Ultima actualizare: azi, 18:07
Locale

FOTO. Spațiu de lectură amenajat pentru persoanele fără adăpost, la Satu Mare

Serviciul Public de Asistență Socială din Satu Mare a amenajat un spațiu de lectură pentru persoanele fără adăpost. Cei ce doresc să citească, pot împrumuta cărți din bibliotecă sau le pot citi la Centrul SPAS.

Despre această inițiativă au scris reprezentanții SPAS:

Unul dintre serviciile furnizate persoanelor fără adăpost în cadrul Centrului nostru, este cel de socializare, prevenire, recreere. O activitate prin care se implementează acesta este lectura. Contrar miturilor și prejudecăților pe care multe persoane le au față de adulții fără adăpost, aceștia sunt persoane ca și noi toți, cu un trecut obișnuit, cu preocupări, interese și pasiuni, printre care și lectura.

Astfel, am organizat un loc special, în care doritorii pot împrumuta și citi variate cărți. Cu ajutorul unei familii care ne-a donat foarte multe cărți, am reușit să dotăm o mini bibliotecă.

Majoritatea cărților primite sunt în limba maghiară, astfel cei dintre dumneavoastră care doresc să ne îmbogățească biblioteca și cu cărți în limba română, o pot face la sediul nostru, din Cartierul 14 Mai, Al. Gladiolei, nr. 14.

Această activitate contribuie la redarea sentimentului de utilitate, de viață normală, care este foarte important pentru a depăși situația în care se află, pentru a depăși sentimentele de neputință, izolare, singurătate, rușine și lipsă de valoare pe care le trăiește o persoană fără adăpost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.