Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

FOTO. Lucrările la Centura Sătmarului au început fără probleme deosebite

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a primit azi, 4 iulie 2018 o vizită a delegaţiei Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Delegația CNAIR, formată din directorul general, Narcis Neaga, directorii adjuncți, Mihai Bașulescu și Cristian Andrei, dar și directorul general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj Radu Băruță a fost prezentă azi în Satu Mare pentru a se asigura că lucrările la Centura Sătmarului au început şi că nu au apărut probleme care ar duce la întârzierea lucrării. Alături de delegaţia CNAIR au fost prezenţi şi directorul filialei Satu Mare a Companiei de Drumuri Naționale, ing. Ardelean Petru şi reprezentanţi ai firmei proiectante şi ai constructorului. După discuţiile purtate la Instituţia Prefectului, delegaţia împreună cu prefectul Darius Filip au făcut o vizită în teren începând cu sediul filialei Satu Mare a Companiei de Drumuri Naționale, continuând vizita la sediul constructorului unde s-a discutat despre problemele existente pe care le-au întâmpinat în derularea construcţiei.

După efectuarea vizitei la şantierul din vecinătatea râului Someş, şi după discuţiile avute cu factorii decizionali, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga a declarat că a venit în Satu Mare după trei săptămâni de la primirea autorizaţiei de construire a şoselei de ocolire pentru a verifica stadiul pornirii lucrărilor. Acesta a mai precizat că nu există probleme care ar putea întârzia execuţia lucrării, şi că vor reveni la faţa locului peste o lună. Director general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, Radu Băruță a precizat că problemele tehnice actuale nu sunt deosebite şi că împreună cu proiectantul şi constructorul lucrării vor găsi soluţiile potrivite.

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a reamintit importanţa acestei lucrări pentru judeţul Satu Mare care este aşteptată de 20 de ani şi care a primit finanţare din partea Guvernului României. Acesta a mai precizat că va urmări personal evoluția lucrărilor şi se va asigura că toate entităţile implicate direct sau indirect în realizarea acestui proiect îşi duc la îndeplinire toate sarcinile.

Totodată, delegaţia a efectuat o vizită și pe şantierul de la șoseaua de ocolire a municipiului Carei. Conform celor declarate de reprezentantul firmei executante nu există în acest moment probleme deosebite, lucrările urmând să fie finalizate în luna octombrie a acestui an.

Şoseaua de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime totală de 13,572 km din care drum cu două benzi 5,6 km, cu o lățime de 10 metri, iar drum cu patru benzi 7,972 km, cu o lățime de 18,5 metri. De asemenea, vor mai fi construite două noduri rutiere precum și cinci poduri și pasaje.

Fondurile sunt asigurate de la bugetul de stat, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Iar pentru lucrările ce vor fi executate în acest an, Guvernul a alocat suma de 137 de milioane de lei.

Sursa: Prefectura Satu Mare

7 comentarii

  1. Pisi Răspunde

    Sper sa nu arate drumul ca si baietii astea, ca jale….. Intrebare: Chear are nevoie Satu Mare de centura? E un paradox sa ai centura si sa nu ai drumuri civilizate si poduri peste Somes. Dar sa faca ca si langa Lazuri, cu curbe in camp (pampas).

    • Jan Jale Răspunde

      Iti dai seama ca 13 km ii pana la drumu spre Petea si ei au in fata proiectul pana la Botizului!!!! Ce sa ceri mai mult de la niste impotenti?
      Ma mir cum de au reusit sa ajunga unde sunt acuma. Greu le-a fost.

  2. y Răspunde

    Vai, ce anunț, ce anunț!!! Specialiștii cu burdihanuri au coborât din birouri !! Faptul că nu sunt bani de despăgubiri și totul este de fapt oprit nu contează. Au bani să dea cu lopata de două ori să împingă ceva pământ așa de ochii lumii! Și cică centura Careiului va fi gata în octombrie 2018. Stimabililor, de ce nu spuneți că acea centură trebuia să fie gata în 2014!!! Și totul este OK, ne asigură dânșii. Aștept apariția acelor lucruri neprevăzute care fac bine la amânarea termenelor și îngroașă buzunarele. Estimez optimist că lucrarea va fi gata prin 2025, n-au cum să respecte termenul de 3 ani. Subliniez, optimist. Nu de alta dar din 36 de luni s-au scurs deja aproximativ 10 luni.

  3. ciprian Răspunde

    Vin ungurii cu autostrada M3 pana in Petea si poate daca-i rugam frumos ne vor face si centura…caci cu ai nostrii alesi nu se va termina pana in 2030

  4. sad Răspunde

    Bravo, vreau sa incepeti si sa terminati si sa dati in folosinta podul peste Somes, dupa care puteti sa va jucati dea centura Satmarului pana o sa inceapa masinile sa leviteze si nu o sa mai avem nevoie de drumuri:)

    • Nha Răspunde

      Aici e problema centurii : va fi gata toata inafara podului ! Asta-i blestemu ‘ nostru !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.