Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Deputaţii au votat ca radarele să fie doar în maşini inscripţionate şi în locuri semnalate

Deputați din toate partidele politice, mai puțin USR, din comisia juridică și cea pentru de Transporturi din Camera Deputaților au votat un proiect de lege care aduce modificări la Codul Rutier și obligă ca polițiștii rutieri să folosească radarele doar pe mașini inscripționate și în locuri semnalate cu panouri rutiere afișate înainte cu 500-1000 de metri înainte, scrie hotnews.ro.

Proiectul de lege inițiat la bază de deputatul PNL Florin Roman prevedea că maşinile de poliţie cu radar trebuie să fie inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române și să fie poziţionate vizbil.

Guvernul anunțase anterior că nu susţine proiectul de lege.

Comisia juridică și cea pentru Transporturi din Camera Deputaților a adus modificări proiectului de lege, astfel încât “maşinile de poliţie cu radar sau poliţistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizaţi cu un panou afişat cu 500-1.000 de metri înainte pe sensul de mers”.

Panoul de avertizare va fi montat de către administratorul drumului, la solicitarea poliţistului.

Deputații din comisie au mai decis ca dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de maşina de poliţie.

“A revenit proiectul de lege cu interzicerea radarelor într-o formă oribilă care face practic imposibilă aplicarea Codului Rutier în ce priveşte viteza. După promulgare, va fi liber la călcat pedala. Deşi iniţial fusese respins proiectul în Comisia de Transporturi, se pare că s-au dus negocieri şi de data asta a fost votat în Comisiile reunite de toate partidele politice în afară de USR”, a scris deputatul USR Cătălin Drulă

„Este pur și simplu o oroare. S-a transformat într-o caricatură controlul și aplicarea legii rutiere în ce privește viteza de circulație: “atenție că în 500 de metri trebuie să mergeți un pic încet vreo 2-300 de metri, apoi puteți s-o călcați din nou”. Oribil sentimentul când vezi că toate celelalte partidele politice votează la unison mizeria asta. La fiecare vot: pădure de mâini pentru, 6 voturi împotrivă de la USR”, a mai scris Drulă.

sursa: hotnews.ro

11 comentarii

  1. Nino-nino Răspunde

    Ataaaaat!!! Ce tragedie!!! Nu se va mai putea sta la boschetareala!

  2. Unu' Răspunde

    Vedeți dacă stați doar la pândă! De-acum va trebui să mai și munciți nu doar să stați la vânătoare de maniaci vitezomani!

  3. M Răspunde

    Va intreb si eu, atunci ce rost mai are radarul daca anunti soferul cu mult inainte? eu cred ca rolul radarului e sa surprinda soferii in “viata reala”, adica sa te controleze cum circuli in orice situatie, pe orice drum.

    Asa va incetini toata lumea acolo unde e radarul, dupa aia dai frate 150 pe ora. Dar probabil cateva rude de politicieni au platit amenzi, asa e mult mai bine.

    Cand vor spulbera cativa copii pe strazile din localitate vor spune politicienii ca ne cerem scuze, am gresit.

  4. Alian Răspunde

    Foarte bine gata cu smecheriile copoilor aroganți si semianalfabeti. Bună decizie la lucru cu geambașii ,corupții și șpăgarii de la rutieră.

  5. Alian Răspunde

    Polițiștii iartă interlopii iar pe oamenii Onești ii amendează.

  6. cârcotaş Răspunde

    Românii nu iubesc legea şi ordinea iar parlamentarii nici atât.Sperietoare pui la grauri să nu-ţi mănânce cireşele nu la oameni care trebuie să respecte legea şi dacă nu vede sperietoarea.Dacă s-ar face un sondaj de opinie majoritatea ar saluta legea chiar dacă vor fi mai mulţi morţi pe şosele.

  7. avut Răspunde

    Sa dea Cel de Sus sa nu va culegeti prietenii si familia de la morga pentru ca au fost loviti in localitate de unul care mergea cu 180 km/h, toti astia care va bucurati de decizia asta…

  8. Zece Răspunde

    Foarte bine!gata cu panda!

  9. Euuu Răspunde

    Mai tre sa dea o lege k nu au voie sa testeze cu etilotestul decat in anumite zile si pe anumite strazi si totul va fi bine! Asa legi…. numai cretinii pot gandi in felul asta!

  10. M Răspunde

    astia care va bucurati, o sa va mentineti opinia si atunci cand o sa va inmormantati familia din cauza unui bou?

    e foarte usor, nu vezi indicator de radar, dai 180 pana la Cluj.
    Civilizatie zeroooo in Romania, in loc sa mergem inainte dam in spate, asa e la ciobani.
    Mie scarba ca m-am nascut in tara asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.