Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Scenă plutitoare pe Someș la Festivalul Muzicii de Stradă

Zeci de concerte vor transforma municipiul Satu Mare în capitala muzicii, în următorul weekend, mai exact în perioada 13 – 15 iulie. În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc în această dimineață, luni, 9 iulie, organizatorul principal al Street Music Festival, Butka Gergo, alături de reprezentantul ZES Zollner Electronic, Toth Klara, au dat detalii despre noua ediție explozivă a festivalului.

Sponsorul principal al evenimentului este ZES Zollner Electronic: ”Muzica este o parte importantă din viața noastră, este o stare de spirit. Originalitatea şi unicitatea Festivalului Muzicii de Stradă este să descopere, să promoveze tinere talente, să stimuleze valorile muzicii într-un cadru inedit, iar pentru ZES Zollner Electronic, tânăra generaţie reprezintă o prioritate. Tinerii sătmăreni care și-au făcut studiile în marile centre universitare, au acum motive întemeiate să se întoarcă acasă. Găsesc aici  evenimente culturale de excepţie, iar la ZES Zollner Electronic – oferte de muncă, provocări profesionale, standarde calitative și atmosferă de lucru ce rar pot fi găsite chiar și la companii din orașe mai mari din România sau din Occident. În cadrul festivalului, muzica uneşte oamenii, uneşte comunitatea!”, au declarat reprezentanții Zes Zollner.

Zeci de artiști, din țară dar și din străinătate, plus trupe din îndepărtata Argentină vor poposi la Satu Mare pentru cea mai tare ediție a Festivalului Muzicii de Stradă. De joi începe construirea scenelor, iar cea mai mare noutate de la această ediție o reprezintă super scena plutitoare de pe râul Someș.

,,Creștem și în calitate: acea ”sfântă treime” pe care am introdus-o în 2017, anul acesta va oferi sătmărenilor o experiență totală de festival: street music + street art + street food, este rețeta magică prin care sătmărenii se vor putea delecta la festival. Muzica stradală se va auzi de pe 5 scene: scena Compas – în platoul de evenimente Corneliu Coposu, scena Dräxlmaier – în mijlocul Pieței Libertății, scena Transpink – pe pasajul Corneliu Coposu. Locul de întâlnire al artiștilor va fi în RedHat Yard, iar scena Ecomatrix va fi…pe Someș!”

Pe lângă muzicienii desăvârșiți, sătmărenii vor putea trece Someșul cu caiacele, vor putea admira jongleri care înghit sabia, precum și trupe de balet care vor da o nouă dimensiune acestui festival. De asemenea, nu vor lipsi preparatele street food.

Printre artiști se numără muzicieni, jongleri și magicieni, trupe din România și bineînțeles, tinerii talenți din Satu Mare. Ca în fiecare an, se va derula un concurs internațional printre artiștii prezenți. Premiul total al concursului este de 4.000 de euro și este oferit de Schlemmer România. În juriu îl vom întâlni pe unul dintre cei mai renumiți artiști stradali ai României, câștigătorul ediției 2017, Cezar Habeanu, iar sătmărenii vor putea vota artiștii preferați prin mediul online. Artiștii internaționali vor fi prezenți atât în centrul istoric al orașului cât și în supermarketul Auchan, partenerul de shopping al evenimentului.

 

Organizatorii au declarat că municipiul Satu Mare are cel mai bine cotat astfel de festival din țară. Pentru această ediție, au fost împânzite reclame chiar și în Cluj, Baia Mare și Oradea.

Așadar, de vineri 13 iulie, după-amiaza, până duminică seara sătmărenii sunt așteptați la noi experiențe cu muzicieni, acrobați, jongleri, street food și alte senzații, la Street Music Festival. În acest weekend, Satu Mare este capitala distracției stradale din regiune!

 

 

 

4 comentarii

  1. cetatean Răspunde

    Am mai mentionat in urma cu ceva timp ca pe malul drept al raului Somes sa se faca o mica faleza unde sa iti petreci momentele de relax. Felicitari celor cu aceasta initiativa si sper sa fie un proiect de viitor. Bineinteles se mai pot imbunatatii cu sporturi de agrement nautice, ca doar Somesul a fost candva si navigabil. Eu unul doresc sa vad acest lucru, iar orasul va avea de castigat.

  2. Gyulus Răspunde

    Nagyon jo.
    Csak ez hiányzik a városbol, amugy minden a helyén van és minden hibátlan.

  3. Norick(R) Răspunde

    Felicitari !

  4. Ardelean Răspunde

    Bravo gumisule…fastfood si circ trebe p-limii. Ideea cu scena e geniaca…sa poata savura muzica si aia de le ia o jum de ora sa treaca podu, sau isi rup planetara in reabilitatea de anu trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.