Ultima actualizare: azi, 14:25

Locale

FOTOGALERIE. S-a inaugurat noua clădire a Liceului Teoretic German “Johann Ettinger”. Modernă și impunătoare

Astăzi s-a inaugurat noua clădire a Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” din municipiul Satu Mare. După o investiție de 3,6 milioane de lei din care 3,2 milioane prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) noul corp și-a schimbat în totalitate fața.

Sălile de clasă s-au mobilat și sunt dotate cu tablă inteligentă, proiector video, ecran de proiectie montabil pe perete Sopar Platinum, suport tavan videoproiector, laptop, wireless, tablă magnetică, dulapuri, fotolii,  etc.

Începând cu anul școlar 2018-2019 aici se vor desfășura cursuri pentru învățămânul primar în 15 săli noi de clasă, dotate și modernizate conform celor mai înalte standarde. În acest corp nou de clădire își vor desfășura activitatea elevii înscriși în clasele I-IV.

La eveniment au participat primarul Kereskenyi Gabor, viceprimarii Adrian Albu și Doina Feher, inspectorul școlar general Călin Durla, precum și directorul Maria Reisz.

Primăria Municipiului Satu Mare va continua lucrările până la începerea anului școlar 2018-2019 cu refacerea aleilor și a zonelor verzi, astfel încât școala să fie pregătită să îi primească pe elevi într-un mediu nou, care să le pună la dispoziție toate condițiile pentru desfășurarea activităților educaționale.

La Liceul German “Johann Ettinger” învață peste 900 de elevi repartizați în 36 de clase: 18 clase primare, 10 clase gimnaziale și 8 clase liceale.

 

4 comentarii

  1. Lili Răspunde

    Pt. o informare completă scrieți și când a început reabilitarea și din ce fonduri din câte știu inclusiv private sau cu sprijin privat.
    Din nou se arogă merite doar de către actualii care, vechea poveste, au moștenit numai rele de la precedenții?
    Primărașul șovin și pișicher face tensiune maximă pt. tot ce are culorile roș-galbene-albastre?! Se va obișnui chiar dacă nu îi place.

    • y Răspunde

      Totul a început pe mandatul lui Coica, așa este. Dar meritul lui este doar atâta că a fost primar exact atunci, el doar a lăsat să se facă investiția. Dacă era după el nici asta nu se făcea.

      • Lili Răspunde

        Și nu era frumos să fie invitat și fostul primar ca un semn de apreciere chiar dacă implicarea nu a fost așa de importantă.
        Mai este și un fost viceprimar care are fata la școală acolo și care a fost interesat direct să se facă ceva.
        Nu vrem să intrăm în normalitate și să construim ci ne tot contrăm: foștii cu actualii, românii cu ungurii ș.a.m.d.

        • y Răspunde

          Într-o lume normală @Lili da. Dar nu uita ce a făcut Coica tot mandatul referitor la fostul primar Ilyes. Nu că l-a ignorat dar și-a bătut joc de toată comunitatea maghiară locală. Și în toată prostia lui nu numai că a ”câștigat” antipatia profundă a maghiarilor dar a pierdut și vreo 7000-10000 de votanți români. Eu personal nu agreez ce se întâmplă, este contraproductiv, dar nu poți schimba oamenii. Eu dacă eram primar l-aș fi invitat ca să arăt omului că nu sunt totuși orangutan. Eventual scăpam o săgeată-două către el. Dar asta presupune cultură politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.