Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Mesajul polițiștilor pentru politicieni: Ne-au castrat!

Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL a reacționat dur după ce Camera Deputaților a votat că orice tip de radar trebuie presemnalizat prin panouri de atenționare, amplasate în localități cu cel puțin 500 de metri înainte de radar, iar radarul de tip pistol poate fi utilizat doar la o distanță maximă de 10 metri de autovehiculele poliției rutiere.

Polițiștii vorbesc în termeni duri despre ,,parlamentarii cu bolizi de sute de mii de euro sau beizadelele lor, pentru care legea este ceva ce se aplică muritorilor de rând și în niciun caz „aleșilor” poporului” și spun că votul din Camera Deputaților ,,a castrat” Poliția Rutieră.

Redăm în continuare comunicatul transmis de echipa Sindicatului EUROPOL:

România este de departe țara tuturor posibilităților și excelează la acest capitol chiar și în fața SUA, țara care a patentat acest slogan. În țara în care infractorii pot să își facă legea nestingheriți, după propriile nevoi, iată că nivelul la care ajunge acest flagel este unul surprinzător.

După ce parlamentarii cu bolizi de sute de mii de euro sau beizadelele lor, pentru care legea este ceva ce se aplică muritorilor de rând și în niciun caz „aleșilor” poporului, au rămas fără permise pentru depășirea vitezei legale sau alte contravenții nesimțite, cum ar fi circulația pe sens opus, nerespectarea culorii roșii a semaforului și altele, le-au pus gând rău polițiștilor rutieri.

Propunerea celor doi deputați a fost îndreptată, evident, spre golirea de conținut a efectelor atribuțiilor polițiștilor rutieri dându-le acestora doar un rol de „bibelou” pe marginea drumului. Astfel, OUG 195/2002 va conține următoarele modificări:

  • presemanlizarea prezenței radarelor staționate cu 500-1000 metri în localitate  și 2000-4000 metri în afara localității;
  • folosirea exclusivă de autospeciale inscripționate pentru radarele staționate care să fie la vedere;
  • utilizarea pistolului radar la maximum 10 metri de autospeciala inscripționată la vedere;

Mai rămânea să propună ca polițiștii care vor folosi pistolul radar să aibă o frânghie de 10 metri legată la picior iar autospecialele de poliție cu radare să fie poziționate pe mijlocul drumului pentru a fi văzute de toată lumea.

Consternarea este cu atât mai mare cu cât deputatul cunoscut și sub pseudonimul de „Mitralieră”, Cătălin Rădulescu, a precizat la tribuna parlamentului că această modificare reprezintă, cităm: „un pariu cu ei și cu cetățenii României”. Acum, ori deputatul a confundat Parlamentul cu o sală de jocuri și legile cu păcănelele sau ruleta, ori viața participanților la trafic reprezintă doar o simplă miză.

Încă de la început reacțiile asupra acestor propuneri au fost unele vehemente din partea autorităților, deorece Guvernul nu a dat aviz favorabil, iar cea mai importantă organizația europeană în domeniu, Consiliul European pentru Siguranta Transporturilor (ETSC), a criticat dur aceste propuneri din următoarele considerente :

  • În prezent, in România nu funcționează sisteme automate fixe de detectare a vitezei. Numărul de amenzi date cu ajutorul camerelor fixe de monitorizare a scăzut de la 32,670 în 2011, la 4,550 în 2014 la 0 dupa anul 2014.
  •  Numărul amenzilor acordate în urma măsurării vitezei cu dispozitive radar mobile a scăzut de la un million în 2011 la 710,520 în 2017.
  •  Obligativitatea de a monta panouri de atenționare pentru fiecare acțiune a poliției pentru măsurarea vitezei participanților la drum va îngreuna acest proces și presupune resurse financiare suplimentare.

Este evident că prin aceste modificări legislative, polițiștii nu vor mai putea controla modul de respectare a limitelor de viteză pe tronsoanele de drum cu ajutorul radarelor staționate. Mai mult, nota de fundamentare a acestor propuneri nu conține niciun fel de date care să justifice aceste măsuri în condițiile în care rata mortalității in România este de peste 3 ori mai mare decât a altor țări din Uniunea Europeană și aproape 2.000 de oameni mor în fiecare an pe șosele.

Nu putem decât să asistăm impasibili la măcelul care va fi generat pe șosele ca urmare a creșterii numărului de morți generat de posibilitatea „legală” a conducătorilor auto de a încălca regimul de viteză. Și e la fel de important să precizăm că nu putem purta nicio răspundere în acest sens, deoarece noi, polițiștii, aplicăm legea, nu facem legea.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sursa – Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL

19 comentarii

  1. mae Răspunde

    da foarte bine dar nici cum afost pina acuma te luau din mers,de pe contra sens se bagau in fata ta ,speria lumea ,se credeau regi drumurilor, au profitat un pic,sa fie si pentru ei niste reguli asa frumos un pic cu botul pe labe

    • Bogu Răspunde

      Unde ai avut tu parte de incidentele acestea? In Ucraina? Tu esti din categoria plin de amenzi in Europa si acasa talpa pana poate carcasa.

    • AndreAndre Răspunde

      Foarte bine ,la treaba cu voi spagarilor conduceti beti si cu telefonul la ureche coruptilor de copoi ba chiar pedofili.

  2. mae Răspunde

    dn bogu am permis de 20 ani si toate categoriile chiar daca nu le folosesc ,si am cam 10 amenzi in toata europa,asa ca ciocu mic ca stiu ce vorbesc

  3. mae Răspunde

    da catre baia mare am avut parte sa vad in fata mea cum te ia din fata cu radarul si apoi intra pe sensul tau ca sa te opreasca punct

  4. mae Răspunde

    stau in romania dn bogu

    • Bogu Răspunde

      Daca ai conduce regulamentar nu ai avea treaba cu politia rutiera. Dar cum dumneata esti spaima soselelor, ai treaba. Si daca tot ai treaba ar trebui sa-ti asumi cand incalci legea, dar o freci aici ca politia sta pe sosea si-ti creaza tie probleme. Locul politiei rutiere este pe sosea. Ca si paranteza, nu am cioc, sunt mamifer. Dar dumneata esti si spaima netului, adica prostul la tastatura.

  5. dr storm Răspunde

    foarte bine , prea sau obisnuit sa faca panda si dupa cum am tot vazut prin comunicatele pe care le-au dat la presa toti aproape au fost prinsi ca circulau cu 103-105km/h in localitati, deci radarul lor e fixat pe aceasta viteza? sau toti cei sanctionati sau nimerit ca circulau la fel(sau inteles oamenii intr-e ei sa circule cu aceeasi viteza). trebuie pusi la punct acesti regi ai soselelor, daca erau invatati sa mearga pe preventie si nu pe plan poate era altfel.

  6. Frank Rizzo Răspunde

    Când menționați SUA nu va bazați pe știri din filme. In cazul pistolului radar polițistul American nici ni se sinchisește să-și părăsească vehiculul fie el mașina fie motocicleta deoarece acela e cuibul lui de siguranța. Te ia din mers indiferent de direcție dacă așa unde scoală dansului. Unii mai duri ca alții dar dacă ar fi sa te gineasca put și simplu multe nu poți face să-l oprești. Omul își face meseria in termenii cei mai legali. Nu exista vorbe ca eu sunt x sau y și ca taică-meu e ala și e boss. Ba dimpotrivă menționând ceva aiurea nu poți face decât să-ți agravezi situația dar majoritatea nici măcar nu încearcă a fi șmecheri pentru ca statul de drept este unul extrem de bine condus cu reguli foarte clare și făcute pentru absolut toți.
    Eu unul m-a bucur ca milițienii noștri sunt olecuță domoliți de legile țării pentru ca hai S-o zicem pe cea dreapta: singurul scop al tuturor amenzilor este acela de a bagă bani la bugetul lor, este o escrocherie arhicunoscută la nivel mondial. Uniforme, mașini noi, sedii bine aranjate și cât de multe posibil, aere de atotputernici și toate astea pe bănuții noștri cei care încercam sa trăim fără a fi monitorizați minut cu minut zi de zi. Se lăudau toate ziarele, fie ele hârțoage infecte fie electronice, săptămânal câte zeci și sute de mii de lei in amenzi au fost aplicate bieților șoferi și câte carnete și dosare penale au reușit unii milițieni sa rezolve. Sunt convins ca exista excepții, mic exemplu imbecilii care dau ture pe sensul giratoriu central, cretinii ce turează motoarele in nasul clienților de la terase și nu numai, inconștienții cu nasul in telefonul celular și câte și mai câte. Sa nu mai vb de cei care parchează pe trotuarele orașului sau cei care blochează intrările și ieșirile curților private. Veniți domnilor adevărați polițiști sa vedeți aceste lucruri zilnice in centrul orașului sufocat de prostia și ignoranta cocalara și faceți ordine. Cât despre statul la pândă sa știți ca e o prostie fără margini și care nu cred ca va aduce absolut nici o satisfacție profesională.
    Centrul vechi și nu numai e plin de proxeneți, Drogați și bețivi, de hoți de târfe și cerșetori, trecătorii sunt asaltați la fiecare pas iar străinii sunt absolut șocați de imaginea nenorocita a unui oraș părăsit de orice demnitate.
    Mulțumim celor care fac ceva, ca o fi el primar sau privat pot spune ca sunt lucruri vizibile ce par și vor a se întâmpla. Bravo celor care participa pozitiv la viitorul oarecum oleaca mai senin al orașului.

    • victor Răspunde

      Frank, felicitari ptr comentariu. Este unul din cele mai pertinente de pe acest site!

    • peste Răspunde

      Sigura ca da…
      statisticile care arata ca avem cel mai mare numar de morti din europa din cauza vitezei nu ajung ca si argument. Acum a aparut idiotenia asta de lege. Nu e nimic, poate o sa va para mai putin bine dupa ce voi sau prietenii/familiile voastre nu o sa poata stapani masina din cauza vitezei si o sa loviti ceva, sau poate pe cineva…

  7. Riki Răspunde

    Mai multe accidente si mai multi morti, asta se va intampla.
    Multumim domnilor politicieni!

    • comentator Răspunde

      Să sperăm că spre binele țării vor fi printre ei și niște politicieni.

  8. Gyuri Răspunde

    PSD-iştii fac ce fac şi-şi aproprie infractorii şi delicvenţii.Foarte fideli vor fi în viitor căci infracţiunea este meseria lor,locul lor de muncă,pe care,să fim cinstiţi,fiecare l-am apăra.

  9. Gogaie din Espania Răspunde

    Va meritati soarta fratii conationali !!! Vai de steaua Romaniei!!!

  10. Florin Răspunde

    Haideți să scoatem limita de viteză. La ce mai avem nevoie de ea? Fiecare sa circule cum il taie capul. Cei care se bucură de treaba asta habar nu au pe ce lume traiesc. Toate dosarele alea penale care le întocmesc sunt meritate pentru ca mai nou ii o moda sa conduci beat sau fara permis. Lumea isi permite sa faca treburi de astea pentru ca nu li se intampla nimic. Ar trebui băgați la pușcărie pentru asa ceva. Ganditi-va cum v-ați simti ca cineva din familia voastră sa fie victima unui astfel de dobitoc.

  11. Petrica Răspunde

    Eu zic ca totul porneste de la infrastructura proasta pe care o avem. Daca am avea autostrazi in toata tara si ai puteam merge pana la Bucuresti sau la mare doar pe autostrada nimeni nu ar mai fii atat de interesat de astfel de subiecte. Asa ca deocamdata pentru omul de rand tinand cont de valoarea amenzilor eu zic ca e bine ca i-au mai potolit putin.

    • peste Răspunde

      Daca am avea autostrazi, nu am circula nici pe ele cu 130, ci tot cu 170-180, dupa mintea fiecaruia…

  12. cârcotaş Răspunde

    Logic vorbind ce înseamnă restricţie de viteză în zonele lipsite de mijloace de constatare legale?Nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.