Ultima actualizare: azi, 12:26

Locale

Care sunt cauzele accidentelor grave din județul Satu Mare

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare, au susținut astăzi, vineri, 14 septembrie, o conferință de presă, în cadrul căreia au vorbit despre noul proiect de prevenire a infracțiunilor comise de participanții la trafic. Totodată, polițiștii sătmăreni au arătat care sunt principalele cauze ale accidentelor grave sau mortale din județul Satu Mare.

Principalele cauze generatoare care au determinat producerea unor accidente rutiere  și  afectarea gradului de victimizare rutieră sunt succint prezentate în diagrama de mai jos, diagnoza acestora relevând necesitatea implementării unui proiect de tipul celui ce urmează a fi implementat la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare.

Apreciind dinamica accidentelor rutiere soldate cu victime omenești din primele 6 luni ale anului 2018, prin prisma cauzelor generatoare, se constată că 19 accidente au fost generate de abaterile săvârșite de către pietoni.

Pe locul secund se situează abaterile săvârșite pe fondul conducerii sub infleunța alcoolului și nerespectarea regimului legal de viteză,  în câte 18 cazuri.

Această situație este urmată de  neacordarea de prioritate pietonilor, în 16 cazuri.

Pe locul patru în ierarhie se situează neasigurarea la schimbarea direcției de mers,  pe fondul cărora s-au comis  9 accidente.

Pe fondul nerespectării distanței între vehicule s-au produs 9 evenimente.

Celelalte accidente au avut drept cauze următoarele abateri : alte preocupări de natură să distragă atenția  în 8 cazuri, 4 abateri săvârșite de către bicicliști, neasigurare la mersul înapoi 2 cazuri, abateri ale conducătorilor de  atelaje în 2 cazuri, nerespectarea trecerii la nivel cu calea ferată un caz.

Statistica mai susamintită, se referă la perioada ianuarie-iunie 2018.

Un comentariu

  1. adi Răspunde

    De ce numai unele accidente sunt publice? de ce ? Si voi jurnalistii sunteti manipulati . Scrieti ce vreti. Sunt unele musamalizate , nu apar nicaieri. Unii sunt acoperiti si de politisti si de jurnalisti. Bravo !!! Scrieti numai ce gasiti pe alte site-uri de stiri. Traiasca copy-paste, doare asa se obtin si diplomele. Prezentatine un caz pe care a elucidat Portal SM. multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.