Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

Inițiativa ,,Fără penali în funcții publice”, semnată de peste 5.500 de sătmăreni

Se adună semnăturile în Satu Mare pentru inițiativa Fără penali în funcții publice. Peste 5.500 de sătmăreni au semnat împotriva corupției, lucru salutat de reprezentanții Uniunii Salvați România (USR).

,,Mulțumim sătmăreni! Peste 5.500 de semnături pentru #Fărăpenali în funcții publice în Satu Mare! Mulțumim tuturor voluntarilor care au strâns semnături și cetățenilor care au semnat.

Campania continuă.

Ce poți să faci dacă vrei să ajuți și tu:
1.Intră pe www.farapenali.ro, listează formularul pentru județul tău și adună cât mai multe semnături de la colegi, rude și prieteni. Vino să ne aduci listele sau dă-ne un semn și venim noi să le luăm.
2. Nu ai posibilitatea să listezi formulare. Nu-i nimic. Venim noi cu formulare, vino să ne întâlnim și să semnezi.
3. Poți să participi direct la organizarea, planificarea și popularizarea acestei inițiative cetățenești în județ sau în localitatea ta. Nivelul de implicare îl vei decide singur, în funcție de disponibilitatea pe care o ai.

Pe voluntari îi găsiți zilnic, între orele 18-20, la cortul din Centrul Vechi, vis-a-vis de Parcul Central (în gangul de vis-a-vis de vânzătorii de flori din Parcul Central)

Implică-te și tu! Hai să semnezi pentru Fără Penali în Funcții Publice!”

24 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Semnat!
    Dar e o absurditate toată chestia asta! În ori ce țară normală și civilizată, un infractor nu are ce căuta în funcții publice! Punct!
    La noi musai trebuie să facem o lege pentru asta!?! Poate n-ar strica adăugată în constituție, scris foarte clar, pentru ca și un semi-analfabet cu eventual doctorat să știe că odată condamnat penal (chiar și cu suspendare!) nu mai ai ce căuta în politică și/sau în viața publică!
    Din acest punct de vedere (STRICT DOAR DIN ACEST PUNCT DE VEDERE!) respect pt. infractorul Năstase, care și-a dat demisia din funcția (deținută azi de către un alt infractor – Dragnea!) de președinte al Camerei Deputaților chiar când a fost începută urmărirea penală, spre deosebire de infractorul condamnat care conduce acum Camera Deputaților!!!

    • Barbarache Răspunde

      Aceasta initiativa nu este nimic altceva decat un joc de imagine, care va fi utilizat de PSD cu varf si indesat impotriva USR. PSD a facut deja probabil dosare de presa pentru toti liderii USR, le vor scoate la momentul oportun, fix ca in cazul lui Clotilde, care lua morman de la CNAIR pentru contractul Bechtel (supraveghea lucrări care nu există). Când vor fi revelați presei ca ”penali” cei de la USR, întreaga campanie va avea efect de bumerang și decredibilizare masivă. Oricum, înfiorator numărul de naivi care au semnat aberația. Noi avem în codul penal actual sancțiunea interdicției dreptului de a ocupa o funcție publică, care poate fi dispusă de judecător când condamnă. Deci este o pedeapsă la mâna judecătorului, care cântărește și decide. Ei au folosit această sintgamă ”fără penali” că să poată ataca pe oricine, pe modelul propagandei comuniste, îți facea oricine o plângere penală și erai ”penal”. E doar o mârșăvie de imagine, nimic mai mult, care în final va fi folosită împotriva lor. Și Băsescu era penal cu flota și câștigat prezidențialele, chiar și Coposu a fost penal, nu-i așa, a stat vreo 20 de ani prin pușcărie.

      • qwerty Răspunde

        Mizerabil sa fie amestecat si Coposu in discutie… nici macar cu titlu de comparatie absurda.

    • Andrei Baciu Răspunde

      Foarte adevarat,doar daca nu esti condamnat politic !! Dragnea a fost condamnat ”la ordin” de catre luluta(mancaia-i puta),dupa ce a esuat ejectarea celui mai slab presedinte al romaniei (fraier cine la recunoscut)din toate timpurile,basescu troian !! !!Asadar in orice condamnare politica exista prezumtia de nevinovatie,pentru ca adversarul tau politic aflat la putere o sa se foloseasca de toata puterea ce o exercita asupra sistemului pentru a te anihila !!Hai pa !!Kkamas pe semnaturile voastre de doi bani !!

      • Altu Răspunde

        Al jegos psdist posibil bugetar sau pensionar,postac penal

        • Andrei Baciu Răspunde

          Kkat cu motz,dar ce ai cu bugetarii??Esti invidios ca esti o loaza si nu ai reusit la vreun examen ca sa fii si tu bugetar??Pune mana si invata,nu umbla ca tampitii, dupa cai verzi pe pereti !!Daca invatai azi erai si tu profesor,medic,procuror sau judecator,adica un bugetar destept !!Va lasati manipulati de tot soiul de derbedei!!

          • Altu

            Ce învățat ,că în sistem sunt copiii, nepoții, amantele, soțiile,curvele politicienilor. Nu ți se pare ciudat că numai cei care primesc bani degeaba că bugetarii susțin un penal că Dragnea. Și dc vrei să știi oamenii competenți sunt la privat unde se plătește productivitatea și nu slugărnicia ca la bugetari. De altfel de competența bugetarilor ne lovim in fiecare zi: în spitale se moare cu zile, copii analfabeți,drumuri vai și amar,politicieni hoți, administrația de tot rahatul, justiție oarbă. Da într-adevăr bugetarii au studiat și sunt la putere pe merit și toată prostimea e la privat. Da suntem proști că vă plătim salariile de incompetenți ce sunteți

      • Soros Răspunde

        Ești penibil

      • Unu' Răspunde

        Bade, meri de-ți mână oile în altă parte!
        Așe nevinovat ca dragnea, mai drag ne-a fi fără el, te-ai prins?!?
        Vorba aia, nici usturoi n-a mâncat nici gura nu-i pute …

        Mi-e scârbă de lingăi ca voi!
        PUIE MSD!

  2. Lili Răspunde

    Care este termenul de semnare a petiției?

  3. cleo Răspunde

    ia auziți limbricul , mă poate tu erai așa idiot că te-o pus să dai și examen inafară de limbi în koor , eu știam că bujetari îs pus pe funcții după tras limbi și supt șosete la diverși sefi politici .

  4. Soros Răspunde

    Limbric da numără banii din cont!

  5. cleo Răspunde

    nenea gyuri soros vezi că pe matale te belesc aștia udemeriști și te dau plocon la orban , așa că ciocu mic și pas săltat către origini la doamna măta.

  6. Sorin Surulescu Răspunde

    Rușine partidelor politice parlamentare, excepție face USR-ul, că nu s-au raliat acestei inițiative cetățenești!
    Ce speranțe să ai de la ele?
    Deocamdată județul nostru este cam spre coada clasamentului dar mai este timp să nu ne facem de rușine!

  7. Garuboz Răspunde

    Mai baciu ce ar fi ca s-a te caci tu in gura lu aia care te-a fatat.Daca te crezi destept de dai in gropi ia vezi cine sant angajatii la toate deconcentratele din Satmar toti sant inruditi s-au cu diferite alte legaturi ,nemaivorbind ca in diferite institutii s-e calca pe piciore uni pe alii de atata taiat frunza la caini.Dute la finantele locale dupa orele 12 ca intrii foarte usor si de pe colidor vezi in fiecare birou cate persoane sant .

    • Andrei Baciu Răspunde

      Amigo,cred ca esti un avorton batran(scrii ”colidor,sant”)care n-a cunoscut-o pe scroafa care l-a avortat langa privata din fundul curtii, gasit fiind de niste vecini,ajuns intre timp un puscarias inrait,iar acum singur intre patru pereti in cocina din fostul bloc ipl de pe Ioan Slavici,sau de pe Ostrovului,unde, de acolo,in mintea ta bolnava gemi de furie ca toti bugetarii sunt ”inruditi” iar soarta a facut ca tu sa nu ai parte de astfel de rude,si duci o viata de rahat,iar singura ta speranta ramane hastag rezist !!

      • 007 Răspunde

        Doar atat pentru tine,mister baciu.(dex- m. 1. ciobanul însărcinat cu…)vocabularul tau,argumentele tale, ma fac sa inteleg cat de LIMITAT,ca sa nu zic obraznic, poti fi, sfidand si calcand in demnitatile celor din jur,incat si un cioban s-ar simti rusinat.
        Totusi poate-ti foloseste la ceva urmatoarele chestii:
        Oamenii educați salută întotdeauna
        Fie că e vorba de colegii de serviciu, de vecini, de femeia care face curățenie sau de șefi, oamenii educați dau mereu bună ziua, indiferent de statutul social al celui care trece pe lângă ei.
        Te rog și mulțumesc, cuvinte folosite zilnic de oamenii educați
        E atât de ușor să le spui – și chiar fac diferența – dar foarte puțini folosesc aceste cuvinte.
        Oamenii educați nu jignesc si nu bârfesc.
        Nu vei vedea niciodată un om educat care să bârfească, pentru că oamenii educați își văd de viața lor și nu se bagă în treburile altora.
        Oamenii educați nu cred în valorile materiale ca etalon de viata
        Chiar dacă adesea se bucură de situații financiare de invidiat, oamenii educați nu pun valorile materiale pe primul lor, pentru că ei știu că alte lucruri contează mai mult – familia, prietenii,semenii, călătoriile, pasiunile…
        Oamenii educați își educă gusturile si gesturile
        Nimeni nu s-a născut învățat, dar pentru a ajunge să ai bun gust si sa fii civilizat e nevoie de studiu, intuiție și analiză. Sigur, te poți naște cu un talent aparte pentru un anumit domeniu, dar pentru a excela în acel domeniu ai nevoie de ani de studiu si… respect.
        Oamenii educați își cultivă pasiunile
        Indiferent de ce pasiune ai, e bine să încerci să ți-o dezvolți, atât cât poți de mult. Studiul te va ajuta și în acest sens.
        Oamenii educați nu sunt ostentativi,agresivi ci IMPARTIALI
        …pentru că nu au de ce. Îndiferent de situația lor materială, oamenii educați duc o viață simplă, confortabilă, preferând să-și investească resursele în respect, hoby,obiecte de artă, călătorii etc.
        Oamenii educați nu vor sa para altceva decat sunt in realitate.
        …si folosesc aceeasi unitate de masura indiferent de statutul social si palierul profesional ar fiecaruia si nu DEVINE MITOCAN.Ei ce zici, te incadrezi cumva pe aici?!No offence!

        • y Răspunde

          @007, din păcate el și mulți alții sunt majoritari. Foarte majoritari. Ei sunt omul de tip nou, vedetele de pe sticlă, dăștepții și descurcăreții, cei care defilează acum de sezon cu merțanele și beemveurile închiriate cu ora. Ei sunt masa de manevră care votează după dictare. Degeaba îi explici tu toate chestiile cu care și eu sunt de acord pentru că nu ai cui. Probabil deja și-a pregătit deja și locul de veci cu cablu, internet și aer condiționat.

        • Andrei Baciu Răspunde

          Tu ce i-ai spune unuia care te invita sa te ”caci in gura lu aia care te-a fatat” ??I-ai multumi frumos ??!!!Amaratule,tu si ceilalti pensionari de pe aici,care va dati intelectuali !!!

          • abc

            Și tu ce ești, tipul călare pe internet? Că timp văd că ai, înseamnă că nu lucrezi sau ești bugetar.

          • 007

            1.Baciule,in primul rand eu nu raspund mitocaniei cu alta mitocanie.
            Acest lucru intr-un sistem inteligent DETINUT, inseamna ca atunci cand eu am alte unitati de masura a inteligentei si a bunului simt,NU POT SA MA COBOR DE LA ACEL NIVEL,nu-mi permite prestanta.
            2.Scrii subtire si cu tenta agresiva ,superfluu, doar cu un singur scop, de a jigni, tipic pentru indivizii care necesita un diagnostic.
            3.Nu sunt pensionar (inca) si detin o functie pe care dvs. nici macar nu o visezi ,LA PRIVAT desigur .Iar faptul ca sunt sau nu intelectual,este doar problema mea.Dvs. nu detineti nici cele mai mici elemente teoretice,date,cunostinte din care sa reiasa ca ma(ne) poti EVALUA .Iar una peste alta, acest lucru trebuie sa te framante cel mai putin,dupa capacitatea de analiza si CUM si CE debitezi pe aici…In rest doar atat iti mai spun,da s-ar putea sa fim un amarati,(desi mi-e mila de acesti napastuiti ai soartei, pentru care destinul li-a fost potrivnic) IN OCHII VOSTRII DE PARVENITI.

  8. Unu' Răspunde

    Bă ce proști sunt pesediștii susținători ai INFRACTORULUI DRAGNEA!
    Băi loazelor, dacă INFRACTORUL dublu condamnat s-ar simți măcar nevinovat, sunt cel puțin 3 căi de atac împotriva sentințelor judecătorești, dintre care doar una este definitivă și irevocabilă! De ce nu le atacă?!?
    Răspund eu, deoarece, mai mult ca sigur, n-ar mai primi suspendarea pedepsei!
    PUIE MSD!
    JOS PENALII!

  9. Secuiu Marian Răspunde

    …frati romani, care va mai considerati romani Si nu trădători și slugi ai sloganului #rezist. Daca O luom dupa penalii primul penal al tarii e ﹰPresedintele ,Ioanis, nu.l cunoașteți acum ,Dar ve.ti avea timp sa.l cunoașteți in timp. Nu E numai penal, e și un mare trădător de tara și neam e sluga “asasinilor economici” , marilor familii masonice din piramida, sunteti fără cunoștință de cauza ca și el, e orbit de bani și putere….vedeți destainuirile unui asasin economici, John Perchins …
    Mai studiați și citiți totul până la capăt Si încercați să vedeți dedesubturile sloganelor, Romania a ajuns după 2009 mi rau decât in vremea comunismului si inchzitei spaniole si …marea surpriza e ca voi sunteti mințiți și manipulați…fără să știți adevărul și de cine…….păcat ca am ajuns….in războiul rămân contra roman……va iubesc pe toți stiu ca doare….Dar mai tare o sa doară…..adevărul……cand il ve.ti afla……fiti calmi si respectsi….fiti umani nu va lăsați manipulați…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.