumos!!! Angajata Consiliului Judetean Satu Mare in timpul orelor se program la conferinta de preasa! Nu se sesizeaza nimeni? Nu verifica nimeni activitatea lor? Nu verifica nimeni gradele de rudenie? Kinga Poszet amanta primarului kereskeny!

    • Rodica Răspunde

      Cine sa-i verifice ? Am incercat sa intru la una din sedintele consiliului local – acelea la care pot participa si cetatenii pentru dezbaterea unor probleme care ne privesc pe noi , fraierii platitori de taxe – dar n-am avut …..stofa si succes ! Nu intra oricine , selectia e riguroasa ! Poate-l prind pe dl.primar la rest.Poiana Codrului , pe care am auzit ca-l frecventeaza mai des !

  8. goga Răspunde

    Toate ca toate, dar atata nesimtire din partea celor doi papagali din extremele mesei sa stea pe facebook in timpul conferintei de presa, greu de gasit oriunde in lume. De aici se vede respectul fata de cetateni!

  9. Stefan din sm Răspunde

    Totusi cred ca ar trebui sa fie o zi a tuturor….. nu acaparata de cei care UDaMeReu. Mare pacat ca si ziua copilului se politizeaza. Toti sunt o apa si un pamant.

  10. Stefan din sm Răspunde

    Si am uitat sa intreb. Avem sau nu mici? Remember 2017!!!!

    • păcală Răspunde

      Du-te mă! Mai bine stai acasă și îți faci niște mici pe grătar undeva. Sigur găsești o rezolvare cu prietenii. E mai ieftin sigur e cât de cît proaspăt și măcar nu-i faci în ulei.

  11. Rodica Răspunde

    Sa-ntelegem ca sunt manifestari doar pt. unguri ? Pai atunci , la impozitele si taxele locale sa contribuie doar ei ! Ca populatia majoritara – adica ROMANII PE-NTELESUL UNORA- nici asa nu conteaza pentru ei ! Tare as vrea sa le vad reactia daca in toiul manifestarilor apare o trupa de tipuritori din Oas sa le tulbure putin manifestarile ! Oricum toate manifestarile lor sunt cu tenta sovina , ca doar sunt in …. familie ! Acum ei nu ofenseaza pe nimeni ? A , e in spiritul european ! Invit toate formatiile de folclor romanesti sa faca asemenea manifestari pe teritoriul Ungariei ,unde cu siguranta ar participa si Orban! Poate se autosesizeaza putin vreun for legislativ de la noi care are capacitatea sa puna putin la punct aceasta minoritate neobrazata !

  12. Iancu Răspunde

    pot sa intru si eu sau imi trebuie pasaportul ca sa intru ?

  13. Rozsa sandor Răspunde

    Acest primar este un sovin ordinar asa face de parca numai ungurii ar platii impozite in sm .vezi ca orasul asta nu e mosia lu taicatau

  14. dr storm Răspunde

    de vina ca suntem iar condusi de unguri sunt romanii care au votat cu 6-8 candidati de doi lei din tot atate-a partide de doi lei , iar ungurii au votat doar pe singurul (gascan) pus de udmr! concluzia e ca: cand vor merge si romanii pe un singur (gascan) la vot vor conduce ei si pot organiza ce manifestari vor. pana atunci sa mai asteptam.

    • cârcotaş Răspunde

      Bun,şi din candidaţii de 2 lei pe care ai fi vrut să-l alegem?Sau era unul de 3 lei pe acolo?E cinic să pretinzi să fii ales(vezi Coica) doar să nu iasă ungurul.Până la urmă văd că şi ăştia pun borduri şi fac parcări,ba au făcut şi ,,rotunde”.

  15. dr storm Răspunde

    corect, unguru asta fata de celalalt macar face ceva prin oras, referitor la candidatii de doi lei pe care ni i-a pus la dispozitie partidele , ma refeream la faptul ca daca iesea unul din ei nu mai eram condusi de minoritatea maghiara. oricum toti pana la urma sunt 0/, dar intrebarea e , de ce avem nevoie de cineva sa ne conduca? poate ca unul independent ar fi fost mai ok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.