Ultima actualizare: ieri, 22:02
Locale

Noua aplicație pentru telefon, lansată de Primăria Satu Mare. Totul se raportează online!

Cu ocazia evenimentului Caravana Smart City ce va avea loc în data de 5 Iulie 2018, Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate alături de Primăria Municipiului Satu Mare lansează platforma Satu Mare Smart City.

În cadrul evenimentului ce are loc începând cu ora 10:00 la Centrul Tehnologic, de Inovare și de Afaceri, situat în strada Ion Luca Caragiale nr 3-5, 440109, Satu Mare, se va face o prezentare amănunțită a platformei Satu Mare Smart City, a principalelor sale funcționalități și vor fi anunțate și principalele priorități de investiții ale municipalității în dezvoltarea conceptului de oraș inteligent.

“Trecerea la o societate informaţională şi la o economie bazată pe cunoaştere prin utilizarea tehnologiilor digitale şi a internetului contribuie la maximizarea beneficiilor pentru societate, creşterea productivităţii și competitivităţii şi a numărului locurilor de muncă. Astfel, am considerat că implementarea acestui proiect trebuie să se bazeze pe trei componente majore: sistemul intern de management al documentelor, aplicația mobilă și pagina web, toate trei fiind compatibile și interconectate. Următorul component important de management digital pe care îl vom dezvolta se va referi la implementarea unei rețele a senzorilor prin care vom eficientiza serviciile publice: transportul în comun, siguranța publică, precum și alte provocări în domeniul digitalizării”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

“Ne bucurăm că Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate alături de unii dintre cei mai importanți parteneri din industrie este parte activă în lansarea proiectului Satu Mare Smart City. Satu Mare Smart City este primul proiect din România care permite conectarea ulterioară a altor soluții și produse. Această abordare va duce la o integrare facilă și la o gestiune ușoară a comunității. Proiectul Satu Mare Smart City va atrage investiții importante în anii următori astfel încât ne dorim ca acest proiect să aibă un grad ridicat de replicabilitate și să fie asimilat de cât mai multe administrații locale în perioada următoare”, a declarat Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate.

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate, fidelă dezideratului său de a fi parte activă în dezvoltarea comunităților creativ inteligente din România devine astfel platforma prin care Satu Mare Smart City este lansat în cadrul Programului Național Caravana Smart City. Programul Caravana Smart City este organizat Sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.