Ultima actualizare: ieri, 21:29
Locale

Alertă în Vama Petea! Au fugit de poliție, cu două minore în mașină

Un bărbat, în vârstă de 33 de ani, cu dublă cetățenie româno-franceză, s-a prezentat, sâmbătă, 25 august, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, pe sensul de ieşire din ţară, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în Franța.

În autoturism se mai aflau în calitate de pasagere, două minore în vârstă de 5, respectiv 6 ani, împreună cu mama lor, în vârstă de 39 de ani, toate având domiciliul pe raza județului Satu Mare.

La controlul de frontieră s-a constatat că mama minorelor nu deținea procură notarială pentru a scoate copiii din țară, fapt pentru care nu li s-a permis continuarea călătoriei și li s-a spus că trebuie să se întoarcă pe teritoriul României. În timpul manevrei de întoarcere a autoturismului, conducătorul auto, fratele femeii pasager, a demarat în trombă spre teritoriul Ungariei, sustrăgându-se controlului de frontieră.

Drept urmare, autoritățile de frontieră de pe teritoriul statului maghiar au luat măsurile necesare pentru oprirea autoturismului în cauză, iar la scurt timp, mijlocul de transport a fost interceptat și redirecționat spre teritoriul României.

Ulterior, autoritățile maghiare au predat vamei românești persoanele în cauză, în vederea continuării cercetărilor.

Drept urmare, polițiștii de frontieră au întocmit conducătorului auto și mamei minorelor lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și participație improprie la trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.