Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Accidentele din județul Satu Mare: majoritatea victimelor sunt nevinovate

Victimele celor mai multe accidente grave ori mortale din județul Satu Mare sunt nevinovate, potrivit unei statistici realizate de Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare. 

În ceea ce privește victimele rezultate în urma producerii accidentelor de circulație, Poliția Satu Mare a constatat faptul că ponderea o dețin pasagerii care au fost victimizați în 48 de cazuri (nevinovați!), urmați de către  pietoni în  44 cazuri, conducătorii auto în 39 de cazuri, bicicliștii în 17 cazuri, mopediștii în 4 cazuri, motocicliștii și însoțitorii de animale în câte un caz.

Apreciind dinamica accidentelor rutiere soldate cu victime omenești din primele 6 luni ale anului 2018, prin prisma cauzelor generatoare, se constată că 19 accidente au fost generate de abaterile săvârșite de către pietoni.

Pe locul secund se situează abaterile săvârșite pe fondul conducerii sub infleunța alcoolului și nerespectarea regimului legal de viteză,  în câte 18 cazuri.

Această situație este urmată de  neacordarea de prioritate pietonilor, în 16 cazuri.

Pe locul patru în ierarhie se situează neasigurarea la schimbarea direcției de mers,  pe fondul cărora s-au comis  9 accidente.

Pe fondul nerespectării distanței între vehicule s-au produs 9 evenimente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.