Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Chinul sătmărenilor în spitale. Dorm pe unde apucă pentru a fi aproape de copiii lor bolnavi

Spitalele de stat pentru copii oferă condiţii greu de imaginat pentru părinţii celor aflaţi în suferinţă. Cei mai mulți dorm pe unde apucă, pentru că unităţile medicale nu au paturi suficiente pentru însoţitori. Este și cazul unei sătmărence care a fost nevoită să stea luni de zile pe un scaun, pentru a fi aproape de fetița ei bolnavă.

O sătmăreancă a stat luni de zile într-un spital din Cluj, dormind fie pe un scaun și rareori pe un pat, pentru a fi aproape de fetița ei bolnavă de leucemie, asta până când trei fundații din Cluj-Napoca au început să ofere găzduire pentru rudele celor bolnavi de cancer. În apartamentele de la ″Magic Home″⁣, spre exemplu, pot să stea gratuit cinci familii.

“Am venit din Satu Mare cu fetiţa mea de 17 ani bolnavă de leucemie. Până să venim aici am stat luni întregi pe scaun sau pe un pat în spital”, a declarat sătmăreanca Mariana Jorja.

Alți părinți au ajuns să doarmă aproape un an de zile în mașină, din cauza lipsei condițiilor pentru însoțitori. Un bărbat din judeţul Botoşani a dormit, a mâncat şi s-a schimbat în maşină timp de 9 luni, ca să fie cât mai aproape de fetiţa lui bolnavă de cancer.

Sursa – Știrile Pro Tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.