Ultima actualizare: azi, 10:34

Sport

Planurile Voluntarilor Olimpiei MCMXXI. Spiritul echipei trebuie să meargă mai departe

Echipa Voluntarilor Olimpiei MCMXXI s-a înscris în Liga a V-a şi îşi propune ca în câţiva ani să devină cea mai puternică echipă din judeţ. Sergiu Tăbăcaru, arbitru și actor la Teatrul de Nord Satu Mare, actual vicepreședinte al Olimpiei MCMXXI (1921) și Ciprian Bretan, fost membru al Comitetului Executiv la Olimpia 2010, alături acum de Voluntari, ne-au dezvăluit câteva din planurile lor.

Echipa va începe sezonul din Liga a V-a, spre deosebire de CSM Olimpia, echipa Primăriei care începe din Liga a IV-a, dar Voluntarii au ca obiectiv să promoveze şi ei în eşalonul al patrulea.

“Promovarea în Liga a IV-a este principalul obiectiv, sezonul acesta”, a spus Ciprian Bretan.

Tot el a mai declarat că nu îi vede pe cei dee la CSM Olimpia ca pe niste rivali.

“Nu vedem o rivalitate cu ei, nu văd de ce nu ar putea folosi numele de Olimpia. Este ca și numele de ,,Cola”. Poate să fie Pepsi Cola sau Coca Cola. Nu ne interesează neapărat să preluăm palmaresul vechii echipe. Noi vrem să ducem spiritul Olimpiei cât mai departe. Nu există pretenții mari sau obiective stabilite pe care să nu le putem îndeplini. Mergem pe principiul ‘astăzi să fim un pic mai buni ca ieri și astăzi să simțim că am făcut ceva în plus față de ieri’ şi că suntem mai mulţi (susţinători)”,a spus Bretan.

Conform paginii de Facebook Voluntarii Olimpişti, cotizaţia pentru suporteri este de 120 de lei pe an, 10 lei pe lună, dar mai există o cotizaţie, 1921 de lei pe an, cotizaţie pentru membru asociat. Condiţia este ca persoana să fie agreată de ceilalţi membri din conducere!

,,Nu numai banii contează! Contribuţia prin muncă voluntară, produse/servicii este considerată cotizaţie”, a susţinut Bretan.

Echipa va juca pe Stadionul “Olimpia Daniel Prodan”, după cum şi-a dorit, încă de la început: “Este oficial, vom juca pe stadionul Olimpia Daniel Prodan, avem aprobare scrisă de la primărie, fără de care nu ne puteam înscrie în competițiile AJF”.

Şi jucătorii vor fi plătiţi, marea majoritate, pentru că mulţi joacă să ajute, fac muncă voluntară.

“Fiecare jucător va fi plătit în funcție de cum își negociază în parte, dar este vorba de o sumă simbolică. Ceea ce putem spune, este că totul va fi legal, cu stat de plată etc”, a mai spus Bretan.

Vicepreşedintele Olimpia MCMXXI (1921), Sergiu Tăcăcaru, crede că echipa poate ajunge chiar şi în Liga a III-a, desigur, dacă totul va decurge aşa cum şi-au propus.

“Dacă e să vorbesc subectiv, vreau să ajungem până în Liga III-a, dar, dacă e să fiu realist aș zice că încercăm să facem treaba asta. Dacă totul merge conform calculelor noastre, aș zice că în 4 ani putem ajunge acolo. Depinde de mai mulți factori. Dacă nu o să avem un anumit număr de membri cotizanți, atunci nu se poate ridica ștacheta la un nivel de Liga a III-a sau a II-a. Luăm totul pas cu pas. Noi am pornit din start cu deficit de imagine. Imagine proastă, rămasă de la vechile conduceri. Lumea nu mai are încredere. De exemplu, dacă mergi după sponsorizări, îți zic: iar Olimpia, iar mâncați bani, păcăleală. Acesta este istoria pe care o moștenim din cauza foștilor”, a spus Tăbăcaru.

SergiuTăbăcaru a spus că pot juca şi sătmăreni fără experienţă, ei urmând să fie selecţionaţi după un trial.

,Dacă cineva care a mai jucat la o echipă sau are un juniorat, noi îl așteptăm la antrenamente să convingă! Sezonul următor va fi un trial, acolo primim orice individ, chiar și de la zero cu fotbalul”, a afirmat Tăbăcaru.

Deocamndată există un nucleu al fotbaliştilor, mulţi dintre ei jucând la echipe care  s-au bătut pentru promovare.

Sergiu Tămaş

 

 

Un comentariu

  1. Adrian Răspunde

    Bun asa, avem doua echipe ”Olimpia”. Eu zic sa se mai infiinteze vreo cinci sau sapte echipe numite la fel, in caz ca nu-ti convine cum joaca una, treci la alta:)))) Cine a castigat? Olimpia? Pai care din ele?
    Doamne ce tarani in orasul asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.