Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

RESPECT. O fată din Satu Mare, salvată după moartea unui băiat de 14 ani

O sătmăreancă, în vârstă de 19 ani, se numără printre primii beneficiari ai transplantului pediatric de rinichi din Cluj-Napoca, din acest an. Medicii Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) au realizat primele transplanturi pediatrice de rinichi din anul 2018, iar printre primii 3 beneficiari se numără și sătmăreanca.

În primele zile ale acestei săptămâni au avut loc primele transplanturi pediatrice de rinichi din acest an, la Cluj-Napoca, procedura fiind una extrem de dificilă.

Sătmăreanca, în vârstă de 19 ani, suferea insuficiență renală cronică încă de la vârta de 13 ani. Săptămâna aceasta, tânăra a primit un rinichi de la un băiețel, în vârstă de 14 ani, cu moarte cerebrală.

”A fost vorba de un transplant la un băiat de 13 ani din Braşov care a primit un rinichi de la mama sa şi de o fată de 14 ani din judeţul Timiş, care a primit un rinichi de la un donator pediatru cu moarte cerebrală, în vârstă de 14 ani, de la Oradea. Al doilea rinichi al donatorului de la Oradea, a fost transplantat unei tinere de 19 ani, din Satu-Mare, care avea insuficienţă renală cronică de la vârsta de 13 ani. Transplantul renal la copil este o procedură dificilă pe care şi-o asumă doar centrele cu experienţă, echipa de transplant a ICUTR fiind în măsură să răspundă oricăror provocări legate de transplantul renal”, se arată în comunicatul ICUTR Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.