Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Femeie de afaceri cu conexiuni la Satu Mare, trimisă în judecată de procurorii DNA

O femei de afaceri cu conexiuni în județul Satu Mare a fost trimisă în judecată de către procurorii DNA Oradea. Aceasta a are legături de afacei în județul Satu Mare. Redăm comunicatul DNA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei
ALEXAN NICOLETA GABRIELA, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
– fals material în înscrisuri oficiale.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La 02 decembrie 2014, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile – „Amenajare drumuri de exploatare agricolă”, inculpata Alexan Nicoleta Gabriela a depus în cadrul procedurii de achiziție publică privind execuția de lucrări mai multe documente false (scrisoare de confort, certificat de participare la licitație cu ofertă independentă, etc. ) în vederea obținerii pe nedrept de fonduri europene.
Aceste demersuri nu au avut rezultatul scontat respectiv câștigarea licitației de către societatea administrată de inculpată, întrucât în urma verificărilor efectuate de comisia de evaluare a ofertei s-a constatat caracterul fals al documentelor mai sus precizate.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.