Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTO. Jandarm sătmărean decorat de către preşedintele Klaus Iohannis

Un jandarm din Satu Mare a fost decorat de către preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, cu medalia  Bărbăţie şi Credinţă – cu însemn de pace. Jandarmul Hiripi Otto – Lorincz a primit decoraţia astăzi, într-o ceremonie desfăşurată la sediul instituţiei din Satu Mare. 

Ziua de marţi 04 septembrie va rămâne în amintirea multor jandarmi ca o zi de neuitat. Inspectoratul de jandarmi Judeţean Satu Mare a fost gazda întrunirii metodice şi de specialitate a preoţilor militari din structurile M.A.I.

Întrunirea s-a dorit a fi o lecţie vie de istorie, susţinută în prezenţa cadrelor militare ale unităţii, sub forma unor prezentări succinte ale unor teme conexe Anului Centenar.

Activitatea a debutat în clubul unităţii, protopopului Sătmarului – pr. Ioan Socolan delegatul P.S. Justin – Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, şi a şefilor instituţiilor militare din judeţ a fost susţinută lecţia de istorie.

Despre Alexandru Vaida Voievod – primul premier al României Mari a vorbit pr. dr. Achim Daniel din cadrul I.J.J. Maramureş, fiind secondat de pr. Radu Cotuţiu din cadrul I.J.J. Cluj care a vorbit despre Patriarhul Miron Cristea şi Marea Unire. Tema principală a întâlnirii Biserica şi Armata în Primul Război Mondial a fost prezentată de către pr. Boroş Ion – din cadrul I.J.J. Braşov.

Activitatea a continuat pe platoul din curtea unităţii unde a fost organizat un ceremonial militar în cadrul căruia  p.c. HIRIPI Otto – Lorincz a fost decorat de către preşedintele României –Klaus Werner Iohannis cu medalia  Bărbăţie şi Credinţă – cu însemn de pace.

A urmat apoi sfinţirea Drapelului Centenar, care a fost arborat pe catarg în timp ce întreaga asistenţă intona Imnul Naţional al României.

Activitatea se va încheia în cursul serii, când la ceasul Vecerniei, la mănăstirea Scărişoara, cea mai vestică mănăstire a României, preoţii militari, împreună cu slujitorii mănăstirii vor săvârşi Slujba parastasului pentru toţi eroii neamului românesc.

Sursa: IJJ Satu Mare

Un comentariu

  1. KG Răspunde

    Atâția burtoși pe metru pătrat mai rar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.