Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

VIDEO. Miercurea alarmelor, la Satu Mare. Au sunat sirenele

Au sunat alarmele la Satu Mare, astăzi, ca în fiecare miercuri. Aceste sunete fac parte din exercițiul de alarmare al populaţiei, derulat de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu scopul de testare a echipamentelor dar şi de “educare” a populaţiei.

IGSU desfășoară în prima zi de miercuri a fiecărei luni testări ale echipamentelor din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

În România există 3 tipuri de alarme: Alarmă la Dezastre (5 sunete), Prealarmă Aeriană (3 sunete), Alarmă Aeriană (15 sunete).

Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care pompierii asigură că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

4 comentarii

  1. ciprian Răspunde

    Mai faceti o pauza fratilor caci i-ati innebunit pe oameni…in caz de alarma reala(doamne fereste) o sa creada ca IGSU face antrenament

  2. Roman in Romania Răspunde

    Este in regula sa se faca asemenea exercitii insa consider ca ar fi mai in regula o mai buna mediatizare, cu un pic de cheltuiala, prin pliante bilingve prin care sa se ofere informatii cat mai la obiect despre aceste actiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.