Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Un sătmărean a murit după ce a fost lovit de trăsnet!

Un cioban din Gelu a decedat după ce a fost lovit de un trăsnet. Totul s-a întâmplat în această dimineață, în urma furtunilor ce au lovit județul Satu Mare.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj SMURD TIM însă, cu toate eforturile salvatorilor, acesta nu a mai putut fi salvat.

Ciobanul se afla cu turma pe câmp în momentul fatidicului eveniment. În urma trăznetului au murit și două oi.

8 comentarii

  1. adi Răspunde

    ITM-ul ?

    • cârcotaş Răspunde

      ITM-ul?Să verifice dacă omul a avut paratrăznet?Dacă a semnat protecţia muncii?

  2. y Răspunde

    Fii sigur că lucra la negru. Ce mai vrei, dosar penal pentru proprietarul oilor? Ce rezolvă?

  3. adi Răspunde

    sa plateasca familiei

  4. Alex Răspunde

    E o tragedie totusi. Cica vreo 1.000 de persoane mor trasnite anual in lume, lucru de care trebuie tinut cont fiindca probabilitatea de a fi lovit de trasnet exista. Cand exista multa electricitate in atmosfera este de evitat sa te gasesti pe un teren plan sau curb in care sa fii cel mai inalt punct din teren. Trasnetul este o descarcare electrica intre nor si pamant, privit cu incetinitorul fenomenul ar decurge astfel: norul fiind incarcat la baza lui cu electricitate negativa, electrizeaza suprafata Pamantului prin influenta cu electricitate pozitiva, dinspre nor pleaca spre pamant niste ramuri luminoase urmate de niste ramuri luminoase dinspre pamant spre nor, daca se face jonctiunea, prin acel canal se produce descarcarea electrica. Cat tine de ITM toata povestea aceasta, n-as putea spune, dar pentru pielea fiecaruia cel mai bine este sa se stea ghemuit pana trece furtuna.

  5. Carmen Răspunde

    Pamintul este INTOTDEAUNA la potential ZERO.

  6. Alex Răspunde

    @Carmen. Asa este, dar ceva mai adanc in pamant unde este ceva umezeala, pe proprietatea aceasta se bazeaza prizele de pamant. Sarcinile electrice de care vorbeam eu sunt distribuite la suprafata pamantului. Daca ar fi cum zici tu, fenomenul cunoscut “focurile sf. Elm”, nu ar exista, or acesta este bine studiat. Sarcinile electrice se pot distribui fie pe suprafete fie in volum, depinde de materialul in cauza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.