Ultima actualizare: azi, 21:15
Locale

RESPECT. O fată din Satu Mare, salvată după moartea unui băiat de 14 ani

O sătmăreancă, în vârstă de 19 ani, se numără printre primii beneficiari ai transplantului pediatric de rinichi din Cluj-Napoca, din acest an. Medicii Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) au realizat primele transplanturi pediatrice de rinichi din anul 2018, iar printre primii 3 beneficiari se numără și sătmăreanca.

În primele zile ale acestei săptămâni au avut loc primele transplanturi pediatrice de rinichi din acest an, la Cluj-Napoca, procedura fiind una extrem de dificilă.

Sătmăreanca, în vârstă de 19 ani, suferea insuficiență renală cronică încă de la vârta de 13 ani. Săptămâna aceasta, tânăra a primit un rinichi de la un băiețel, în vârstă de 14 ani, cu moarte cerebrală.

”A fost vorba de un transplant la un băiat de 13 ani din Braşov care a primit un rinichi de la mama sa şi de o fată de 14 ani din judeţul Timiş, care a primit un rinichi de la un donator pediatru cu moarte cerebrală, în vârstă de 14 ani, de la Oradea. Al doilea rinichi al donatorului de la Oradea, a fost transplantat unei tinere de 19 ani, din Satu-Mare, care avea insuficienţă renală cronică de la vârsta de 13 ani. Transplantul renal la copil este o procedură dificilă pe care şi-o asumă doar centrele cu experienţă, echipa de transplant a ICUTR fiind în măsură să răspundă oricăror provocări legate de transplantul renal”, se arată în comunicatul ICUTR Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Spațiile verzi, gestionate ca la carte. Sătmarul are întocmit și aprobat Registrul Spațiilor Verzi!

Pentru prima dată, municipiul Satu Mare are întocmit şi aprobat Registrul Spaţiilor Verzi - un sistem informaţional de tip GIS...

Închide