Ultima actualizare: ieri, 21:00
Locale

FOTOGALERIE. Eveniment de Centenar la Bistrița. Ansamblul Folcloric „DORURI SĂTMĂRENE”, prezent la spectacol

Pentru a marca Centenarul Marii Uniri, sâmbătă 9 iunie a avut loc evenimentul „Glasul Unirii. Spectacol – mesaj din Orașul Imnului Național”, în organizarea Primăriei orașului Bistrița prin Centrul Cultural Municipal.

Alături de numeroase ansambluri folclorice din țară, a participat la acest eveniment și Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE”, coordonat de Robert Laszlo – managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, și coregraful Ansamblului – Marian Sima.

În diferite puncte din orașul bistrițean, s-au desfășurat minispectacole stradale, după are la Panteonul Bistriței din Piața Unirii a avut loc un moment care să amintească de reuniunea în care delegații Bistriței la Mare Adunare de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 au primit în acest credențialul, mesajul de unire cu țara.

După intonarea Imnului Național la statuia poetului Andrei Mureșanu din Piața Centrală, pe scena de pe pietonal s-a derulat un moment teatral apoi mai multe avioane au zburat deasupra centrului orașului, unele lăsând în urmă dâre de fum roșii, galbene și albastre.

Evenimentul a continuat cu un spectacol folcloric, invitată specială fiind Sava Negrean Brudașcu. Au participat la „Glasul Unirii”: Teatrul profesionist de proiecte „Liviu Rebreanu”, Bistrița – actorii Amelia Crețiu și Eugen Pădureanu; Muzica Militară a Garnizoanei Bistrița dirijată de Bogdan Bejinariu; Corurile Appassionata (Bistrița), Viva la musica (Cluj-Napoca), „Pastorala” (Focșani), Camerata „Academica Porolisenssis” (Zalău) și „Sanctus Spriritus” (Bistrița).

2 comentarii

 1. Ana Poda Răspunde

  Cum te cheama pui de dac ?Roubert Laszlou !Reprezentant sef al ”doarelor” satmarene !!

  • Badea Gheorghe Răspunde

   Tamponel, ce treabă are numele lui cu ceea ce face? Face bine ce face? Io zic că da! Oricum, face mai mult și mai bine decât faci tu! Vorba aia, e mai român ca tine!
   Sictir!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.