Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

CUTREMURĂTOR! Expediată de la Urgențe, o minoră a murit așteptând la ușa medicului de familie!

O tânără, de aproximativ 16 ani, a murit astăzi la ușa medicului de familie, așteptând să fie consultată. Totul a început după ce minora ar fi fost trimisă de la Urgențele din Carei la medicul de familie. Cazul, de-a dreptul revoltător, a fost povestit de către un careian.

Redăm în continuare mărturia cutrmurătoare a careianului:

,,Astazi dimineata, am iesit de la munca si ajungand acasa,vad ca tatal meu nu se simte prea bine. Normal, cand am vazut acest lucru, am zis catre el sa mergem la doctorita de familie sa vedem ce se intampla. Toate bune si frumoase,ne gatam si plecam.La doctorita,mai erau vreo 5 pacienti inaintea noastra care asteptau. Dureaza vreo 2 ore pana sa intre tatal meu, dar intr-un final intra. Vazand ca a intrat…eu ies afara la o tigara, fiind si dupa schimbul 3 la munca…nu mai aveam rabdare. Stand afara in fata cabinetului, observ de la vreo 50 de metri distanta ca se apropie 2 persoane.

Cand au ajuns mai aproape de mine, observ ca era o doamna mai in varsta, pe la 50 de ani care tinea de brat o fata de aproximativ 16,17 ani cu epilepsie. Intra cu greu in cabinet, fata avand o criza si dupa ele intru si eu inapoi in sala de asteptare.

Chiar in fata mea, statea fata care avea o criza groaznica,i ar printre vorbele de imbarbatare ale femeii de aproximativ 50 de ani catre fata,a  inceput femeia sa si povesteasca ce s-a intamplat. Eu eram cu capul in telefon, insa fata in fata cu fata bolnava. Mai aruncam cate o privire inspre ea din cand in cand, insa imi era mila sa ma uit la ea cum suferea din cauza crizei.

Femeia care o insotea, a inceput sa povesteasca ce s-a intamplat. Va spun sincer ca nu am inteles perfect tot ,deoarece eram dupa o noapte de lucru, insa ce am auzit va voi relata aici.

”Am fost cu ea la urgenta, ne-au purtat prin tot spitalul, ea avand criza de epilepsie, si intr-un final ne-au trimis de la urgenta la doctorul de familie, deoarece ei nu aveau ce sa ii faca, si sa ii prescrie doctorita de familie un tratament”. Mai relatase femeia ca mai avea si ceva probleme cu ficatul si ca are un tratament cu foarte multa medicatie.

Stand fata in fata cu ea, scot capul din telefon si vad cum femeia o batea pe obraji si tragea de ea ca sa isi revina, iar la un moment dat merge si bate la usa camerei unde consulta doctorita de familie, disperata, sa vina sa vada ce e cu fata ca nu se mai linistea. Cand aud femeia cum batea disperata in usa, ridic iar privirea, si vedeam cum fata din fata mea isi dadea ultimele suflari.

La un moment dat se opreste din tremurat, apare si doctorita in fata ei, insa ea s-a oprit de tot. S-a lasat putin pe spate, cu ochii deschisi si mainile lasate pe langa corp….ati ghicit….a murit. In zadar s-a chinuit doctorita sa o resusciteze, pentru ca tipa isi daduse ultima suflare in fata mea. Nu stiu cum v-ati fi simtit voi, insa eu am schimbat la fata toate culorile ca semaforul, vazand cat de rahat este sistemul in care traim si cum mori cu zile in cabinetul doctorului de familie, ca te-au trimis aia de la urgenta, ca nu aveau ce sa iti faca.

Va rog sa ma scuzati daca nu am scris cu diacritice si am gresit pe ici,pe colo,insa trebuia sa spun ce am vazut cu ochii mei,sa afle cat mai multa lume pentru ce cotizam din salarii si pensii atata amar de bani pentru SANATATE. Totul s-a intamplat in Carei, Satu Mare, Romania”.

8 comentarii

  1. Doc Răspunde

    Din pacate aceste lucruri se intampla si la Satu Mare . Mori cu zilele stand la usi ca sa fi tratat. Este interesant faptul ca in ultima perioada multi bolnavi se intorc in sicriu de la urgente. Nu toti medicii isi fac datoria indiferent de ce ce salarii au.

  2. Dorin Răspunde

    Au medicii salarii de mii de euro, si mori cu zile din cauza nepasarii si a ticăloșiei care domneste in aceasta tara!

  3. Corect Răspunde

    Bine că le-a mărit salariile la doctori. Mergeți mâine la protest să le mai mărească și noi restul să murim că proștii. Dar sper că la ora 20.00 sâmbătă, adică mâine, divinitatea să se îndure de noi și să de-a o tornada, cutremur ,orice în piață unde se protestează pt susținerea hoției.

  4. y Răspunde

    Când scrieți un articol despre ceva așa grav vă informați din cel puțin 2-3 surse. Asta se cheamă deontologie. Alte ziare care s-au informat scriu că ”minora” avea 34 de ani și suferea de mai multe boli, inclusiv ceva cu inima foarte grav. Și în 6 iunie a.c. s-a ”externat”, de fapt a plecat din spital. Nu spun că nu e adevărat ceea ce se afirmă, dar voi portalsm habar n-aveți de meserie. Nu cred că breking news trebuie să ne fie singurul far călăuzitor. Că de da, atunci e vai de capul nostru.

  5. Xpert Răspunde

    pentru exod nu le-au fost majorate suficient salariile, probabil încă o dublare a salariilor iar mai responsabiliza si motiva si nu vor mai lua nici spagă!!!!!!!!!! pentru inlăturarea unor astfel de neajunsuri propun ca medicilor din spitale să li acorde lunar un salar net de minim 75.000 leii pănâ la 100.000 lei iar asistentelor un salar lunar de 25.000 lei pănă la 50.000 lei, întrucăt sunt o clasa superioară de bugetari si merita a fi privelegiati întrucât numai acestia salveaza vietile oamenilor!!!! a fost un pamflet!!!!!!!!! poate sa le dea statul 100.000 de euro pe luna salar ca atitudinea nu si-o vor schimba niciodată!!!!!!!!!!!

  6. Zece Răspunde

    La SATU Mare nu mai sunt doctori adevărați!celor mai in vârsta nu le mai pasa iar cei tineri sunt praf!din păcate asta este o realitate crunta!

  7. Jan Răspunde

    Ai dreptate Xpert.
    Medicilor oricit le ai da salar tot in mod mizerabil se vor purta cu bolnavii.
    E adevarat nu toti, dar majoritatea…
    In cazul de fata procurorii ar trebui sa se autosesizeze…
    Tinara a murit din cauza lipsei de actiune a medicilor.
    Este chiar batjocoritor ca un medic de spital sa spuna ca nu are ce i face dar sa mearga la medicul de familie ca ala o sa stie ce tratament sa i prescrie.
    Cita nesimtire, sau lipsa de profesionalism ?

  8. Nemeth Răspunde

    Lumea ceea noua !!! Banisa fie restu nu conteaza!!! Dar de era acum 50 ani deja si medicul de familie s ar fi foat mutat din oras

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.