Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTOPLAN. Un nou sens giratoriu pe Careiului, lângă mall-ul NEPI

Un nou sens giratoriu va fi construit pe str. Careiului din Satu Mare, lângă mall-ul NEPI.

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare a avizat vineri, 31 august, lucrările de amenajare a sensului giratoriu pe Drumul Careiului, care va asigura accesul la intrarea în viitorul mall, Shopping City Satu Mare. Lucrările vor fi executate în perioada 12.09-08.10.2018, investiția fiind realizată și finanțață de concernul NEPI Rockcastle.

Totodată, Comisia a mai avizat și lucrările propuse de concernul NEPI-Rockcastle, în vederea reamenajării străzilor Digului și Dunării, care vor fi executate în perioada 03.09.-24.09.2018. Pe timpul derulării lucrărilor, str. Digului și Dunării vor fi închise.

Primarul Kereskényi Gábor a cerut reprezentanților viitorului mall să respecte termenele de execuție astfel încât lucrările să fie finalizate la timp, iar disconfortul creat cetățenilor din zonă să fie minim.

 

22 comentarii

  1. abc Răspunde

    Era și cazul pentru că exista riscul ca să putem merge drept. Așa amețim până ieșim din oraș fără să consumăm ceva.

  2. Emilia Răspunde

    Cu alte cuvinte, de la Lidl, pana la Burdea, 3 sensuri giratorii. Cred ca primaria vrea sa intre in cartea recordurilor.

  3. y Răspunde

    Eu doar un singur lucru nu pricep. Oricum degeaba facem sensuri giratorii dacă nu știm să le folosim. Dar eu nu înțeleg de ce vă bateți joc de singura casă rămasă în picioare pe Careiului? Vă dați seama cum este să stai acolo? Chiar nimeni nu s-a gândit că dacă s-ar demola ar fi loc bugăt pentru bobor să intre la mall? Așa numai încurcă plus că arhitectural este total aiurea deja. Cum a spus @Emilia, deja e demn de Guiness Book. Parcă avem un serviciu de urbanism la Primărie.

  4. Deejay Răspunde

    Okostojasok! Nimeni nu se gandeste putin? Casa aia este o cladire privata si nu o curatam de pe mapamond cand vrem noi si primaria sau “boborul”. Si Kauflandul vroia pe vremuri sa plateasca zeci de mii de euro + apartament im scimbul acelei case, dar proprietarul a vrut sa primeasca mult mai mult pe ea si isi astepta norocul -> nu i-a iesit.
    A trecut vremea Republicii Socialiste cand totul se facea sub comanda si cheful unui singur om :))

    • y Răspunde

      Vezi că nu știi! Astea sunt fabule de floaster ce spui tu. Casa nu făcea parte din înțelegere din start, afacerea cu terenul l-a făcut Bud și intenționat a omis casa aia. Motivele nu le știu, în schimb că proprietarul dacă vindea cerea mult aia știu și eu. Știi și tu cum îi la astfel de tranzacții dacă sunt mai mulți și mai ales dacă e și o babă mai ”greoaie” cu care e greu de negociat.
      Și dacă vorbești de RSR ți se pare OK ce se face cu drumul de ocolire a orașului? Știu că e de utilitate publică dar se taie și se demolează tot ce apucă iar formele legale sunt departe de final. Cred că nici la anul nu va fi, despăgubiri, întabulări nici vorbă. Iar oamenii plătesc impozit pe ceva ce nu e al lor deja.

      • Bud Răspunde

        Afacerea cu terenul l-a făcut Bud (a fost făcută. …)
        Dacă ești tanga (Y) măcar azi (ziua limbii române )trebuia sa ne scutești de observațiile și dezacordurilegal tale idioate!

        • y Răspunde

          Deci ideea importantă pentru tine este că iar ai găsit un dezacord la mine. Felicitări ! Vezi că la VV Dăncilă 20-20 nici limba română nu prea găsești. Dar ea are voie, e româncă din Teleorman. Eu, ungurul, trebuie musai să am cel mai elevat limbaj literar. Dar nici atunci n-o să fii mulțumit. Vreau să spun că puțin îmi pasă. Sunt curios ca simpaticul tău Bud cel cu minimall-ul și al cărui nume folosești ca pseudonim cum se exprimă românește. Tare cred că îi dau clasă.

    • y Răspunde

      Scuze, am uitat. Ideea era ca dacă s-ar demola casa aceea atunci Kaufland cel puțin ar putea avea încă un acces pentru TIR-urile care vin cu marfa și care știm cu toții cum staționează. Așa era normal de la început, marfa nu intră acolo unde circulă cumpărătorii. Peste tot la orice supermarket au acces separat nu peste parcare.

      • DA, DA Răspunde

        Peste tot inafara de Lidl din Solidaritati si de pe Careiului https://portalsm.ro/wp-content/uploads/2017/02/lidl3.jpg daca ai spirit de observatie sa veizi camionul in albastru cum face manevre prin parcare

      • Cucu Răspunde

        Mai bine ziceai de statia de autobus si cum din 3 benzi se fac 2 in sens. Cum Hristosu’ ati aprobat mizeria asta? Recordul va fi la sensuri gandite cu curul

        • y Răspunde

          Și încă n-ai pomenit de clinica medicală în construcție aflată în spatele stației de autobuz de la Burdea. Eu am o singură întrebare, cum va funcționa, acces bolnavi, salvări, aprovizionare material medical, parcare personal medical ? Niște mărunțișuri.

          • Rodica

            Sa-ti spun eu cate ceva despre locul acela unde se construieste clinica ( locuiesc in zona ) ; pe locul acela a fost o locuinta , pe care, dupa decesul doamnei proprietare ,fiul a vandut-o ; o perioada a functionat – se pare ca ilegal – un fel de gradinita -scoala cu program after school , pentru un numar restrans de copii (circa 10), si-apoi dintr-o data s-analtat ditamai clinica optica (cel putin asa e prevazut in obiectiv) care va avea si locuinte de serviciu ! Deci pe un loc de casa , astia au aprobat nu stiu cate cabinete medicale si locuinte de serviciu ; cred ca vor face concurenta la molul fantoma a lui Bud ! Ca sa nu zic ca accesul se va face pe un traseu ocolitor , de pe bd.O.Goga se va intra printre cele 2 biserici , de-acolo se merge pe o alta straduta si-abia la capatul ei faci stanga si ai ajuns la clinica !Locuri de parcare -unde?- in statia de autobus poate ! Acces persoane cu dizabilitati – poate doar daca au insotitor , altfel nici vorba ! Si ce sa mai vorbim de aspectul ei acolo ! Per ansamblu , bine ca se construieste , nu conteaza cum si ce !

        • Deejay Răspunde

          Bine mentionat!

  5. sebi Răspunde

    mai opriți-vă hăbăucilor cu giratoriile , când vă apucă nu vă mai opriți , intrăm în Cartea recordurilor cu sensurile astea !

  6. Cucu Răspunde

    Lidl sens – Check
    Kaufland sens – Check
    Nepi sens – Check
    Burdea sens – La pastele cailor

  7. Rodica Răspunde

    Daca nu luati in calcul sa faceti la fiecare strada din oras cate-un sens giratoriu ,n-are farmec si n-aveti sanse sa intrati in cartea recordurilor ! Vedeti ca scarile de pe pod nu-s ale voastre , numai spuneti-ne cui sa ne adresam , ca de vreo 10 ani incoace nu vrea nimeni sa stie de ele ! Va ocupati doar de ce e la vedere , c-asa da bine , restul nu conteaza !

  8. Altu Răspunde

    Dacă nu se fac sensurile alea spuneți cum poți ieși de la magazinele alea. Ăștia deștepți dați soluții. Toată lumea critică dar soluții nimeni. Dacă ai atâtea magazine mari pe o stradă asta e ,ghinion.

    • Cucu Răspunde

      Ai sens la Burdea ai sens la Crinu, te invarti in alea doua pana ajungi sa intri si sa iesi fara sa treci peste banda dubla continua. Bineinteles ca vei comenta pentru 200 de metri facuti in plus.

      A da, la Kaufland pana acuma cum plm ai intrat si iesit fara sens???

      • avut Răspunde

        Vrei sa zici ca aia de ies din M16, si in loc sa meraga pana la sens ca sa o poata lua inspre Burdea, o iau direct de pe strada Digului, desi e obligatoriku la dreapta…?

        • Cucu Răspunde

          Nu stiu ce ai inteles! Nu se face sens la Nepi, cei ce vin din 16, 15 se duc pana la burdea si fac sensu pentru a intra la Mall, cei ce ies si vreau sa plece spre 17, C2 se intorc in sensu de la crinu. Nimeni nu face stanga peste linia dubla continua.

          Uitandu-ma inca o data peste desen am vazut ca la Kufland tot linie discotinua au lasat.

    • y Răspunde

      Stimabile. Ideea este că nu bagi în buricul târgului mallul și toate supermarketurile posibile, vezi Kauflandul (amândouă) sau Lidl-ul de lângă biserica neterminată. Astea ar avea loc berechet la marginea orașului. Și atunci nu trebuie deloc sensuri giratorii iar oamenii ar ajunge incomparabil mai repede din punctul A în punctul B pentru că nu se împiedică tot timpul în cei care tot intră și ies din parcările astea. Sunt curios ce va fi cu Penny market-ul de pe Coandă pentru că și acolo va fi un giratoriu plus podul 3 peste Someș.
      Cine merge la mall merge cu bani și știe că va cumpăra în neștire. Deci nu prea merge pe jos. Drept concluzie cu mașina mai poate merge și 1-2 km în plus. Eu puneam minunile astea la marginea orașului și pe terenul viitorului mall făceam sală polivalentă, piscină și ceva amfiteatru pentru a organiza acolo sindrofiile gen ziua orașului. Dar pentru asta trebuie ceva urbanism, voință și mulți bani.

  9. Vescan Cristian Răspunde

    Sincer eu stau prin zona deja devenita metropolitana din cauza mallurilor hipermarketurilor dar incercati sa va amintiti ce era in zonele astea (lidl mall )? Erau balarii de imi era mai mare greata cand m-am mutat in sm acum aproape 2 ani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.