Ultima actualizare: azi, 12:31

Locale

RAR Satu Mare a verificat peste 1.300 de mașini în trafic: 17 erau în pericol iminent de accident

Registrul Auto Român (RAR) a verificat, din punct de vedere tehnic în trafic, în primele 6 luni ale lui 2018, 33.726 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalația electrică de iluminare și semnalizare, emisii poluante, punți, jante și anvelope, vizibilitate și sistemul de frânare și direcție.

In Județul Satu Mare cifrele sunt următoarele:

Vehicule verificate: 1321 dintre care 55.94.% neconforme iar 17 masini prezentau pericol iminent de accident.

La nivel național, aproximativ una din 10 mașini trase pe dreapta de poliție și verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George Adrian Dincă menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Sursa – RAR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Dacă poliția nu s-ar mai ocupa de vânătoarea vitezomanilor, ar fi muulte alte metode de a-și face planul de amenzi, iar noi am avea condiții mai bune de trai și de circulație!

  2. Saga Răspunde

    Daca am avea si drumuri bune,ne-am putea tine masinile la un nivel decent de functionare. Da cum noi avem doar cratere in asfalt ,ce mama dracu va mai trebuie. Doar amenzi si spaga vreti. Rusine militia romana. Vai de capul vostru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.