Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Mamele au adunat bani pentru maternitatea Spitalului. Donații pentru prematuri

In luna august a acestui an, Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare, prin doctor Roxana Varga, medic specialist neonatolog, impreuna cu grupul de mame din cadrul “Sprijin in alaptare Satu Mare” au marcat aniversarea a doi ani de la infiintare printr-o actiune derulata in cadrul “Saptamânii internationale a alaptarii”. Astfel, cei care s-au ocupat de această acțiune, în frunte cu Roxana Varga, au susținut, în această dimineață, miercuri, 26 septembrie, o conferință de presă în cadrul căreia au explicat importanța evenimentelor derulate.
La acest eveniment a avut loc si o strangere de fonduri pentru amenajarea a doua spatii destinate alaptarii bebelusilor in incinta sectiei de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean Satu Mare. Secția a fost renovată complet, personalul este suficient, iar condițiile hoteliere sunt bune. În cadrul conferinței de presă ce a avut loc astăzi la sediul Unității de Primire Urgențe,  dr. Roxana Varga si dr. Zita Lucky, medic sef sectie Nou Nascuti, au oferit informatii despre eveanimentele derulate, proiectele de viitor si importanta acestora pentru copiii nou veniti pe lume.
În urma strângerii de fonduri s-a adunat suma de 4.600 de lei, din care au fost achiziționate următoarele: două fotolii alăptare, pompă pentru muls electrică, aparvan izolator, noptiere, cuiburi pentru prematuri, ochelari pentru fototerapie, casetofon USB pentru sporirea confortului prematurilor, material textil pentru confecționarea de scutece pentru pătuțurile din saloanele rooming-in. De asemenea, a fost realizat un panou informativ conținând ,,Gânduri despre alăptare” – ce reprezintă alăptarea pentru mamele din grupul de sprijin și informații prețioase și corecte despre alăptare.
Grupul Sprijin în alăptare Satu Mare are 1.600 de membri, din care 800 sunt activi.

3 comentarii

  1. Soros Răspunde

    Bine că aveți salariu astronomic! !!

  2. Soros Răspunde

    Spert la fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.