Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Satu Mare se înscrie în rândul orașelor smart. Sătmărenii, interconectați cu deciziile municipalității

Primăria Municipiului Satu Mare a lansat joi, 5 iulie, platforma Satu Mare Smart City, un proiect care reprezintă o premieră la nivel național. Evenimentul de lansare a avut loc începând cu ora 10.00, la Centrul Tehnologic de Inovare și Afaceri, fiind inclus în itinerarul Caravanei Smart City, lansată sub umbrela Asociației Române pentru Smart City.

În deschiderea evenimentului, Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate a făcut o scurtă prezentare a conceptului smart city, subliind faptul că la nivel național există deja foarte multe administrații publice locale care au implementat acest concept, precum cea din Sibiu, Alba Iulia, Oradea, Iași sau Piatra-Neamț.

De asemenea, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a precizat faptul că, prin lansarea acestei platforme, administrația publică locală și-a propus interacțiunea cu cetățenii într-un mod eficient, simplu și accesibil, inclusiv de pe telefonul mobil.

“Am bucuria să anunț faptul că lansăm astăzi primul proiect smart city din România realizat de o companie din România cu resurse tehnice și umane locale oferind tuturor dezvoltatorilor posibilitatea integrării și a altor servicii și produse. Astfel, prin intermediul acestei aplicații cetățenii vor avea la îndemână soluții inteligente pentru a depune sesizări, a face o programare, pentru a realiza transferuri financiare direct de pe telefonul mobil. Pe viitor ne dorim integrarea și altor soluții în cadrul aplicației care privesc sistemul educațional, transportul public, siguranța cetățeanului și managmentul deșeurilor. Ca și orice alt proiect, la început va mai avea nevoie și de îmbunătățiri, însă rezultatele pozitive se vor vedea imediat”, a declarat  Kereskényi Gábor.

Subprefectul județului, Altfatter Tamas, a subliniat că prin intermediul acestei aplicații, cetățenii vor fi interconectați în timp real cu deciziile municipalități și cu tot ce se întâmplă în oraș.

“Eu cred că prin intermediul resurselor pe care le avem va trebui să facem publică existența acestei aplicații pentru ca în scurt timp cât mai mulți cetățeni să o poată utiliza. Personal vă doresc succes în implementarea acestui proiect și mă bucur că, în acest fel, cetățenii vor fi mai informați cu privire la proiectele de dezvoltare ale municipiului Satu Mare”,a precizat Subprefectul județului, Altfatter Tamas.

Spre deosebire de alte sisteme care permit înregistrarea pe bază de cont de facebook sau e-mail, aplicația Satu Mare City App permite înregistrarea cu un cont real,pe baza CNP-ului, însă cu respecctarea normelor și a legilor europene privind protecția datelor cu caracter personal.

Aplicația este disponibilă începând de astăzi la următoarele link-uri:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.cloud.cityapp.sm

iOS: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.cloud.cityapp.sm

Pentru orice problemă privind utilizarea aplicației, dacă aveți întrebări, vă puteți adresa echipei de implementare la adresa de e-mail: [email protected]  sau pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Satu Mare.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

 

 

 

 

 

10 comentarii

  1. Ovidiu Răspunde

    Cred ca in prima propozitie s-a strecutat un cuvant gresit: “Primăria Municipiului Satu Mare a lansat joi, 5 iulie, platforma Satu Mare Smart City, un proiect care reprezintă o premieră la nivel național.”
    Cred ca in loc de “premiera la nivel national” s-a dorit sa se scrie “premiera la nivel judetean” – pentru ca asta mi se pare ca ar fi adevarul: Satu Mare ar fi primul oras din judet care ar avea o platforma de genul Smart City.

  2. Riki Răspunde

    Pentru ce, cand majoritatea cetatenilor nu au bun simt nici educatie, daca se face ceva frumos in oras e distus in scurt timp.

  3. HBC Răspunde

    PENTRU AIA DISTRUG CA E FACUT DE UN PRIMAR UNGUR …….DACA FACEA COI CA AVEA GRIJ DE LUCRURI…….

  4. Ardelean Răspunde

    Nea polgare, citimanajerule si gumisule…vezi ca pe podul proaspat renovat apar gropi si crapaturi. Sau deja nu mai iesiti din birou decat pt plimbarea snuala cu bitza, si in rest v-ati smartuit?

  5. Nha Răspunde

    Bhai fraierilor dupa ce dati aceeasi adresa pentru android si ios ? Aplicatia este pentru android ! Manca- v-as ciocu !

  6. mae Răspunde

    vise de gabor,cred ca se uita prea mult la filme

  7. Ivan Răspunde

    Nu mai bine-i spunem: Oraș Smart Tarr beton ?

  8. Johny Bravo Răspunde

    Smart sunt cei care pleacă din jaful ăsta de oraș. Cei care am rămas suntem ori optimiști incurabili, ori fraieri și ar mai rămâne cei handicapați locomotor.

  9. Gyuri Răspunde

    Primăria nu răspunde conform legii petiţiilor depuse în scris şi vrea cai verzi pe pereţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.