Ultima actualizare: ieri, 22:48

 

Locale

FOTO. Clasă renovată de voluntarii Dräxlmaier. Spațiu modern pentru zeci de elevi din Satu Mare

Elevi ai Colegiului Tehnic I.C. Brătianu au început noul an școlar într-o clasă renovată de voluntari ai DRÄXLMAIER Satu Mare. Scopul proiectului de responsabilitate socială a fost îmbunătățirea condițiilor în care studiază elevii școlii profesionale.

În cadrul acțiunii ”Dăruim o clasă modernă elevilor de la școala profesională”, un grup de voluntari ai DRÄXLMAIER Satu Mare alături de elevi ai sistemului dual de învățământ din cadrul Colegiului I. C. Brătianu au renovat o sală de clasă. Cu sprijinul financiar al companiei a fost schimbat parchetul din clasă, pereții au fost recondiționați și zugrăviți, s-a achiziționat mobilier nou – bănci, scaune, catedră și tablă, s-au pus perdele și cuiere noi.

”Educația și formarea profesională de calitate reprezintă un atu important pentru tinerii de azi. Compania DRÄXLMAIER participă la programul de formare profesională în sistem dual – depunem toate eforturile pentru ca elevii care studiază alături de noi să beneficieze de cele mai bune condiții de studiu. De aceea consider că acest proiect de responsabilitate socială se adresează mai multor generații de elevi, care acum vor putea studia într-o clasă modernă. A fost esențială dedicarea colegilor mei, cei care au participat în grupul de voluntari care a realizat lucrările de renovare. Au lucrat împreună pentru a-i ajuta pe elevii care, la terminarea studiilor, le pot deveni colegi de serviciu,” a declarat Iuliu Cadar, Director General în cadrul DRÄXLMAIER Satu Mare.

„Îmi face plăcere că am putut fi de ajutor la un asemenea proiect. Am realizat ceva util și frumos pentru școală și pentru elevi și ne-am simțit bine împreună cu colegii. Atmosfera a fost distinsă și am simțit că fiecare a lucrat la acest proiect cu mult drag”, a precizat Adrian Bonea, ”dirigintele de șantier” și membrul echipei cu o vastă experiență în astfel de proiecte de renovare, voluntar al DRÄXLMAIER Satu Mare.

A patra generație de elevi care învață meserie cu sprijinul DRÄXLMAIER Satu Mare începe studiul în anul școlar 2018-2019, compania ajungând astfel să pregătească nu mai puțin de 75 de tineri în regiune.

Delegația compusă din voluntarii de la DRÄXLMAIER Satu Mare care au lucrat la renovare, a predat elevilor și profesorilor Colegiului Tehnic I. C. Brătianu noua sală de clasă, în cadrul unui scurt eveniment organizat în data de 10 septembrie 2018, după festivitatea de începere a noului an școlar.

„Avem un parteneriat de durată cu DRÄXLMAIER Satu Mare, care  fost un adevărat sprijin pe parcursul colaborării noastre. Suntem recunoscători că, pe lângă suportul financiar, angajații companiei și-au arătat dedicarea prin munca depusă de ei pentru a îmbunătăți condițiile de studiu din școala noastră. Astfel au ajutat la renovarea unei săli de clasă unde vor învăța elevii noștri”, a spus Daniela Simona Ursu, Director al Colegiului Tehnic „Ion I. C. Brătianu” Satu Mare.

DRÄXLMAIER Group se implică în dezvoltarea sistemului de învățământ profesional încă din 2012 și de atunci a extins acest program în toate orașele în care compania își desfășoară activitatea – Pitești, Brașov, Timișoara, Hunedoara și Satu Mare.

 

11 comentarii

 1. Om Răspunde

  Felicitari !

 2. Nicolae Răspunde

  Felicitari, un gest de apreciat.

 3. Altu Răspunde

  Lingăii din Drm au fost în acțiune. Vedeți că nu sunteți veșnici, când nu e nevoie de voi un șut în fund veți primi ca toți ceilalți. Rău e să fii sclav

  • Norick Răspunde

   Si totodata nu este obligatoriu sa fii rau … La tine cum se pare tulbura… :-))
   Felicitari !

   • Altu Răspunde

    Înțeleg că ești maghiar dar nu am înțeles nimic.”la tine cum se pare tulbura” ce limbă e aceasta. Te rog traducerea . Cred că ești prieten cu Varodi și Marian ,pupatorii de moaște din Drm. Un reglor și reprezentant al salariaților,care fac orice pt funcție. Puțină demnitate domnilor

    • escape Răspunde

     @Altu – Iar eu inteleg ca tu esti o furnica frustrata si invidioasa de la DRM…. 🙂

    • Norick Răspunde

     Hopa! Este evident ca nu intelegi. Rautatea din tine a consumat o mare parte din inteligenta… ?
     Imi place si ideologia ta referitor la ” cine nu-i roman e’ biztos maghiar.. “. ? ?
     In speranta ca esti si asa fericit(a), iti doresc toate cele bune. ? ?

     • Altu

      Dar ce poți fi, german, englez, italian? Dar cred că ești rrom. Nu e rușine pt că în curând veți fi majoritari.

     • Norick

      Nu-mi e’ de rusine. Mai ales cand vad ce specimene sunt in jurul meu… :-))))

     • Stupid People

      Am mai spus : Te-ai născut, ești și mori stupid!

 4. Alex Răspunde

  Progres

  Acei ce nu treceau prin şcoli, erau
  Analfabeţi, şi nu e vorbă goală,
  Dar, ironia sorţii, spus pe şleau,
  Avem, acum, analfabeţi… cu şcoală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.