Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Cornul și Laptele, în versiunea UE. Deputatul Magyar Lóránd cere clarificări de la Ministerul Agriculturii

Deputatul UDMR de Satu Mare, Magyar Lóránd, a adresat o întrebare ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe o temă care preocupă majoritatea administrațiilor locale. România a aderat la  Programului pentru școli al Uniunii Europene, denumit pe plan național Programul pentru școli al României derulat de Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Acesta este, de fapt, o versiune reînnoită a programului „cornul și laptele”.

Guvernul a adoptat deja lansarea programului, o noutate majoră constând în faptul că toate Consiliile locale, în colaborare cu Consiliile județene, vor avea dreptul de a achiziționa laptele, cornul și fructele destinate instituțiilor de învățământ.  În schimb, administrațiile locale s-au lovit de  lipsa normelor de aplicare a programului.

Deputatul parlamentar, Magyar Lóránd, a adresat o întrebare ministrului Agriculturii, Petre Daea, legate de problemele cu care se confruntă maimulte administrații locale.

Deputatul UDMR a declarat că în județul Satu Mare există mai multe consilii locale care și-ar asuma achiziționarea produselor aferente, însă în lipsa normelor de aplicare care ar trebui să definească competențele și atribuțiile în organizarea și derularea procedurilor de achiziționare, acestea nu pot întocmi un plan pentru următorul an școlar.

”Nu este aprobat bugetul alocat în acest sens pentru anul școlar 2018-2019, precum și modul de alocare a sumelor în cazul consiliilor care doresc preluarea demarării programului”, a afirmat Magyar Lóránd.

Deputatul sătmărean i-a cerut ministrului Petre Daea să spună pe când se preconizează aprobarea hotărârii de către Guvern, respectiv dacă poate fi demarat Programul pentru școli a Uniunii Europene începând cu anul școlar 2018-2019 având în vedere obstacolele amintite.

 

4 comentarii

  1. i pop Răspunde

    te hulye vagy eskuszom evel foglalkozol…

  2. Garuboz Răspunde

    Ce dracu santem in BOZGARIA?

  3. HBC Răspunde

    da ……..inpreuna cu mata si se simte bine ….

  4. cetatean Răspunde

    Da , grea intrebare,da la cine so laudat Lourand cu intrebarea asta grea ce io pus-o lui Daea de o ajuns pe portal;))) Cu intrebarea asta de 10 pt mai prinde un mandat !Tare omu ! Sta la Bucuresti o luna pune o intrebare grea ” si vine acasa :))) maaa da pentru judetu asta faci ceva sau tu esti doar cu intrebarile ca Virgil Iantu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.