Ultima actualizare: azi, 11:50

Locale

O fabrică de mobilă din Satu Mare vrea să aducă muncitori din Moldova şi Ucraina

Producătorul de mobilă Polipol din Foieni, judeţul Satu Mare, se uită după salariaţi în Republica Moldova şi Ucraina, în contextul în care gradul de fluctuaţie a personalului este de 15%, iar englezii recrutează tapiţeri în Carei şi Zalău, împărţind fluturaşe din poartă în poartă, potrivit reprezentanţilor companiei, anunţă Ziarul Financiar.

„Încercăm să reducem fluctuaţiile de personal. Ne gândim să aducem forţă de muncă din Republica Moldova şi Ucraina. Încă nu am început lucrările de recrutare. Costurile sunt prea mari pentru a aduce personal din Asia, din ţări precum China, Nepal sau Vietnam. Ne uităm spre ţările din apropiere“, a spus Dan Brumboiu, directorul general al Polipol.

Salariul de încadrare al unui tapiţer din fabrica Polipol este de 3.400 lei brut. 

 

3 comentarii

  1. alin Răspunde

    3400…da din care scazi tot pt stat ramai undeva la 2000 de lei…no pt banii astia sa lucreze patronul….nu o sa vina nici ucraineni nici moldoveni….ca doar nu sunt prosti sa vina pe 400 euro cand pot sa mearga mai departe pe 2000 euro. Pa

  2. Altu Răspunde

    Eu nu pot să înțeleg o chestie,la un român nu poți să dai 3000ron net,dar pt un străin poți cheltui 1500 Euro,pe lună adică în România lunar. Care este șmecheria? Nu avem muncitori dar salarii ciuciu. Ori este o înțelegere între firmele mari să nu depășească un anumit plafon salarial ori vor să ne vadă pe toți plecați. Vrăjeala că românul nu muncește nu ține pt că în străinătate muncitori români sunt apreciați dar muncesc pt un salariu corect nu bătaia de joc din România.

  3. Jozsef Răspunde

    3400 brut???? Am lucrat ca tapiter la Polipol pentru 1400 lei net.
    Am fost dat afara cu mai multi colegi cu motiv de reducere de personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.