Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTO. Vizită fulger a Ministrului Agriculturii în Satu Mare. Pesta porcină face ravagii în județ

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, domnul Petre Daea a efectuat ieri, 1 iunie, o vizită de lucru la Satu Mare, cu scopul de a lua la cunoştinţă problemele legate de gestionarea Pestei Porcine Africane cu care se confruntă judeţul nostru. Cu această ocazie, prefectul judeţului Darius Filip a convocat în şedinţă extraordinară, la ora 19:30, Comitetul Local de Combatere a Bolilor( CLCB).

După ce i-a fost prezentată în detaliu situaţia actuală şi planul de măsuri adoptat la nivel judeţean, ministrul a asigurat membrii CLCB de tot sprijinul său precum şi transmiterea unei informări guvernului. Cu această ocazie, prefectul Darius Filip i-a înmânat o serie de propuneri de modificări legislative care vin în sprijinul activităţii fondurilor de vânătoare, atât cele de stat cât şi cele private,  precum şi a Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Pe lângă această activitate ministrul împreună cu prefectul județului au mai efectuat și o vizită inopinantă în Vama Halmeu pentru a verifica la fața locului modul în care sunt respectate toate normele legale referitoare la tranzitul prin vamă al produselor alimentare.

Reamintim că virusul pestei porcine africane a fost detectat în data de 29.05.2018, într-o probă prelevată de la un porc mistreț găsit mort pe un fond de vânătoare din pădurea Noroieni, județul Satu-Mare (la aproximativ 6 km de granița cu Ungaria și 10 km de granița cu Ucraina).

 

 

11 comentarii

  1. Carmen Răspunde

    A venit sa-si faca plinul la capitolul “capsuni”.Acesta a fost motivul vizitei inopinate la Halmeu.

    • matroz Răspunde

      @carmen:Minte putina tanti!Nu mai putea fara o ladita de capsuni!Unii chiar sunt idioti -de fapt unele!

      • y Răspunde

        Din păcate are dreptate. Anul trecut cum-necum tot așa a venit la Halmeu. De plecat am înțeles că a fost mai greu, tăria de Turț l-a dovedit. Informația este din sursă sigură, de fapt mai multe surse. Mai sunt persoane cărora le place să primească câte ceva, o atenție, chit că nu au nevoie de aceste lucruri. Aș putea da ”n” exemple.

        • matroz Răspunde

          @y:stai linistit!Le-au ramas si celor de la UDMR!Nici ei nu au plecat cu mana nemuncita!

          • y

            @matroz. Știu, e o ”boală” generală.

        • observator Răspunde

          Nu fiţi răi că nu s-a lăcomit la nimic.A vrut să fie politicos cu gazdele insistente;,,Bea domnule Petrică o te tau!”

      • Carmen Răspunde

        D-le Matroz,vorbiti despre parintii D-vs cind afirmati ca “,Unii chiar sunt idioti -de fapt unele”?Dupa cum se pare si reiese din comentarii,foarte probabil “au fost frati”.

        • matroz Răspunde

          @Carmen:de acord daca parintii d-voastra au fost …ele!?
          Imi pare rau,raman la prima parere!Spatiul a mai fost calcat de o /un idiot!

  2. satmarean Răspunde

    Eu cred ca domnul Petre este un ministru care face mult bine pentru agricultura romaneasca.

  3. Veterinarhttp://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/verdict-clar-ion-craciunescu-fc-voluntari-s-salvat-retrogradare-penalty-acordat-gresit-reactia-mutu-dupa-fostul-mare-arbitru-transmis-lucruri-ciudate-ma-pot-gandi-17240119 Răspunde

    Substratul vizitei e altul. Cei care l-au chemat stiu de ce. E un om cu multa responsabilitate. Pacat ca nu e ascultat ce spune .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.