Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Percheziții cu mascați la Satu Mare. Țigări, zeci de mii de litri de alcool și o mașină, confiscate de polițiști

Nu mai puțin de 159.640 fire ţigarete, 20.713,8 litri alcool,  4.000 de lei şi un autoturism de teren au fost ridicate în vederea confiscării de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş, în urma perchezițiilor ce au început ieri, miercuri, 1 august, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de 500.000 de lei. 

De asemenea, a fost identificată o  instalaţie artizanală de ocolire a contorului pentru determinarea cantităţii de alcool produse, în urma percheziţiilor efectuate la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de achiziţie şi deţinere produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, peste limita admisă de lege, precum şi de spălarea banilor.

Polițiștii au ridicat în total 159.640 fire ţigarete şi 20.713,8 litri alcool, produse care se aflau în afara antrepozitului fiscal autohton, 4.000 de lei, precum şi un autoturism de teren şi a fost identificată o instalaţie artizanală de ocolire a contorului pentru determinarea cantităţii de alcool produse.

Reamintim că la data de 1 august poliţiştii specializaţi în combaterea investigării criminalităţii economice au efectuat cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş şi a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, 24 de percheziții în județele Mureş, Maramureş, Satu Mare, Braşov şi Covasna.

În fapt, din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie – iulie 2018, atât membrii unei grupări nestructurate de persoane cât şi reprezentanţii unor firme, ar fi produs alcool pe raza judeţelor Maramureş şi Satu Mare, fără a fi contorizat şi evidenţiat, după care l-ar fi transportat şi distribuit pe raza judeţelor Mureş, Covasna şi Braşov, fiind ulterior comercializat către beneficiarii finali.

Sumele de bani astfel realizate ar fi fost reintroduse în circuitul legal prin creditarea unor societăţi comerciale, prin achiziţia de imobile şi autovehicule, încercându-se a se ascunde natura provenienţei veniturilor şi crearea aparenţei de legalitate a activităţilor economice.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, estimat până la această dată, este de 700.000 de lei.

Cercetările sunt continuate.

La percheziţii au participat și poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Maramureş, Satu Mare, Braşov şi Covasna, precum şi jandarmi din cadrul grupărilor de jandarmi mobile  din Tîrgu Mureş, Braşov şi Cluj-Napoca.

Un comentariu

  1. Ionel Răspunde

    La conacul Bran a doameni ministru cand vin mascatii?? Sau filiera Satu Mare- Teleorman nu trebuie deranjata?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.