Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Peste 100 de clădiri trebuie renovate în centrul orașului. Primăria emite somații

113 imobile din Centrul Vechi trebuie reabilitate, altfel proprietarii riscă o supraimpozitare de 500%. Anunțul a fost făcut de primarul Kereskenyi Gabor, într-o conferință de presă, susținută în cursul zilei de miercuri.

Sunt inventariate 113 imobile în Centrul Vechi din municipiul Satu Mare, care trebuie reabilitate. După exemplul de la Oradea, proprietarii ce nu vor reabilita clădirile în cauză, riscă supraimpozitarea de 500%.

Primăria Satu Mare se ocupă de somații în aceste zile, iar proprietarii au la dispoziție 6 luni să repare clădirile. Totodată, primăria îi va ajuta pe aceștia la proiectare.

7 comentarii

  1. Dan Răspunde

    Ce chestie! Dacă omul nu are bani? Degeaba mărirea impozitului, că nici de asta nu va avea. Cum sa obligi așa ceva?! Cei mai mulți ce trăiesc în acele clădiri sunt bătrâni! Oradea s-a împrumutat sa renoveze centrul vechi a orașului și nu au făcut asta prostești proprietarii spatiilor din clădiri…

  2. Cetățeanul relaxat Răspunde

    Dacă n -au bani și nici nu se pot împrumuta pe motiv că sunt bătrâni nu li se întâmplă nimic… surprize vor avea moștenitorii care nu vor putea vinde sau pune pe nume până nu vor achita toate penalitățile acumulate.

  3. Frank Răspunde

    Foarte eficientă aceasta sperietoare de locatari pe nume primăria sm in frunte cu mai marele primar care atunci când nu își poate tine promisiunile trece la a speria financiar bieții locatari cu scopul unic de ai determina pe aceștia sa vândă problemele clădirilor celor cu interese majore in viitorul centru pietonal istoric.
    Da dom-le Kereskeny suntem mulți cei in cauza numai nu uita ca tu ești nu doar singur dar și vulnerabil din toate punctele de vedere.
    Haverii tai de peste granița ți-au cam tras clapa cu marea afacere hotel Dacia, celor care repara podul ii cam doare la bască de criticile tale obosite și demult cu efect de fâs, aia cu mall-ul îs cam pe cont propriu și atâta vreme cât treaba merge nici la găoază nu le e dor de unu ca tine iar podurile mult promise, centura orașului sau cureaua de batjocura ce ne-ai vândut-o cu Cireașa cu tot sunt alte mici mari proiecte la care demult nu mai ai nici tu și nici primăria nici un control. Acum însă te legi de bieții locatari care statistic vorbind nu au avut, nu au și niciodată nu vor avea resursele financiare necesare reabilitării locuințelor istorice și știi de ce cap zevzec ce ești? Pentru ca la o adică aceste imobile erau atribuite celor cu situații aparte, cei cu mulți copii și angajaților de la mondiala, tricotex, unio șamd. Acum însă lucrurile sunt de o alta natura iar tu împreuna cu haverii tai fie catolici, fie unguri fie oameni de afaceri săi fie ce-or fi ei aveți alte proiecte de viitor. Impozite mai mari datorită faptului ca atât cei de la culte, monumente, primărie etc dau dovada pe zi ce trece de cea mai nobila forma de incompetenta și fără scrupule de ignoranță fără precedent atunci când vine vorba de a profita de pe urma celor care, majoritatea sa zicem așa, nu-și permit ceea ce tu împreuna cu rahatul de primărie corupta le cereți.
    De la Horea 6 acum ai trecut fără gram de judecată la absolut toate clădirile ce necesita renovare. Totuși e bine ca ai renovat împreuna cu Tarr absolut tot ce aparține bisericii catolice, ai pavat numai ce a prezentat interes bisericii, lui Tarr și ție personal. Ai reușit să-ți decorezi primăria cu floricele și pavaj, sa aduni in jurul tău o clică specific etnica care tia dat mâna liberă sa te manifești întru-totul natural. Acum îți e de cei câțiva nevoiași, nu toți sunt vechii proprietari evrei cu buzunarele doldora, mai sunt printre locatari/proprietari și oameni simpli care nu vor să-și părăsească spațiile pe drept cumparate, dobândite sau moștenite doar de dragul faptului că unui primar ales de știm noi cine i sa năzărit ca nu-și mai poate menține promisiunile atâtea și atâtea. Da domnilor e vorba de atâtea și atâtea minciuni, palavre după palavre și bani aruncați in vânt cu concerte stupide, statui ce nu-și au rostul, proiecte total fără noima și acestea toate făcute pentru a evita intenționat refacerea estetica și de structura a clădirilor istorice.
    Exista însă și judecăți ca doar nu-i fi tu singurul intangibil doar pentru ca ești primariat dacă in România nu se găsesc drepturile celor de jos ierarhiile drepturilor omului și umanității au nenumărate căi.

  4. Cetățeanul relaxat Răspunde

    Întrebarea zilei! Dacă pică o bucată de tencuială și nenorocește o persoană cine se face vinovat? Au fost asemenea situații și doar o minune a făcut să nu fie răniți…nu putem lăsa lucrurile așa la infinit,în primul rând pentru siguranța pietonilor și nu în ultimul rând pentru aspectul clădirii.

  5. matroz Răspunde

    Cred ca din nou a vorbit gura fără cap.Nu e rea ideea de reabilitare a centrului vechi!Dar așa pusă problema e prostie,nepricepere si ura fata de cetățean.Sunt clădiri monument.Cum poate interveni constructiv cineva ,fără proiecte,aprobări,resursa financiară ,lipsa forței de munca etc.
    Însăși termenul de 6 luni e batjocura crunta la adresa celor care ar fi interesați sa înceapă lucrările.Nu-i vorba doar se spoit,herr Primar…
    Si apoi cineva s-a gândit ca trebuie gândit intro concepție unitara?
    Se pare ca după liberă navigație pe Somes ,centrul vechi e următoarea prioritate!Avem oraș Smart .Ati încercat sa aflați si opinii cetățenești valabile,inafara celor provenite de la lăudătorii permanenți si fără nimic in tărtăcuța ?

  6. Carmen Răspunde

    Da.Avem “smart city”,pt ca prietenului “de pahar” si partid,patronului de la SC NO LIMITS SRL trebuia dat ceva banuti.Vrea si duduita un jeepan nou.

  7. Frizzo Răspunde

    Casa sprijinita nu sa reabilitat in 6 ani, nici măcar in 6 luni de firma lui Tarr dar iată ca primarul cretin cere persoanelor fizice sa reabiliteze totul in 6 luni.
    Cât de imbecil poate fi un asemenea primar jenant dacă poate crede ca nu va fi adus in fața instanței pentru asemenea tertipuri vicioase?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.