Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Consultații gratuite la Spitalul Județean pentru prevenirea cancerului de sân

Cu ocazia zilei mondiale a luptei împotriva cancerului de sân, ce are loc în data de 1 octombrie, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare oferă gratuit, prin cabinetele de specialitate, consult oncologic (învățarea autoexaminării) și ecografie mamară domnișoarelor și doamnelor aflate în stadiul de premenopauză. Actiunea are drept scop prevenția și depistarea precoce a cancerului de sân.
Examinările vor începe luni 1 octombrie la orele 14.00 la Spitalul Județean din Piața Eroii Revoluției nr.1-2 ( Spitalul Vechi), secția Medicală Oncologie de zi. În vederea evitării aglomerării, consultațiile se vor desfășura pe baza unei programări prealabile la numărul de telefon 0731510539.
Prin aceasta inițiativă, având în vedere creșterea alarmantă a numărului de cazuri de cancer de sân la vârste tinere,  Spitalul Judetean  vine în sprijinul doamnelor și domnișoarelor  sub vârsta de 50 ani.

3 comentarii

  1. Rodica Răspunde

    Sa-ntelegem ca peste varsta de 50 de ani nu mai conteaza starea sanatatii ? Sau se marcheaza ziua mondiala a prevenirii cancerului de san la persoanele sub 50 de ani ? Sau , asa se-ntelege dreptul la asigurarea de sanatate obligatorie , dar servicii medicale preferentiale ?

    • y Răspunde

      @Rodica, probabil/sigur se gândesc la depistarea cât mai rapidă ca să nu se ajungă la mastectomie și alte minuni. Depistat rapid sunt șanse mai mar, nu
      i. Dar pe de altă parte ai dreptate, în protocolul de triere și în practică este ceva de genul vindecabil/nevindecabil. Cei nevindecabili sunt trimiși acasă. Nu arată bine în statistici chestia cu ”decedat în spital”. Dar nu este ceva unic. Și în învățământ copii cu șanse mici la bacalaureat sunt ”sfătuiți” să nu participe așa ies procente de 60% cu bac luat. Dar dacă faci un efort și calculezi procentul comparativ cu totalul copiilor absolvenți iese un dezastru total. Maaare curvă este societatea noastră! Plătim cu vârf și îndesat taxe și impozite, CAS, CASS …. etc. dar când ai nevoie de ceva după ani de muncă primești ciuciu. Bine că alții au tot felul de chestii superspeciale. Unii plătesc alții primesc. Curat democrație! Nici nu mai spun că încalcă flagrant Constituția țării.

  2. Rodica Răspunde

    Mi se pare aberant sa limitezi accesul la …….sanatate in functie de varsta ! Cunosc cazuri , cu aceasta problema , depistata la peste 50 de ani si sunt bine-merci , lucreaza si duc o viata normala , integrate in societate , dupa tratamente si interventii medicale , cu control periodic ! Nu e normal sa restrictionezi dreptul la servicii de sanatate , functie de varsta sau mai stiu eu ce . Vorba ta , constitutia prevede clar ca toti cetatenii sunt egali in drepturi . Care , unde si cum ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.