Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

FOTO/VIDEO. Primăria a deschis Ghișeul Unic. Modern și civilizat

Serviciile Primăriei Satu Mare s-au mutat în ultimul etaj al magazinului Someşul. Deschiderea oficială a noului Ghișeu Unic a avut loc în această dimineață, miercuri, 13 iunie, în prezența primarului Kereskenyi Gabor.

Serviciile subordonate Primăriei care se regăsesc de astăzi la magazinul Someșul sunt următoarele: Serviciul Public de Evidenţă a Persoanelor, Serviciul de Stare Civilă, Direcţia de Impozite şi Taxe Locale – impunere auto şi casierie, Administraţia Domeniului Public – serviciul parcări.

“Am reuşit să facem un pas foarte important în ceea ce priveşte debirocratizarea serviciilor, să nu îi purtăm pe oameni pe drumuri. Am reuşit să creăm condiţii mult mai bune şi mai comode, nu numai pentru angajaţi, ştiţi foarte bine în ce condiţii au funcţionat Serviciul de Stare Civilă, mai ales Evidenţa Populaţiei de pe str. Petofi, în spaţii improprii, dar mai ales pentru cetăţenii municipiului. De astăzi au posibilitatea să vină şi să îşi rezolve treburile în condiţii de secolul XXI”, a spus primarul Kereskenyi Gabor.

De asemenea, în incinta noului spațiu există și un loc special amenajat pentru copii.

Noul spațiu are peste 600 de metri pătrați și  a fost acordat în folosință gratuită pentru următorii 10 ani.

10 comentarii

  1. Functionar Răspunde

    Da, Feher Doina ce cauta, ce rol are pedelista asta în primarie?

  2. Functionar Răspunde

    Este viceprimar pe foaie, în rest ce cauta? ca în afara sa pape toata mîncarea de la cantina nu face nimic în primarie,

  3. pro_civilizatie Răspunde

    Arata modern…dar BIROCRATIA!!! Incredibil cate hartii si timp pierdut pt orice lucru cat de mic!
    Cate s-ar putea schimba! Domnilor, suntem in anul 2018, exista calculatoare…sa nu mai vorbim ca se pot lega in retea :)!!
    Tot sistemul e facut doar pt firmele de intermedieri, DELOC in interesul cetateanului!
    In loc sa iti dea hartia pe loc, nu a 2-a zi(cum ar fi normal intr-o tara civilizata, tinand cont ca oamenii trebuie sa isi ia liber de la serviciu ca sa vina sa scoata o hartie de la Finante si orele trebuie recuperate), trebuie platita taxa de urgenta (cat o fi ea, in cazul de fata 10 lei!), ca mai apoi sa afli ca si asa trebuie sa te intorci dupa hartie peste cateva ore!!! pt ca responsabilul cu semnatul nu e prezent la serviciu. Nu exista inlocuitor(asa de bun-simt), daca tot platesti taxa de urgenta?
    Apoi, o comunicare intre departamente…intre serviciile statului(de ex Politie, Finante, Primarie)…ca tot suntem in anul 2018 nu se poate realiza??? Trebuie sa plimbi hartii dintr-o parte in alta, sa pierzi timp, nervi si bani, in loc sa se faca totul online…simplu si civilizat!
    Pe cand oare si noi in rand cu lumea?

    • Dada Răspunde

      Firme de intermedieri sunt la Permise auto, Inmatriculari si Pasapoarte care apartin de Prefectura. Si alea intr-adevar reprezinta o porcarie. In rest, institutiile din cadrul Primariei care aunt in Somesul au in exclusivitate functionari profesionisti care ajuta cetatenii.

      • pro_civilizatie Răspunde

        Hai sa nu încurcăm borcanele! Vorbeam despre BIROCRAȚIA din Primărie!
        Acolo mi s-au cerut o groaza de hârtii inutile!
        “Functionari profesioniști” ajuta cetățenii: “veniți a doua zi” sau chiar cu taxa de urgentă: “veniți peste câteva ore ca cine trebuie sa semneze nu e aici”(totuși suntem in “era digitală”, dar noi tot cu hârtii!). Acei “funcționari profesioniști” se gândesc ca oamenii nu merg de plăcere după acte? Ca nu pot lipsi 2-3 zile la rând de la serviciu pt 1 singura hârtie? 1 singura hârtie dintre multe alte hârtii necesare pt orice lucru..cât de mic!
        Dacă lucrezi la primărie cumva, îți dau in privat, cu drag, câteva sugestii, dacă intr-adevăr se vrea binele cetățeanului!
        Dacă nu, putem găsi scuze..și sa ne lăudam singuri și sa aruncam vina pe alții…

      • y Răspunde

        @Dada, acum trei ani am ajuns la urgențe din cauza unui oșan care m-a lovit cu mașina pentru că după el cine are mașină mai mare ăla are prioritate. Am fost în stare gravă, am și diabet așa că vă dați seama ce s-au chinuit doctorii să mă stabilizeze. Am stat o săptămână la reanimare. Dar pentru spital era important că am plătit taxele locale la zi. Asigurare medicală aveam și am și acum. Deci soția, pentru că atunci altă treabă nu avea, așa-i (?), se plimba de la Trezoreri (asta nu știu de ce) la spital și de acolo la finanțele locale să-i dea o adeverință că am plătit taxele. Deci adeverință trebuia, nu ajungea în original !!! chitanța de la finanțe cu taxele locale achitate la zi !!! Și am aștepat trei (3) zile pentru ca cineva de la finanțe să semneze. Teoretic administrația locală este pentru cetățeni și NU INVERS!!! În era calculatoarelor avem tot felul de sisteme online pentru fiecare instituție, avem parole-passworduri pe capete că nu ne ajunge codul PIN la cartea de credit și aceste înregistrări online, evidențe pe calculatoare și programe complicate, supersofisticate CARE NU SUNT INTERCONECTATE!!! Ce gândește pimarul cănd spune că cică reduce birocrația când legislația nu s-a schimbat. Și aici nu vorbesc doar de legislația strictă. Conducerea instituțiilor de mulkte ori mai inventează câte o hârtie doar să fie cât mai acoperiți ei. Și uite așa ne înecăm în ele.
        PS Faceți un exercițiu și gândiți-vă că sunteți administratorii unei societăți comerciale și aveți treburi oficiale, asta pe lângă bancă. Deci Primărie, Registrul Comerțului, Finanțe, Trezorerie, Șomaj, Pensii, Sanepid, Mediu, Pompieri, Veterinari, Casa de Asigurări etc., etc. Unde sunt ele?

  4. Badea Gheorghe Răspunde

    “Primaria Satu-Mare”?!? Cu cratimă?
    Doamne ferește!

  5. dica Răspunde

    … au facut clientela pentru magazinul SOMESUL…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.