Ultima actualizare: azi, 12:31

Locale

ANAF impozitează nunțile! Fiscul vrea să afle cât au plătit tinerii căsătoriți pe fotografi și formație

ANAF a început să le trimită tinerilor căsătoriți formulare în care le cere să declare câți bani au cheltuit pentru nuntă cu fotografii, formația, restaurantul unde au petrecut, dar și câți bani au dat la cununia religioasă, scrie Profit.ro.

ANAF vrea să afle de la tinerii căsătoriți nume de persoane/firme, numere de telefon, adrese și intermediari. Fiscul motivează că pentru astfel de servicii sunt încasate sume mari de bani și, de cele mai multe ori, nu ar fi declarate. Solicitările au început deja să fie trimise în toată țara.

Potrivit solicitării, Fiscul vrea să afle și cât au plătit tinerii preoților pentru cununia religioasă. Tinerii proaspăt căsătoriți riscă amenzi cuprinse între 2.000 și 5.000 de lei dacă nu răspund solicitării fiscului.

Sursa – Digi24

19 comentarii

  1. Calin Răspunde

    Era si cazul precum si pe cei cu salile de nunti, se fac milioane de euro neimpozitati. Unde deconteaza si cat din enormele sume incasate ???

  2. Geo Răspunde

    Formatiile la fel, cer cat nu le este rusine mii de euro la cate o nunta si toti le ramin in buzunare.

  3. Geo Răspunde

    Daca te duci ca nas si-l intrebi pe preot cat ai de dat dupa slujba de cununie a mirilor cer milioane, desi taxa legala este cat este, la fel la inmormantari.

    • Ionel Răspunde

      La noi in sat, preotul cere doar chitanta petru botez, cununie si inmormantare. Si sunt multi preoti ca el. Partial ai dreptate: unii preoti…

      • Dascalu Răspunde

        Poate la sat le mai e rușine.

      • Rodica Răspunde

        Cum cere preotul chitanta , cand el trebuie s-o elibereze ? Pai cine incaseaza banii , ala emite chitanta sau bon fiscal ! Incurcate sunt socotelile astea ….financiare !

  4. Pavel Răspunde

    In Satu Mare nu.îți dă nici un preot chitanță la cununie, botez sau înmormântare, nemaivorbind formațiile de muzică la nunți. Cer cât nu le e rușine !!!

  5. sebi Răspunde

    tarife pentru ANAF : Cântăcioșii 4-5.000 euro /noapte , guițat de fapt cca 2-3 ore , pozarii și filmăcioșii 1.500 -2.000 euro /noapte , mai mult îs abțiguiți dacă nu beți.

    • Altu Răspunde

      Spune și cât i-au politicienii, șpaga doctorilor,a polițiștilor,etc. Apoi vă puteți lua și de cei care totuși muncesc pt banii ăia spre deosebire de primele categorii.

  6. Calin Răspunde

    Bun până aici. Spune Sebi tarifele preoților, a celor cu sălile de nunți.

  7. Ardelean Răspunde

    La popa nastai minimul la inmormantare e de 500 lei, asta daca edti saracul parohiei. Tariful creste proportional desigur cu statutul social. Dar sub 500 lei iti spune de la obraz sa mai sari cu bistarii.

  8. Mircea Răspunde

    Ai dreptate Ardelean si exemplele pot continua…

  9. Lili Răspunde

    anaf-ul a omis botezurile si petrecerile de 8 martie, zile de nastere poate chiar si chefurile din curte sau de la iarba verde.
    Dar de cei care au mai multe proprietati, dintre care unele in chirie, pentru acestea din urma, s-a gandit anaf-ul sa le verifice si sa recupereze niste bani la buget?

  10. istvan Răspunde

    Nu-i intrebati pe tinerii casatoriti, ci intrebatii pe preoti, deoarece sunt platiti de stat, nu platesc nici un fel de impozit si mai si incaseaza fara chitanta(pt. propriul buzunar) sume colosale la nunti, botezuri si inmormantari.

  11. Adrian Cozma Răspunde

    Este o decizie normală și liberală! Orice venit trebuie impozitat!

  12. Mihai Răspunde

    Dau o bere daca anafu il ia pe nastai dr buzunare. :). Dar la cate oi neprihanite la.minte are in turma, sigur vor face zif in jurul lui…. .plus ca probabil va scoate chitanta prin care i-a depus la BCR in contul sfantului duh, deci el e sarac si cinstit, doar sefu lui de sus e hulpav.

    • Calin Răspunde

      Dar totusi odata si odata nu-l intreaba si ia la verificari nimeni , nici o institutie pe acest flămând și mesimțit ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.