Ultima actualizare: azi, 14:04

Locale

Nimeni nu este interesat de contractul pentru câinii fără stăpâni

Nimeni nu s-a prezentat la prima licitație pentru concesionarea serviciului de ecarisaj, la Satu Mare. Cu toate acestea, primăria organizează o nouă licitație, în speranța că de această dată vor exista ONG-uri interesate.

Conform city managerului municipiului Satu Mare, Maskulik Csaba, la primul termen, nimeni nu și-a manifestat intenția de a participa la licitația pentru concesionarea serviciului de ecarisaj. Astfel, acesta a anunțat astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Local Satu Mare, că se va organiza o nouă licitație.

ONG-urile critică prinderea și eutanasierea câinilor, însă niciun ONG nu s-a prezentat la licitația concesionării serviciului de ecarisaj. Maskulik Csaba le cere astfel ONG-urilor să vină, să participe, atlfel se va ajunge într-o situație de urgență, iar câinii vor fi prinși și ținuți 14 zile.

În județul Maramureș, la Baia Mare, câinii sunt luați de către poliția locală, iar acest lucru, potrivit city managerului sătmărean, ar fi ilegal.

20 comentarii

  1. Ben10 Răspunde

    Trebuie impuscati cainii!!!! Ii full cartierul de caini abandonati…..doamne feri ataca un copil cine **** isi ia raspundere pt iei?

  2. Mamamia Răspunde

    Las ca vine iar Bolog din Dara,se rezolva treaba 🙂

  3. bahu Răspunde

    Cine trebuie impuscat ? Atentie psihiatria , @ben10 nu si-a luat medicamentele ! Individul asta vrea sa adoarma pe veci oameni si vrea impuste caini . Brrrr ! In alta ordine de idei , sigur se va prezenta cineva la primarie ( ONG ? ) pentru a face un adapost acestor caini , acum ca a fost publicizata mai bine licitatia .

  4. sophia Răspunde

    Ce n-a spus domnul Maskulic este ca la capitolul IV, litera “e” din caietul de sarcini apare, citez, ” incasarea anuala de la concesionar a unei redevente”.Redeventa este o suma de bani, din profitul obtinut din activitatea concesionata, care se incaseaza de la cel care a preluat concesiunea catre cel care a concesionat serviciul.Adica de la ONG-urile la care face referire domnul manager catre Primarie. ONG-organizatie non profit.NU POATE PLATI REDEVENTA! NU POATE PARTICIPA LA LICITATIE!!!!

  5. Ardelean Răspunde

    Draga Sophia, nu stie citimanajeru amanunte de-astea de-ale legii. El mai saliveaza gandindu-se la plicurile primite de Gyuszika de la Balogh, ille tempore, de-aia face mismasurile astea. Nu iti e ciudat ca pana si activista Babos e mucles la subiectul asta? Ca doar e pupila citimanajerului, si nu se cade sa-i strice ploile.

  6. Ben10 Răspunde

    @bahu date-n pzda matii ….ia strangele si baga-ti in casa daca asa de mila ti de ele…. Daca nu mai taci in mortii m@tii de handicapat

    • Alessia Răspunde

      Nu mai spune,nu cred ca ti-ar plăcea să fi împușcat! Asa ca,lasă bietele animale in pace!!!

  7. Bahu Răspunde

    @Ben 10′, invectivele de mai sus le-ai improscat spre moâca ce te privea din oglinda ,nu ?

  8. Maria Răspunde

    In SATU Mare nu se dorește rezolvarea acestei probleme atâta timp cât ASOCIAȚIA FREE LIFE face in totalitate munca primăriei lucru care lor le convine de minune . Nu trebuie sa plătească nimic și problema e rezolvată …. ăștia da iubitori de animale ….la SATU MARE tot timpul conducea la avut pe nu in gura doar atât pot ei … unde nu e nu e …păcat pentru animale

  9. Anonim Răspunde

    Adevarul ca e plin de caini vagabonzi prin oras. Am sesizat asociatia free life dar ei au spus ca nu e treaba lor sa ridice cainii si sa ii ia de pe strazile orasului, ci a primariei. Dar primaria ce face?? Intre timp haitele umbla si cu cat trece timpul, cu atat creste riscul ca haitele sa atace si sa muste pe cineva.

    • comentator Răspunde

      Dar tu chiar crezi că celor de la asociație le pasă? Toate ong-urile sunt la fel, numai să iasă niște bani/salarii, o mașină/două sub fund, niște deplasări dacă se poate în locuri unde ar ajunge greu, niște workshopuri, mai câte un ”action” din ăsta lacrimogen. Munca asta zilnică este biudoș. Știu eu de ce spun.

  10. Ardelean Răspunde

    Comentatorule….bekaphattod. ca la prostia debitata, nu meriti alte replici.

    • comentator Răspunde

      Ar trebui să-ți ”aprofundezi” cunoștiințele în domeniu. Catering zilnic pentru vreo 20-30 de persoane că doar n-ai timp să gătești, deplasări inutile,mașini, sedii etc. Cheltuieli curente. Mai învață. Aș trimite un control seris pe capul tuturor organizațiilor de acest fel. Nu pot să dea socoteală decât de 30-40% din cheltuieli. Mai ales cele cu profil social. Și scrie românește, am înțeles că așa trebuie.

  11. Ardelean Răspunde

    Comentatorule…la faza asta esti prost. Nu compara Freelife, cu Stea, de exemplu. Freelife nu vede un leu de la buget, dar la fel de adevarat e si faptul ca nu organizeaza chermeze electorale pe malul Somesului pentru candidatii cheliosi. Freelife pur si simplu rezolva o problema, pentru care insa e platit primaru si sitimanajeru. Da cum ei sunt ocupati cu partiumbuliuri si betonat orasu cu pavelele lui tarr, ce pretentii poti avea?

    • comentator Răspunde

      Dacă tot vii cu exemple, am avut de-a face atât cu Stea cât și cu Freelife. Așa că îmi mențin afirmațiile. Și Freelife este departe de ce ar trebui făcut cu câinii vagabonzi. Uită-te de a făcut Pufi la Carei.

      • Carmen Fratila Răspunde

        Cetatene Comentator, daca sunteti atat de informat despre ceea ce face Freelife, va rog frumos sa – mi spuneti cati caini are adapostul, cata mancare se da zilnic, cati litri de dezinfectant se folosesc saptamanal, cate vaccinuri s-au facut in ultima luna, cati pui am deparazitat in ultima saptamana si cate ore am stat eu personal in adopstul Freelife, incepand din 1 iulie 2018.Daca stiti sa raspundeti corect la intrebare va rog, din nou frumos, sa-mi spuneti cand veniti sa mancati din cele 20 de portii de catering la care faceti referire.Va asigur ca dupa mancare veti fi cazat la sediul Adapostului.Nu cred ca o sa va suparati daca veti dormi pe langa niste saci de mancare, impreuna cu Maci, unul din catelusii nostri.Cu el veti putea participa si la un work-shop in ceea ce priveste curatenia in adpost. Va aduc la cunostinta ca sunt membru fondator al Asociatiei Freelife, am un alt loc de munca si momentan imi petrec concediul la adapostul Freelife.Daca aveti alte intrebari va stau la dispozitie.

        • comentator Răspunde

          Ca de obicei sunteți vocală. Găsiți o rezolvare pentru câinii fără stăpâni pentru că ce faceți momentan nu ajunge. Sau căutați parteneri care să vă ajute sau nu știu dar în unele zone nu se poate ieși la o plimbare. Inclusiv pe dig unde este pista de bicicliști și mai sunt și mame cu copii. Și eu am fost ”capsat” de 2-3 ori de câinii vagabonzi. Normal că primăria mai face câte curățenie și colectează de acolo câinii și îi duce la Auschwitzul ăla groaznic de la Dara. Iar vis-a-vis de Dvs. toată stima mea, bravo ce faceți, dar …. O dată am adoptat un câine de la asociație și mi-a ajuns. Fără vaccinuri, fără nimic și avea peste 3 luni. A fost spălat și ducă-se. Pe lângă faptul că avea și niște fobii ciudate, s-a văzut că a fost stresat foarte mult plus că era bolnav și a trebuit operat de două ori. M-a costat multe milioane. Nu trebuia dat spre adopție după mine și mă pricep cât de cât la câini. Cam de 20 de ani tot am câte unul. Ăsta săracul a murit, a făcut stop cardiac. Dar nu aveți grijă, am adus altul dar cu vaccinuri și cu chip de identificare. Și din sursă sigură.

          • Carmen Fratila

            Dincolo de finul misoginism care razbate din spatele afirmatiei ca sunt ” ca de obicei vocala”, ceea ce ma face sa cred ca aveti o problema cu yin-ul din personalitatea dvs, acuzatiile dvs nu au nici o valoare atata vreme cat va ascundeti dupa un nick-name.Stiti…”anonima, anonima, dar sa o stim si noi.” Poate ca aveti dreptate, nu va contrazic, dar aveti curajul sa va sustineti opiniile sub nume propriu.E mai barbatesc!In ceea ce priveste “faceti ceva, pentru ca in unele zone nu se poate iesi la plimbare” va raspund cat pot de scurt: am cautat parteneriat la Primaria Satu Mare.E singura care ar trebui sa aiba interes sa se rezolve situatia.Nu am primit nici macar raspuns la cererea noastra…Din 2013 exista lege care obliga proprietarii de caini sa sterilizeze catelul ( daca nu face parte din cei cu valoare chinologica) si sa-l microcipeze.Nu s-a pus in aplicare.N-am vazut nici macar o amenda.Ar trebui facut un recensamant al cainilor cu stapan, de acolo vin cainii pe strada.N-am vazut vre-o catea comunitara care sa-si impacheteze puiii si sa-i puna in cutii in diverse locuri! Freelife face tot ce poate cu resurse proprii.Preia cazuri peste cazuri.Cand voi vedea ca fiecare familie din Satu Mare va dona 1 leu pe luna pentru a rezolva aceasta problema atunci va asigur ca voi sta drepti la fiecare persoana care imi va spune sa fac ceva.Pana atunci …

  12. comentator Răspunde

    Între ironie și misoginism este o mică-mare diferență stimată doamnă. Eu din partea mea nu am ce să vă mai spun pentru că risc să cad în capcana #me too. Și încă o observație, câinii comunitari se înmulțesc și ei odată ajunși pe stradă pentru că nu sunt sterilizați. Ceea ce faceți este foarte frumos, dar repet nu ajunge. Aici este buba plus că pe primar, indiferent care este, îl doare în bască de chestia asta. Are el probleme mai importante de rezolvat. V-ați angajat la ceva, sunteți organizație non-profit. Dar nu aveți contract, deci nu văd ce vă oprește ca să închideți șandramaua, în afară de grija față de animale. Eu aș posta la primar la ușă zilnic niște câini, așa vreo 20-30, pur accidental. Aveți de unde alege și de preferat din ăia cu râie. Nu la ușa primăriei bineînțeles. Cu frumosul în țara asta nu merge, numai în șuturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.