Ultima actualizare: azi, 09:47

Locale

ANCHETĂ. Femeie moartă după ce a fost plimbată prin spitalele din Satu Mare. Acuzaţii de neglijenţă

Anchetă la Spitalul Judeţean din Satu Mare, după ce familia unei paciente care a murit acolo i-a scris ministrului Sănătăţii. Oamenii îi acuză pe medici de neglijenţă şi spun că ruda lor a făcut multiple infecţii în timp ce era internată. Decesul femeii de 82 de ani a fost provocat de un şoc septic, scrie Digi24.ro.

Femeia de 82 de ani s-a simţit rău şi a fost dusă de familie la spital. Mai bine de o zi a stat în Unitatea de Primiri Urgenţe, după care, fără un diagnostic, a fost trimisă la Secţia de boli interne. A revenit la urgenţe şi a fost trimisă, apoi, la Boli infecţioase. O lună mai târziu, când a murit, medicii tot nu îi spuseseră ce boală are. Făcuse însă numeroase infecţii, inclusiv cu o bacterie periculoasă, spune fiica acesteia.

„I s-a pus o sondă la urgențe care a fost scos abia după 12 zile, după ce am spus eu. A făcut o infecție urinară gravă din cauza asta, a avut o escară foarte urâtă la picior”, spune Gergely Agnes-Iuliana, fiica femeii decedate.

Familia pacientei decedate a trimis o scrisoare ministrului Sănătății, în care a cerut verificări la spitalul din Satu Mare.

„S-a constituit o comisie prin decizia managerului și a directorului medical care va analiza cazul. De la urgențe s-a solicitat un consult interclinic, a plecat la interne, în altă locație, ce s-a întâmplat din nou la urgențe vom afla pe parcursul anchetei”, afirmă Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare.

sursa: digi24.ro

7 comentarii

  1. Rambo Răspunde

    Dacă nu le dai bani nici nu se uită pe fișa ta medicală și iți administrează după ureche doar cele mai ieftine medicamente.

  2. Treaba mea Răspunde

    Socrul meu a murit în spital dupa 2 zile de la internare din cauza incompetenței acestor asa zisi medici, sau interesat mai mult de banii ce le-au intrat pe sub mână decât de sănătatea lui, a mers la spital pe picioarele lui si sa intors acasa într-un sicriu la 59 de ani, multumim spitalului județean Satu Mare…… ,va doresc sa treceți si voi de la conducere si toti asa zisi doctori prin ce a trecut familia mea din luna februarie a acestui an încoace…….

    • Altu Răspunde

      Cunosc și eu un caz asemănător,a intrat pe picioare în spital și după o săptămână a murit. Dar bine că guvernul de m.isti le-a mărit salariile.

  3. Xpert Răspunde

    acesta este rezultatul măririii salariilor în sectorul medical!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!indiferență, sfiidare și superioritate!!!!!!!!!!!!!

  4. Adinutza Răspunde

    Jumatate din scursurile si curvele societății sunt medici/asistente la spital în ziua de azi la facultăți făcute cu bani.”Copii”pana in 30 de ani mari medici în Spitalul De Urgență fără pregătire,depășiți din toate punctele de vedere de cazurile simple sau mai complicate.Stau la masa rotundă,mănâncă si beau si asteapta mita si salariile uriașe în timp ce bolnavii își dau ultima suflare ,singuri neputincioși fără a avea deloc familia lângă ei.Stati linistiti pe tatăl meu l-au omorât jigodiile astea în doar 17 -18 ore de când ne-am prezentat cu el l-a spital.Duminica la 11.30 l-am dus la Urgență cu stare de slăbiciune,transpirație si văzând o data in drum spre spital.L-am dus cu familia sperând că va ajunge pe mâinile cuiva priceput care își va da seama rapid ce se intampla cu el si va lua măsuri.Tin sa mentionez ca tatăl meu era un munte de om sănătos pana atunci,de 11 ani neapeland niciodată la minunatele servicii medicale pe care după atatea trageri de salar luna de luna ar trebui să le aibă orice om normal intr-o societate normala.I-au făcut analize si l-au purtat de 5-6 ori între spitalele din SM negasindu-i nimic.L-au suspectat de accident vascular nu a fost,analizele de la cardiologie au ieșit bune,l-au suspectat de meningita si acelea au ieșit bine.In aproape 20 de ore nu au găsit cauza pentru care el se simțea atât de rau.Abia la ORA 4 DIMINEATA I-AU DAT DRUMUL DE PE URGENȚE LA TERAPIE INTENSIVĂ PENTRU CA STAREA LUI ERA TOT MAI PROASTĂ DE LA ORA LA ORA ASTA SI DATORITA FAPTULUI CA NU L-AU TRATAT DE NIMIC ÎN AFARA DE PERFUZIA DE HRANĂ SI FAPTUL CA A FOST PLIMBAT INCONTINUU,IAR ORA 4.30 LA PRINS ÎN STOP CARDIO RESPIRATOR .DUPĂ VREO ORĂ DE RESUSCITARE REZULTATUL A FOST 0 ADICĂ MOARTEA TATĂLUI MEU.NENOROCITII DRACULUI VA PLĂTIM DIN BANII NOSTRI SI VA JUCAȚI CU VIATA TUTUROR,NU SUNTETI CAPABILI SA PREVENITI UN INFARCT SAU SA ASUMATI O RASPUNDERE.MARE doctor de urgență de 30 de ani și asistent sef de ungur nenorocit nu va doresc altceva decât si voi la rândul vostru sa va îngropați la fel de repede tatal cum m-ati “ajutat “sa-l ingrop eu pe al meu.Sa fiti tratati cum tratati voi pacienții si familiile lor gunoaie ordinare ce sunteti.Locul vostru nu este acolo cred ca daca mai marii voștri ar sti felul nenorocit în care va faceti datoria ati zbura rapid din sistem si asa murdar si furat din care faceti parte!!!!Rusine sa va fie si nu uitati SAPTAMANA asta am plâns noi poate curând vine si rândul vostru.Nu va mai JUCAȚI cu viețile noastre pune-ti doctori experimentați care își iubesc meseria si oamenii nu astfel de paraziții…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.