Ultima actualizare: azi, 14:52

Locale

BILANȚ. Primarul Kereskenyi Gabor, la jumătatea mandatului

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, se află la ora bilanțului. Prezent în această dimineață la inaugurarea noului corp de clădire a Liceului German Johann Ettinger, edilul-șef și-a prezentat realizările din primii doi ani de mandat.

După ce a ajuns la jumătatea mandatului, primarul Kereskenyi Gabor a tras linie și a ținut să le prezinte sătmărenilor principalele sale realizări. În primul rând, edilul-șef al Sătmarului a vorbit despre zecile de kilometri de drumuri și trotuare modernizate, continuând prin a prezenta parcările, sensurile giratorii și spațiile verzi care s-au realizat sub îndrumarea sa.

Primarul a mai precizat că în această perioadă de doi ani au fost scrise proiecte europene de 28 de milioane de euro.

29 comentarii

  1. dr storm Răspunde

    mincinos acest gabor care mai si trage ( la masea)

  2. Norick Răspunde

    Daca as citi aceasta stire din Honolulu , as spune: Asta da ! Dar asa , cum circul zilnic in oras… hmmm . Mai lasa muuult de dorit … :-)))
    P.S. totusi prezentarea este bine structurata si gandita – felicitari. 😉

    • matroz Răspunde

      Si eu zic ca e frumoasa!Aproape m -a convins,dar traind in milenarul satmar…?

      • y Răspunde

        Citind acest articol la ora asta (este ora 21.00) am zis că am citit din poveștile lui Grimm. Dar văd că nu ei semnează.
        Tot ce spune primarul aici cu milioanele investite sunt proiecte în diferite faze. Dar sunt doar proiecte. Coica era cu cartoanele 3D, ăsta e cu proiectele colorate frumos, mai vine și cu un power point. De ex. chestia asta cu velo e OK și ar fi o chestie bună, e vreo 8,5 mil.euro. Dar repet, sunt proiecte cu termene de depunere august 2018. Din astea când va fi ceva? Și la fiecare capitol sunt și multe minusuri, de ex. demolarea pe jumătate a CSM-ului în favoarea baschetului feminin. A meritat? Nu știu. Ne mândrim cu echipa de beach volei feminin care a plecat de la noi și s-a și destrămat ? De Olimpia nici nu pomenesc că e prea lungă lista cu cei care sunt de vină pentru situație. La atragerea capitalului privat ne mândrim cu fabrica lui GP Sofa din Parcul industrial???? Mai există societatea sau a dat faliment?
        Nimic nu se spune despre parcările etajate foarte necesare și promise în campanie etc., etc.
        Eu constat că în 2 ani de mandat am petecit străzi, am mai asfaltat câteva, am modernizat niște școli și atât. Restul sunt proiecte și intenții cu procent de realizare 0. Noroc cu Orban Viktor că măcar a fost pus la punct clădirea Colegiului Kölcsey. Domnul primar vrea să ne vândă niște baloane de săpun colorate. Asta îmi este impresia. Oricum dacă nu dă de pământ la propriu cu minunata firmă din Zalău care își bate joc de podul Decebal și implicit de noi el sigur va pierde la greu din capitalul politic. Unii abia așteaptă.

    • y Răspunde

      @Norick, esti mese. Asta este. Ce e concret e mărirea taxelor și impozitelor. Plus tarifele de parcare. Restul sunt proiecte colorate și hârtii. Aaa, era să uit de bordurile și pavajele schimbate în veselie. Aștept când vor fi sparte că își vor da seama că nu știu ce conductă/cablu e musai-musai de schimbat că e veche. Nu-i bai avem de unde aduce altele.

      • Norick Răspunde

        @y : ai dreptate. Pulyáknak csokoládé… :-))
        Oricum , din avion arata frumos… 😉

  3. Ghita Mateias Răspunde

    Felicitari Primarului si echipei sale! Se vede ca se misca ceva avem multe santiere si sint deja strazi bine facute. Cei care nu recumosc acest lucru ori au probleme cu ochii ori sunt postaci platiti de psd. INSA: mare grija la calitatea lucrarilor in continuare si terminati odata podul Decebal!

  4. obiectiv Răspunde

    Trebuie să recunoaştem că s-a făcut mult peste ceea ce încercă unii cârcotaşi să ne convingă .Şi dacă bea primarul care-i treaba?O face pe banii lui.Până la urmă şi tărăgănarea reparării podului a dus la ceva bun: s-a descoperit sensul giratoriu!:)

    • y Răspunde

      Dacă spui tu că și asta e ceva….! Dar este sens giratoriu ăla? Mai verifică pe la definiții. Dar eu l-aș bate zilnic cu bota pe marele proiectant responsabil cu podul Decebal. Nu dau nume, cine e în temă îl știe bine. Pentru că practic s-a scos din circuit complet str. Uzinei, l-a omorât urbanistic iar acum ne omoară pe noi traficul. Acum ar fi o variantă pentru a devia circulația de pe Goga și chiar ar ușura accesul pe sau de pe pod, una din ele. Acum nu se mai poate, așa am înțeles. Bine că la așa ”competenți” apelăm și acum. Rezultatele se văd.

    • comentator Răspunde

      Te rog fă un exercițiu. Ești un șofer și să zicem vii dinspre Oradea și dai să traversezi orașul ăsta minunat. Deci sens giratoriu la intrare, la Auchan, la podul Golescu la Lidl, la pod la Decebal, iar giratoriu la coborâre la Finanțe, giratoriu la Kauflandul nou și ce este la Pescăruș ? Ai ghicit aproape. Un fel de giratoriu. Și stai să vezi când va fi gata podul 3 că la bază va avea un giratoriu și acolo. Serios te îmbeți pe sec. Că nu mai știi că ești fată sau băiat. Presupunem că altfel știi. Și totuși e vorba de cineva care cunoaște orașul. Ce face un șofer necunoscător străin? Dar e bine, băieții lucrează.

      • Hunter Răspunde

        Totul este semnalizat, cunoasterea codului rutier nu depinde de oras. Iar la finante nu este giratoriu.

        • Deer Hunter Răspunde

          Da, totul este perfect semnalizat în oraș de aia ne trezim cu câte un ditamai camion la tribunal. Probabil aduce dosarele la judecat.

      • anonim Răspunde

        Îmi cer scuze dar aș face o mențiune la faza cu sensurile giratorii…în multe orașe din alte țări europene (Olanda spre exemplu) cele mai multe intersecții aglomerate au sensuri giratorii… Alt exemplu: Brașov. Este orașul cu cele mai multe sensuri giratorii din România și totodată conform statisticilor luate de pe INSSE este orașul cel mai puțin congestionat… Străinii se descurcă cu ele la noi în oraș… șoferii noștri sunt incompetenți în a circula corect în sensuri giratorii…și nu numai. De când s-a făcut sensul de la Crinul, traficul este mai fluidizat (da, se stă pe Podul Golescu și pe Careiului dar se mișcă mult mai repede)…iar daca șoferii noștri AR STUDIA CUM SE CIRCULĂ CORECT ȘI REGULAMENTAR în sensurile giratorii, s-ar decongestiona traficul și mai mult 🙂 Toate cele bune !

  5. Kowe Răspunde

    Hallo , conducerea actuala a primariei ati uitat sau presa e cu noi :
    – de Clubul Sportiv Municipal… nu se vorbeste de blocarea conturilor ,
    – de desfiintarea clubului Olimpia ,
    – de managerul Karda cu tunurile financiare – de nerespectatea legislatie cu privire la centenarul marii uniri .
    – de lipsa primatului la evenimente cu caracter national …..
    – Ce proiecte finalizate aveti depuse , nu vb de intentii pe axa 4 ,
    Apropo a fost inaugurare la lic german sau populism ieftin pe munca altora ????
    Pacat ca unii din domeniul invatamantului se vand ieftin fara a fi meritul lor !!@

  6. cleo Răspunde

    oraș praf și pulbere , administrație zero barat , habarniști, putori care se cred grofi .

  7. Rozsa sandor Răspunde

    Din pacate avem cel mai dezorganizata resedinta de judet cel putin din Ardeal .fara centura fara parcari suficiente fara poduri suficiente condusa de niste oameni fara caracter

  8. dr storm Răspunde

    cu am spus e un mincinos!

  9. mary Răspunde

    Vizitati Oradea sau Baia Mare , nu e departe , si pe urma faceti diferenta . Acolo sunt investiti ( centura , pasaje , cladiri vechi reabilitate , centru vechi reabilitat , parcuri ,poduri reabilitate ,etc ) Unde se doreste se poate , daca ar fi atat de frumos cum spune primarul nu ar fi 70% din satmareni prin alte orase in weekend .

  10. unu Răspunde

    si coica ce o facut? daca gabor nu face nimica e o intrebare buna

  11. cuie moica Răspunde

    VOTAT!

  12. cleo Răspunde

    câte secole o să mai vorbim de coica și gyusi și o să dăm vina pe trecut , e clar că și ăștia erau niște trepăduși habarniști dar mă așteptam ca grofii școliți pe la Debrecen să facă ceva că doar și majoritate clară în consiliul local .

  13. anonim Răspunde

    Dacă lumea nu ar mânca atâta rahat bine ar fi…acest bilanț trebuie tratat ca un simplu document…până la finalizarea mandatului mai este ceva timp. ORICUM, cu toate problemele existente ale acestui oraș, măcar a început să facă ceva…cu bune, cu rele, cu preluarea problemelor de la vechea conducere…dar face ceva… Aș dori să văd mulți dintre smardoii care comentează prost și fără gust ce ar face ei în locul primarului…și nu, nu sunt ungur, nu aparțin unui partid și nu sunt plătit să comentez sau să susțin… chiar nu mă înteresează dacă la următorul mandat am avea chinez, ucrainean sau nigerian: ATÂTA TIMP CÂT SE VA MIȘCA TREABA ÎN ORAȘ, mă voi bucura… Și ar trebui să terminăm cu comparațiile Satu Mare – Baia Mare, Oradea…sunt peste noi cu mult…dc ?! pentru că în primul rând nu au probleme de rangul NAȚIONALIȘTILOR EXTREMIȘTI (aviz mâncătorilor de rahat atât unguri cât și români care se bat în piept la cât de mișto sunt ei și bagă bețe în roate la absolut tot ce se face în oraș) – această problemă o avem atât în conducerea orașului, instituții publice și educaționale etc etc etc. 2. Orașele menționate au trecut demult peste proiecte și probleme lăsate de conducerile trecute (ex. Pod Decebal cu care ne confruntăm și în prezent) – nu este atât de ușor să bați din palme și gata podul cum cred mulți…sunt niște prevederi legale stipulate în documente….dacă documentul este întocmit prost și semnat de conducere…avem ce avem…cum s-a semnat contractul în 2016 doar Dumnezeu știe… faza cu proiectele europene, rămâne de văzut…având în vedere că în trecut SM a fost codaș la depuneri de proiecte, suntem pe drumul cel bun… Dacă mi-ai citit postarea – îți mulțumesc și doresc să mai fac o mențiune: DACĂ AM LĂSA LA O PARTE MISOGINISMUL, RÂCA DINTRE ROMÂNI – UNGURI ȘI NE-AM FOCUSA CUM SĂ DEZVOLTĂM ORAȘUL, ar merge mult mai bine lucrurile ! Mulțumesc pentru atenție ! Mult spor, Gabore!

    • y Răspunde

      @anonim, îți dau dreptate. Toți trăim în acealași oraș. Dar …..
      1. Este râcă mare și în BH, vezi scandalul de la CJ și cu semigreva consilierilor județeni liberali, care mai mult nu participă la ședințe pentru că PSD a bătut palma cu UDMR pe plan local. Știi și tu probabil cauza.
      2. Sunt curios să aflu de ce s-a reabilitat cu un camion de bani groapa lui Gyuszi când se știe că dacă se pune în aplicare chestia cu pistele de bițigli se va sparge tot. Sau până atunci mai este mult și bine și de aceea.
      3. Ce se întâmplă la șantierele de la fântânile arteziene? În Soareului de ex. este pauză totală. Mă gândesc că în decembrie când ne va lovi canicula australă vor funcționa.
      Și te rog să observi că nu am menționat podul minunilor din Satu Mare, mai ceva ca lucrarea lui Meșterul Manole. Ar mai fi multe dar mă opresc.
      Îi doresc primarului ca pentru binele orașului și pentru binele locuitorilor să și facă ce a promis.
      PS. Totuși niște informații privind cele două parcări etajate propuse pe lângă centrul vechi n-ar strica. Subt niște investiții absolut necesare. Măcar în ce stadiu se află proiectarea.

  14. Rodica Răspunde

    Copy paste Gabi Firea ! Si asta si-a facut bilantul la jumatatea mandatului ! Categoric , ambele pozitive ! Despre nerealizari , nici un cuvant ! Podul din Satu Mare la care capitol intra – bilant pozitiv , sau negativ ? A , stiu – la rectificare bugetara ! Si sa mai stiti ca in parcuri nu s-au plantat 1532 de trandafiri , ci doar 1530 de fire , am fost si le-am numarat ! Da cum vine chestia cu reabilitarile de cladiri , scoli , gradinite , ca pe unele dintre acestea le-a suportat Orban ! Vedeti ca se supara vecinu ! Lasati-o mai modest cu laudele si realizarile , toti sunteti la fel ! Si-apoi daca n-aveati interese , nu pava Tarr tot orasul , nu punea Puscas atatia trandafiri , etc, etc ! E mult de scris pe temele astea , sursele din primarie si prefectura sunt inepuizabile , dar nu merita efortul ! Pa si la mai mare !

  15. goga Răspunde

    Ar fi bine ca aceste bilanturi sa aiba la baza ce s-a facut, nu prezentari de proiecte viitoare, ca le stiu pe de rost. Cand spun ce s-a facut, ma refer la ceva de anvergura, nu o parcare si trei strazi. Deci astept un bilant in care sa se spuna ca s-a terminat al treilea pod, centura orasului si reabilitarea centrului vechi, cu fatadele cladirilor cu tot. Oare in care cincinal va fi asta?

  16. Bogdan Răspunde

    Daca toate proiectele in derular s-ar finaliza in 2 ani chiar ar fi de laudat
    domnul primar momentan tot orasul este sapat dar de finalizat aproape nicaieri.tot respectul domnule Gabor dar eu cred ca ar mai trebui sa schimbati din consilieri ca sunteti putin dezinformat in legatura cu durata si demersul lucrarilor in romania.cum puteti sa semnati un contract constructia unui drum de circa 600 metri cu un singur sens de circulatie +trotuar pe o perioada de 24 luni?in 24 de luni faci 10 km pe putin tot orasul este un dezastru.da un termen mai scurt eu as zice ca undeva la 6 luni nu la 2 ani daca asa continuati blocati tot orasul si nu uitati ca vine august.in rest ce sa zic? cel mai bun primar al satmarului chiar se vede ca este si tanar si ca are incredere in fortele lui ?dar echipa VARZA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.