Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. O familie cu trei copii trăieşte într-o casă cu lut pe jos. Proiectul salvatorilor, împotmolit!

O familie cu trei copii din satul Hrip, comuna Păuleşti, trăieşte în sărăcie lucie. Familia Macovski trăieşte într-o locuinţă de la marginea satului Hrip, fără gaz sau baie. Copiii sunt elevi la Școala Gimnazială Hrip, unde au rezultate bune. 

Ei au o casă de doar câţiva metri pătraţi, care are o cameră în care dorm cele cinci persoane, şi un antreu, unde gătesc şi îşi ţin alimentele. Casa are lut pe jos, găuri în tavan, dar orarul elevilor este lipit pe perete. Se descurcă cum pot din banii câştigaţi de capul familiei care lucrează cu ziua, după mai multe experienţe neplăcute la firme care nu l-au plătit. Din nefericire, banii le ajung doar pentru supravieţuire.

Aflând de situaţia lui Robi, voluntarii asociaţiei Creştinul Voluntar au început să ajute această familie şi i-au schimbat acoperişul, prin care ploua, cu unul nou. Intenţia voluntarilor este de a le construi o baie, unde să se spele în condiţii decente, să le repare pereţii, să le renoveze bucătăria, şi să îi mai ajute cu ce pot. Din nefericire, posibilitățile financiare ale asociației nu mai permit continuarea lucrărilor.

”Invităm persoanele ce au posibilitatea să contribuie la realizarea unei lumi mai bune să se alăture acestei acțiuni sociale pentru a realiza cele mai elementare condiții de viață necesare acestei familii, dar mai ales acestor copii. Copii pe care soarta i-a privat de cele mai stricte bunuri de care trebuie să se bucure toți copiii lumii. Haideți să facem împreună o lume mai bună, mai frumoasă și mai plină de bucurie!”, a declarat pr. Gheorghe Simion, unul dintre fondatorii Asociației Creștinul Voluntar.

Materialele care mai sunt necesare pentru finalizarea lucrărilor sunt: ciment, var, gresie, faianță, adeviz pentru gresie și faianță, utilități baie și bucătărie (cabină de duș, chiuvetă, cazan pentru apă cadă… etc), parchet, scânduri, plăci OSB, vată minerală, polistiren, plasă sudată pentru gard, stâlpi pentru gard, balastru, nisip… etc.

Cum puteți ajuta:

PortalSM se alătură acestei iniţiative de a ajuta familia Macovski. Cei care doresc şi pot să facă donaţii, constând atât în materiale de construcţii sau bani ne pot contacta pe Facebook, pot suna direct reprezentanţii asociaţiei Creştinul Voluntar la numerele de telefon:

Mihai Palade: 0749510733                                                                                          

Gheorghe Simion: 0740813539

Sau pot face donaţii în conturile:

EURO: RO66BRDE310SV57672613100

RON: RO13BRDE310SV57672703100

 

 

 

Așa arăta casa la începutul lucrărilor

Așa arăta casa la începutul lucrărilor

Așa arăta casa la începerea lucrărilor

Așa arăta casa la începerea lucrărilor

 

8 comentarii

  1. Rizzo Răspunde

    Familia cu trei copii care defapt, după imaginea din articol, sunt patru. Lut pe jos? Culmea ca cu toată sărăcia și criza unui sat uitat de lume au reușit sa se înmulțească precum ciumpercile după ploicică. Fir-ar sa fie de sărăcie ca uite ca de înmulțit au fost in stare dar oleaca de creier n-au avut să-și parcheteze cocioaba inginerește vorbind. Probabil prea Ocupați cu sexul ca hai S-o spunem pe cea dreapta: n-au făcut alde asemenea progenituri pentru a sari in ajutor societății cu viitori muncitori.
    Înmulțirea asta fără pic de creier cere castrare absoluta a oricărui stat care nu știe controla și educa propriul popor.

  2. comentator Răspunde

    Casa nu are fundație ca lumea. Nu știu ce crede nenea preotul, că rugăciunile nu ajung la statică și la rezistență. Casa fiind din chirpici nefiind izolat va atrage umezeala de jos. Plus nu știu ce consolidare s-a făcut înainte de a face acoperișul. Eu nu prea văd. Câteodată nu ajunge numai să vrei să faci un bine. Mai întreabă și niște specialiști. Sper să nu le cadă clădirea în cap.

  3. Ben10 Răspunde

    Rizzo ai dreptate 😉 oamenii astea handicapati trebuie adormiti definitiv

  4. Grasu Răspunde

    Bine spus Rizzo!ai perfecta dreptate

  5. Grasu Răspunde

    4 copii si al 5-lea pe drum!si nu se opresc aici.De ce nu se gindesc inainte de a-i face cum vor avea grija de ei?

  6. bahu Răspunde

    @ben10 , @ rizzo , & grasu , daca mama voastra folosea anticonceptionale , n-ar fi adus pe lume specimene ca voi . Sper sa va ia in grija Enatescu . Da imediat .

  7. Grasu Răspunde

    Idem Bahu!

  8. Ben10 Răspunde

    Bahu imi bag pul@ in gurita ta umflata mai taci odata 😉 daca ti se pare corect situatia atunci mars si pune si tu o usa calumea pe casa aia si intre timp mai suge si tu **** la omul ala sa nu mai produca atatea copii handicapati pe lumea asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.