Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

DEZASTRU. Criză acută de sânge în Satu Mare. Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, prezentă astăzi, marţi, 24 iulie, la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, a tras un semnal de alarmă privind criza de sânge. Problema există în mai toate județele din țară, inclusiv în Satu Mare.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, face apel către populaţie să doneze sânge, arătând că în lunile de vară sunt cu 20-25% mai puţini donatori faţă de media obişnuită.

„În perioada de vară numărul donatorilor scade, dar nevoia rămâne aceeași. Ba chiar crește. Situația e dramatică. Pentru a acoperi nevoia de sânge a Bucureștiului e nevoie de 500 de donatori, ieri au fost 120 de donatori. În urma apelului meu am primit reacții. La Cluj, la Satu Mare, în Iași, peste tot în țară e problemă. E foarte important să menținem nevoia de sânge”, a spus Sorina Pintea, marți, la Antena 3.

Ministrul Sănătății a mai declarat faptul că, tot în perioada de vară, există o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operaţiilor planificate, astfel că se creează un dezechilibru între cerere şi cantităţile disponibile.

 

 

4 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    O întrebare i-aș fi adresat “domnei” ministru: Ea a donat?

    • Soros Răspunde

      Da tu ai dat?

      • Unu' Răspunde

        Io n-am dat!
        Eu am donat prima dată acum 20 și ceva de ani și de atunci (cu mici întreruperi) donez de cel puțin de 4 ori pe an!
        Dar tu? Dacă da, felicitări! 🙂

  2. adi Răspunde

    Problema este cu sefii care se uita urat la tine cand mergi la donat. Multi ar merge dar au de pierdut la locul de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.