Ultima actualizare: azi, 11:11

Locale

Început de an școlar cu probleme: unități fără autorizaţii și manuale greșite

Aproximativ 2,9 milioane de elevi au început luni şcoala în întreaga ţară. Anul şcolar are 34 de săptămână şi se va încheia în 14 iunie 2019, după 168 de zile lucrătoare. Potrivit statisticilor, aproape 3.900 de unităţi nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, iar 20 la sută dintre clădirile în care vor învăţa copiii nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, scrie News.ro. De asemenea, scandalul manualelor tipărite de Editura Pedagogică are deja urmări. Copiii încep cursurile cu manuale greșite, în timp ce cartea de geografie nici măcar nu există.

Şcoli fără autorizaţii de incendiu

Din datele statistice existente în acest moment la nivelul Ministerului Educaţiei Naţionale, la nivel naţional, 20 la sută dintre unităţile şcolare nu au autorizaţie sanitară de funcţionare.

”Din totalul spaţiilor, circa 19.000, în care îşi desfăşoară activitatea unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, circa 80% deţin autorizaţie sanitară de funcţionare, în timp ce 20 % dintre acestea sunt în curs de autorizare sau nu deţin autorizaţie de funcţionare”, au mai spus reprezentanţii MEN pentru News.ro.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au anunţat că aproape 3.900 de clădiri în care funcţionează unităţi de învăţământ nu au autorizaţie de securitate la incendiu.

Manuale greșite

​Copiii de clasele I, a II-a și a VI-a învață pentru prima dată după manuale făcute de editura unică a Ministerului Educației: pline de greșeli, fără variantă digitală și într-un singur volum. De asemenea, manualul unic de Geografie lipsește cu totul de pe băncile elevilor.

Sursa – Economica.net, Hotnews.ro

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.